Konsten att leva med faran inpå knuten

Jag befinner mig i Malmö med barnen och igår kväll var vi ute på restaurang. På väg genom den julpyntade staden uttryckte äldsta sonen att det hade varit häftigt om det skulle ske en sprängning när just vi var här. Nu blev det förväl ingen explosion just inatt, men däremot skedde en dödsskjutning och ett stort antal polisbilar susade förbi med blåljus utanför när vi satt och åt.

Restaurangen var välfylld och klientelet var främst yngre. Ingen förutom vi ”lantisar” brydde sig dock om polisutryckningen – de är väl så vana vid att det alltid händer något så de har slutat reagera.

Efter maten behövde vi en promenad, men var går man ”säkert” i ett mörkt Malmö på kvällen? Vi höll oss till gågatan och gick från GA torg till Lilla Torg och via Stortorget tillbaka. Det var fullt av folk på restauranger och uteserveringar trots att det var en vanlig måndag kväll, mestadels yngre och många med utländsk härkomst. När en man kom ut från en restaurang och började skrika kände jag genast ett obehag – tänk om något händer här och nu?

Vi tog oss dock utan problem tillbaka till hotellet och hann även se lite julskyltning, men att behöva leva här i staden på daglig basis med vetskapen att man kan råka stå i vägen för en förlupen kula, riskera att bli rånad av ett ungdomsgäng eller råka passera en byggnad vid fel tillfälle när något detonerar, hade helt klart varit stressande – särskilt om man har tonåringar som springer ute själva.

Men Malmöborna har väl så smått accepterat situationen och lever sina liv sida vid sida med den grova brottsligheten, det är väl inte så mycket mer man kan göra när våra styrande vänt medborgarna ryggen och polisen tappat kontrollen.

Idag åker vi vidare, men Malmöbornas vardag fortsätter att präglas av den grova kriminaliteten som fritt lever rövare i staden – vad händer idag, en ny dödsskjutning, en rånattack med förnedrande inslag, en våldtäkt eller en sprängning?

Äsch vem bryr sig – det händer inte hos mig! 👍

#detnyasverige
#detljuvalivetienfilterbubbla

12 reaktioner till “Konsten att leva med faran inpå knuten

 1. Senast jag var i Malmö fick man på morgonen akta skorna så att man inte trampade i blod och hjärnsubstans från en dödsskjutning.Synd på skorna var väl min omedelbara reaktion.

  Gilla

 2. Det är bara att konstatera att man blir mer avtrubbad och samtidigt uppgiven varje gång sprängningarna och även morden inträffar så tillslut är det vardag och då kan man råka illa ut själv eftersom vaksamheten släpper. Tycker synd om vanligt folk som bo i de mest utsatta städerna.

  Gillad av 1 person

 3. Det finns inga ursäkter för att låta förfallet fortsätta. Alla som kan ska ta ett steg fram och ta ansvar. Vi ärvde landet. Det är vårt. Vi måste sköta om det.

  Gillad av 1 person

 4. Jenny, EN förklaring till att det blivit så här i Malmö, min egen födelsestad f ö, kan du finna om du besöker S:t Pauli Kyrka, där jag råkade döpas 1945. Beskåda den nya altartavlan (om den nu hunnit bli uppsatt) som en ökänd kvinnlig målare utfört, en i raden av många andra religiösa provokationer, hon under lång tid har tillåtits att utföra. Den kvinnopräst som därstädes förmedlar Svenska kyrkans budskap, är alldeles ifrån sig av glädje över altartavlan, med alla sina homosexuella objekt och sin verkliga rasism.
  Eländet kom med Vänstervågen i mitten av 60-talet, som backades upp enormt av Bonnierpressen och strax av Palme, Geijer, samt alla deras lakejer. Yngre generationer har cementerats in i socialisternas galna budskap och lever nu med en helt annan livsstil, en utopisk sådan, som på vänsterns manér är ett liv och en värld, så som den
  BORDE vara, men aldrig har existerat. Ursinnigt tillåtande, aldrig nog, men ett säkert recept för en total samhällskollaps och ett folkmord, på oss svenskar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s