Storebror varken hör eller ser oss

Om Operation Rimfrosts enda syfte är att tillfälligt motverka sprängningar i Malmö så får man väl säga att det fungerar rätt bra. Däremot verkar man inte klara av att hantera dödsskjutningarna som fortsätter skörda nya offer. Ikväll sköts en yngling ihjäl i Segevång, vilket är det andra dödsoffret i en skottlossning den här veckan. Det skulle tyvärr inte förvåna mig om det blir fler innan helgen övergår i en ny vecka. Dödsskjutningarna i Norrköping skapar också oro bland invånarna och jag själv känner bara sorg över utvecklingen i min barndomsstad.
 
Samtidigt blåser det upp till regeringskris när Vänsterpartiet idag meddelade att man går vidare med misstroendeförklaringen mot Arbetsmarknadsministern, vilket fått stöd av M, KD och SD. Tidningarna braskar med rubriker om att regeringen kan avgå inom kort och att nyval väntar, vilket får många att gå i taket av glädje. Men sakta i backarna – jag tror inte det sista ordet är sagt här och regeringen kommer säkert förhandla sig bort från det överhängande hotet.
 
Överlag är frustrationen och ilskan enorm bland landets invånare – alla pratar om den förfärliga samhällsutvecklingen på såväl sociala medier som i verkligheten. Det finns väl knappt någon arbetsplats i Sverige där man inte diskuterar krisen som landet står inför under kafferasterna. Alla påverkas vi på något sätt i vår vardag.
 
Problemet är bara att vi inte kanaliserar vår ilska rätt. Arga inlägg och hånande memes avlöser varandra på sociala medier, medan gemene man knyter näven i fickan och försöker sväljer förtreten när de varje dag vaknar till nya skandaler, orättvisor samt vidriga brott. Men hörsammar våra makthavare detta eller är det månne så att de tycker det är perfekt att vi hålls i vår lilla bubbla, långt från verkligheten, där vi får utlopp för våra aggressioner mot landets ryggradslösa politiker med regeringen i bräschen?
 
Det som nu sker är att polariseringen som ligger som en våt filt över landet blir ännu kraftigare samtidigt som främlingsfientligheten ökar – vilket är exakt vad de vill. En splittrad nation är lättare att styra än om folket står eniga mot överheten.
 
Vi hörs inte och vi syns inte – det måste vi ändra på om vi vill påverka på riktigt! Alla de som vill ha ett regimskifte måste ut på gator och torg för att kräva regeringens avgång. Så länge vi håller oss lugna finns det ingen anledning till oro i Rosenbad och de har därför fritt spelrum att fortsätta med sin destruktiva samt oansvariga politik.
 
Det är först när folkets vrede drabbar de som sitter och styr som det kan bli en förändring på riktigt, men tyvärr är det fortfarande en stor majoritet som aldrig skulle komma på tanken att lämna soffan och det passar vår regering som hand i handsken för då sitter de säkert, medan den så kallade oppositionen kan fortsätta samla pluspoäng genom att mopsa sig samtidigt som man slipper ta över ett kaosartat land som närmar sig ruinens brant.
 
#onlyinsweden
#detfredsskadadefolketsomstillasittandelätlandetdö
burk.jpg

7 reaktioner till “Storebror varken hör eller ser oss

 1. Önskar vi vore som Fransmännen. Då hade hela Sverige varit ute på
  Gator och torg nu.

  Istället sitter alla och ser på när Sverige sakta men säkert raderas ut
  Och ersätts med inbördes krig.

  Men som alltid så blir ju de rikare , rikare nu som flykting krisen
  för människor
  Utan moral gynnas i det nya samhället.

  Gillad av 2 personer

 2. En del människor tror på demonstrationer men jag vet inte någon demonstration som initierats av vanligt folk som påverkat någonting till det bättre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s