Har ni hört på maken – nu ska man presentera fakta

När man minst anar händer det mest osannolika och nu utlovar Greta Thunberg fakta istället för känslor i sitt tal till världsledarna på onsdag.

Spännande, då ser vi fram mot att äntligen få höra Thunberg bevisa det som ingen annan hittills klarat – att människan påverkar klimatet och att CO2-utsläppen är boven i dramat.

Det är Dagens Nyheter som fått en exklusiv intervju med Thunberg, men den långa intervjun är en besvikelse och handlar mest om att lyfta fram Thunberg i så bra dager som möjligt.

Man rider på ikonvågen helt enkelt och drar paralleller till Beatles eftersom ingen journalist knappt ställer någon fråga under presskonferensen eftersom de är så ”paralyserade av hennes stjärnglans”. Många tar selfies med Greta i bakgrunden. Under intervjun med DN kommer dessutom en kvinna fram och avbryter intervjun medan hon gråtande tackar Greta för allt fantastiskt hon gör.

Man ställer inte en enda fråga om klimatet under hela intervjun och ifrågasätter inte heller vem som sponsrar henne eller dylika kritiska frågor, utan fokus ligger på att prata om henne som person och hur hon ser på sig själv som ledare samt hur hon tacklar sin ikonstatus.

Är det inte konstigt att ledaren för en av världens största rörelser aldrig ställs mot väggen trots att hon inte har belägg för det hon påstår? Man kräver att hela världen ska ändra sin livsstil och framförallt öppna sina plånböcker baserat på en teori som saknar vetenskapligt stöd samtidigt som man inte lyssnar på andra vetenskapliga teorier som förs fram – men ingen reagerar eller ifrågasätter detta?!

Men på onsdag ska Greta minsann inte komma med några känslosamma grejer utan någonting som faktiskt har innehåll enligt egen utsago. Jag kan knappt bärga mig…

#geosserapengarsåräddarviplaneten
#vaknasverige
#followthemoney

7 reaktioner till “Har ni hört på maken – nu ska man presentera fakta

 1. Då jag följer händelseutvecklingen i olika internationella medier och är upplyst om vad händer i ditt land innan ni är informerade tycker jag att man förlorar bara tid att läsa det man redan vet. Dessutom Sverige förtjänar inget bättre. Ber vänligen att ta mig bort från bloggen. Tyvärr proceduren att skriva kommentarer och redigera dem verkar lite komplicerad. Har inte heller hittad funktionen för avregistrering. Huvudsakliga orsaken är att jag avslutar sejouren är det som jag redan två gånger gav uttryck för i bloggen. Vänligen, Andrzej Kolodziej

  Den sön 8 dec. 2019 kl 21:57 skrev Jenny Piper :

  > jennypiper6 posted: ”När man minst anar händer det mest osannolika och nu > utlovar Greta Thunberg fakta istället för känslor i sitt tal till > världsledarna på onsdag.Spännande, då ser vi fram mot att äntligen få höra > Thunberg bevisa det som ingen annan hittills klarat – att män” >

  Gilla

  1. Det är inget jag gör. Har du registrerat dig som följare på bloggen så finns det säkert någon länk i mail du får om nya blogginlägg, där du kan välja att avregistrera dig.

   Gilla

 2. Fakta kan inte Greta stava till ens så enkelt är det! Källor?? När tog media ut någon fakta?? Jag är Kjellan brel sug på den det är fakta nog!!!

  Gilla

 3. Den dag hon börjar tala om fakta får hon åka hem , så det kommer inte ske. När någon börjar fråga lite kritiska frågor blir hon svarslös, liksom hennes rådgivare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s