Lite om källor

Nya följare på Facebook har ifrågasatt om man kan lita på källor som Fria Tider, vilka jag ibland delar artiklar från och jag vill bara klargöra hur jag tänker i dessa frågor även i detta forum.

Jag läser all typ av media – såväl MSM som så kallad fri media eller alternativ media. Tyvärr har vi en så smal åsiktskorridor i Sverige att alla typer av nyheter samt viktig information inte kommer allmänheten till gagn, vilket medför att alternativ media fyller en viktig funktion.

Således händer det att jag ibland delar artiklar från Fria Tider, Ledarsidorna, RT, Den Korte Avis eller Free West Media för att nämna några. Anledningen är att jag tycker att de ska få cred för att de förser oss med information som vi annars inte skulle få ta del av.

Oftast anger dessa medier källan till informationen i artikeln så att man kan dubbelkolla att det stämmer. Ett exempel är nyheten om att Varbergs församling i år struntar i julklappar till personalen och istället skänker pengarna till de extrema klimataktivisterna i Extinction Rebellion som jag skrev om häromdagen – en nyhet som jag hittade i Fria Tider och som annars hade gått mig förbi eftersom jag inte har för vana att kika på Varbergs församlings hemsida dagligen.

Jag har också fått kritik för att jag går Kremls ärenden för att jag delar artiklar från RT, men de är oftast först med intressanta nyheter och jag sprider inte lögner utan allt har visat sig stämma. Fake news kan man för övrigt inte skydda sig från bara för att man läser enbart MSM, vilket DN gett flera prov på.

Det finns ingen gyllene väg här utan det bästa är att läsa med öppna ögon, använda sitt sunda förnuft och lyssna på magkänslan – så gör jag i alla fall!

TRUST

11 reaktioner till “Lite om källor

 1. Bra så, och de som skrämts till att lita endast på MSM är ju de allra sämst informerade och mest bortkollrade. Och allt kan bevisligen hända i vårt land, – som den osannolika historien om den irakiske Saddamgeneralen visade. DN, SVT, SvD m.fl. är att anse som delar av Statspropaganda-apparaten. Jenny är motsatsen. Tack!

  Gillad av 3 personer

  1. Har flera kollegor, som tidigare fått all sin information ifrån MSM. Har under en tid nu givit dem små ledtrådar, bl.a. tipsat om vad de lärde sig i skolan och som följd har de börjat att reagera på vad som publiceras i traditionell media. Detta främst gällande det fiktiva klimathotet. Asylhaveriet gav sig mer eller mindre självt, när verkligheten kom närmare …

   Gillad av 2 personer

 2. Ofta är det så att fri media kommer först med nyheten och sen MSM hakar på ett par dagar senare. Men skulle inte fri media skrivit om händelsen då skulle MSM vara tyst. Så var det med den irakiska försvarsministern till ex, Hans bidragsfusk och ministerpost i Irak har pågått i Sverige i åratal utan att MSM har uppdagat det fast de hade många år på sig. Men då fri media skrivit om det först då vågade MSM ta tag i detta snaskiga ärendet. Det visar med all tydlighet att vi behöver fri media.

  Gillad av 3 personer

 3. Du har het rätt Jenny gammelmedia är Hjärntvättare av folket tack vara alternativmedia och fia hel fantastisk dig så slipper jag och de som vaknat sista 4 månaderna efter valet. Tack för din klara syn på eländet Sverige!

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s