Det är svårt att tro idag men för 30 år sedan bedrev S en ansvarsfull migrationspolitik och det var M som öppnade portarna

Regeringen med Stefan Löfvén i spetsen är för många symbolen för en av de mest misslyckade regeringarna i svensk historia och mycket beror på den katastrofalt dåligt skötta migrationspolitiken där MP har ovanligt stort inflytande för att vara ett så litet parti.

Det är lätt att få för sig att S är ett öppna hjärtan-parti ut i fingerspetsarna, men det är lätt att glömma hur det var för bara tre decennier sedan. Jag råkade få syn på en låst artikel om Luciabeslutet och efter att ha friskat upp minnet hos Wikipedia, kan jag konstatera att Socialdemokraterna faktiskt var inne på rätt spår och om det inte hade varit för globalisten Carl Bildt och senare nationssplittraren Fredrik Reinfeldt, så hade vi kanske haft ett helt annat Sverige idag.

Luciabeslutet kallas det beslut om asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson i spetsen den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen skulle bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov”, få politisk asyl i Sverige. Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas. Reglerna skulle gälla även de flyktingar som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år. Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20.000 personer kom jämfört med 19.000 under hela 1988.

Löjligt låga siffror om vi jämför med idag!

Beslutet upphävdes dock av Carl Bildt som tog över som statsminister i september 1991 och den 19 december samma år meddelade Regeringen Bildt att den upphävt Luciabeslutet.

Något som var en mycket glädjande nyhet var dock att Miljöpartiet de Gröna åkte ur riksdagen i det valet, vilket ingjuter gott hopp om att något liknande kan ske igen – kanske redan vid nästa val, vilket inte hade varit en dag för tidigt!

Jag har aldrig varit sosse själv, men det är nästan så att man längtar tillbaka till den tiden när Ingvar Carlsson och Göran Persson styrde landet. Inte för att det på något sätt var perfekt, men man hade åtminstone ordning och reda. Idag är S en spillra av sitt forna jag och hade jag varit sosse hade jag skämts när jag tittade mig i spegeln. Så mycket elände som denna rödgröna regering skapat och som nu även understöds av stödpartierna C och L – det går inte en dag utan att man önskar sig långt härifrån!

Idag höll statsministern sitt jultal och jag gav det en chans i 15 minuter innan jag hade fått nog – det är uppenbart att Stefan Löfvén och jag inte bor i samma land för en mer verklighetsfrånvänd statsminister får man nog leta efter! Men det är inte bara Löfvén som ska bära hundhuvudet här – han är ansiktet utåt och har i uppgift att föra fram en politik formad av en partistyrelse som helt verkar ha tappat verklighetsförankringen.

Hela ledningen verkar fast i förnekelse och det enda man lyckas spotta ur sig är floskler samt tomma löften som upprepas gång på gång, men en sak är säker – vi har inte en chans att ta oss ur det här träsket med dessa klåpare vid rodret. Bevare oss väl!

4 reaktioner till “Det är svårt att tro idag men för 30 år sedan bedrev S en ansvarsfull migrationspolitik och det var M som öppnade portarna

  1. Starka ord, men det kan tyvärr ligga mycket i det. Tag gärna och titta och lyssna på vad prof. Ruist med de långa pausarna och huvtröja sa .
    Det finns mycket både på YouTube och SR.
    Befarar att värdegrunder och devisen alla människors kan ha haft en stor in och påverkan.

    Sedan ett intressant klipp om ni inte har sett det redan, vet inte om det är sant men. ..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s