Finland har inte bara Sisu utan även girlpower

Efter att det stod klart att den 34-årige socialdemokraten Sanna Marin blir Finlands nya statsminister, har landet nu en koalitionsregering som består av fem partier som samtliga leds av kvinnor – fyra av dessa är under 35 år.

Coolt och grattis Finland, som nu inte bara har Sisu att skryta med utan även kvinnokraft!

Meanwhile in Sweden… är det alldeles för många bakåtsträvande män som suttit alldeles för länge i de olika partistyrelserna enligt mitt tycke.

Nytt ungt och fräscht blod behövs för att skaka liv i Sverige och politiker som har en intakt ryggrad står överst på önskelistan. Kanske hade en kvinnlig statsminister kunnat ena detta splittrade och arma land, men jag tror det förblir en fantasi och efter nästa val sitter säkerligen samma gamla partiledningar kvar som så gärna vill fortsätta på det inslagna destruktiva spåret. 😖

#utmeddetgamlaochinmeddetnya

Källa: Independent

2 reaktioner till “Finland har inte bara Sisu utan även girlpower

  1. Problemet är dock att det inte finns så många lämpade för uppgiften – i något parti. Om de gjort ‘karriär’ via tillhörande ungdomsförbund, så nej. Den hjärntvätten klarar samhället sig utan …

    Gillad av 1 person

    1. Tycker som du att kommer dom yngre direkt från broilerfabrikerna och saknar andra erfarenheter så slutar det inte väl. Lite kul och udda ändå att fem partiledare är kvinnor samtidigt.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s