Frankrike på 1990-talet – Sverige på 2000-talet

Frankrike har med sina tidigare kolonier och engagemang i tredjevärldenländer upplevt invandring i en större omfattning än Sverige. Av landets 65 miljoner invånare uppskattas över 6 miljoner vara muslimer som främst bosatt sig i förorternas stora bostadskomplex

Den 35-årige historikern Gérald Pichon bodde i flera år i ett sådant bostadsområde och 2014 publicerade han sin bok Vita svin! som handlar om hur ursprungsbefolkningen upplever det nya Frankrike. Trots att den franska artikeln är från 2014, så är denna dagsaktuell för Sverige eftersom likheterna är många. Jag har gjort en sammanställning på svenska nedan av det mest relevanta.

Även om ”hatet” mot de vita inte är lika tydlig i Sverige som i Frankrike, så ser man parallellerna med att brotten bland personer med utländsk härkomst ökar samt de sadistiska inslagen som handlar om att dominera och förödmjuka – en tradition som vi inte haft i Sverige tidigare. Det går liksom inte för sig att våra politiker skyller på att man varit naiv eller att anmälningsbenägenheten har ökat hur länge som helst!

Eftersom såväl vår regering som myndigheter dock vägrar att erkänna den uppenbara kopplingen och göra det som krävs, så står vi likt förbannat krav och trampar på samma ställe medan otryggheten ligger som en våt filt över landet. Mycket frustrerande!

#vågaprataomproblemen
#vigillarintefegapolitiker

_____________________

Enligt den franska undersökningskommissionen rörande
ungdomskriminalitet, är det en överkriminalitet bland unga med invandrarbakgrund, särskilt från de nordafrikanska Maghreb-länderna (Maghreb är det arabiska namnet för länderna i nordvästra Afrika, det vill säga Marocko, Algeriet och Tunisien. Tillsammans med Mauretanien och Libyen bildade de Maghrebunionen 1989.).

Kommissarie Lucienne Bui Trong, från den franska underrättelsetjänsten, har via olika studier av våldet i städer kommit fram till att 85% av gärningsmännen kommer från Maghreb-länderna.

Offren för våld, våldtäkter, utpressning och bilbränder är företrädelsevis vita. Det finns ett uttalat hat mot den ursprungliga franska befolkningen som anses vara tidigare kolonisatörer, slavhandlare och rasister. Enligt undersökningskommissionen finns den anti-franska rasismen överallt i landet, särskilt i 800 utsatta bostadsområden där det totalt bor 1,8 miljoner människor.

Vid en kartläggning om utsatta bostadsområden har man ställt upp åtta kriterier, däribland anti-västlig graffitti och om det är svårt att få fransmän att bosätta sig i området. Fransmän i dessa områden känner sig i regel otrygga och flyttar därifrån.

När rånare går på offret och tar dennes smartphone eller märkesjacka så är det inte sakerna som gärningsmannen i första hand är ute efter utan det handlar om att förödmjuka offret, vilket motiverar gärningsmannen och visar dominans.

Förödmjukelsen är särskilt effektiv när man våldtager kvinnor och sedan början av 1990-talet har det skett en kraftig ökning av antalet gruppvåldtäkter där många har varit av grov karaktär. De franska flickorna känner sig otrygga i de invandrartäta bostadsområdena. När de går ut kan de råka illa ut och då de inte blir beskyddade av sina landsmän väljer många att konvertera till islam för att inte längre behöva leva i rädsla.

Ett annat uttryck för det anti-vita hatet ses i den ökande vandalismen mot kyrkogårdar där gravstenar blir vanhelgade. Bland 144 gravstenar som blev vanhelgade 2007 var 120 kristna, 9 muslimska och 5 judiska.

Det indoktrinerade västliga självhatet bidrager till att situationen består och vår brist på självrespekt ger näring till invandrarnas hat och brist på respekt för västerlänningar.

Samma sak ses i skolans värld där skolpersonalen inte vågar säga ifrån mot dessa elevers dåliga uppförande då de är rädda för elevernas våldspotential samt de vill inte bli beskyllda för att vara rasister. Dessa elevers etniska sammanhållning ger dem en styrka som de franska eleverna som individualister saknar och eftersom de inte tillhör en grupp på samma sätt som kan beskydda dem, visar sig dominansen hos invandrareleverna tydligt.

svin

4 reaktioner till “Frankrike på 1990-talet – Sverige på 2000-talet

 1. Ja, inte finns det mycket gott att säga om den mångkultur de olovandes tryckt på oss med ”fake-news”om kompetensregn, pensionsräddning, miljardvinster och kulturell berikning med ”fredens” religion som kronan på verket….

  Gillad av 1 person

 2. Gymnasiet Skolor i Sverige har stora invandrargrupper som hotar och gör
  att Svenska ungdomar inte våga söka sig hit.
  De blir hotade och portade. Lärarna ger invandrar elevena högre betyg än de förtjänar
  På grund av hot.
  Idrottshallar , fritidshus för ungdomar, badhus , bibliotek
  Kan man se hur en grupp invandrare hotar bort Svenska barn och vuxna.

  Detta är något som ingen politiker våga nämna.

  Rasismen och hoten på svenskar eller vita. Förnekar polisen helt.
  De räknar bara brotten som invandrarna gör mot varandra.

  Allt fler områden övertas av flyktingar och svenskar flyttar.
  Knark pengar gör att de köper större och större områden.

  Gillad av 1 person

 3. HerreGud,vilken insiktsfull artikel och analys.Det är precis så också jag uppfattar det.Det är viljan att dominera och förödmjuka som är huvudskälet till att angripa.Till det kommer ett självförakt som växer sig än större för varje brutal attack.Det är sannerligen ett befogat självförakt hos en befolkning som inte vågar att slå tillbaka.Det är typiskt för den västliga befolkningen att det var en polack som slog ner och oskadliggjorde den senaste knivmördaren i London.

  Gilla

 4. Situationen är liknande i Sverige, i skolan är lärarkåren rädda för att å spö eller bli anmälda och få betala skadestånd vid tillrättavisning. Om det sker i samhället kommer rasistkortet med tillhörande traumatisering bland bekanta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s