Linnéa verka inte ha hela bilden klar för sig

Jag trodde Linnéa Claeson fått sparken som krönikör efter att det stormat kring hennes trovärdighet på sistone, men tydligen inte eftersom hon idag publicerar ännu ett lågvattenmärke i Aftonbladet.

Claeson upprörs över språket på Facebook och pekar ut SD-anhängare som särskilt skyldiga efter Expos avslöjande i veckan, där man i slutna grupper skrivit rasistiska kommentarer.

Claeson rasar över språkbruket och avhumaniseringen på sociala medier och uppmanar till en gemensam grund av värdighet och anständighet.

Visst kan jag hålla med om att språkbruket hos många på Facebook är bedrövligt, men det är verkligen inte bara SD:are som ska bära hundhuvudet här – vänstervurmare och fakefeminister är minst lika rabiata, för att inte prata om många med utländsk bakgrund.

Men det är dessutom ett reellt problem som inte är isolerat till sociala medier. Jargongen bland barn och unga är idag under all kritik där skällsord, svordomar och nedsättande epitet är något som de använder i sitt vardagsspråk – mycket tack vare TV-program, filmer och serier – men framförallt internet där Youtube är en stor inspirationskälla.

Sedan ska vi icke heller förglömma att många så kallade nysvenskar använder ord som ”f*tta” och ”hora” i deras vardagsspråk och gärna mot svenskar, vilket vi såg ett färskt prov på under Joakim Lamottes reportage från Trollhättan i förrgår.

Så problemen är mer djupgående än att det sitter några SD-are och skriver kränkande kommentarer i slutna Facebookgrupper!

#låtossslippaobegåvadekrönikörer

3 reaktioner till “Linnéa verka inte ha hela bilden klar för sig

  1. Jag läser aldrig något som narcissistiska fjantar skriver. Ignorera dem!

    Snubblade över detta och det är bra att det finns vettiga människor som tillbakavisar de mest obstinata.

    Gillad av 1 person

  2. Att hon har en plattform att skriva ifrån är otroligt men samtidigt ett sorgligt tecken i tiden. Tillhör du rätt sida verkar du inte kunna göra bort dig vad än du gör.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s