Regeringen har återigen ignorerat allvarliga problem trots fakta på bordet och nu får vi betala priset – hur många gånger ska vi acceptera att de kör landet i botten?

Det är första advent och jag hade hoppats på att kunna se på julkalendern med barnen utan att börja dagen irriterad på grund av nya politiska ”skandaler”, men icke! Återigen framkommer det att Sveriges genom tiderna sämsta regering, trots att man suttit med fakta på hand, ignorerat Skatteverkets rapport som kom redan för två år sedan om att samordningsnumret ger vem som helst tillgång till hela den svenska sjukvården och även svensk pension – där vi skattebetalare i slutändan står för den saftiga notan.
 
Alltså vad är det för en flumregering som styr Sverige och än värre – vad är det för klåpare som röstar på eländet? Man tror knappt att det är sant! Om inte regeringen tar sitt förnuft till fånga och avgår på eget bevåg så måste folket göra revolution för det här går inte – man behöver inte vara Einstein för att förstå att vi är körda och om vi inte agerar nu så finns det inget kvar att lämna över till våra barn!
 
#avgåregeringen
#onlyinsweden
 
———————————————
 
”Det räcker alltså med att låtsas köpa en bil på Blocket för att få tillgång till svensk sjukvård.
 
Systemet med samordningsnummer har inneburit att det finns uppemot 870 000 fler människor i Sverige än befolkningsstatistiken visar, eftersom den bara räknar folkbokförda. En del av dem med samordningsnummer har fått personnummer och blivit folkbokförda, andra med samordningsnummer har aldrig varit i landet.
 
Enligt beräkningar är 390 000 av dessa samordningsnummer inte kopplade till en styrkt identitet. Det är alltså inte Malmö som är rikets tredje största stad, utan ett samhälle vi kan kalla Skuggstad. Där finns också personer som avvikit efter att de fått avslag på sin asylansökan. Bara från 2015 finns drygt 12 000 sådana ärenden, men de fylls på varje år. Skatteverket och Migrationsverket för inte ens statistik över vilka länder dessa skuggmänniskor kommer ifrån.
 
Detta är oerhörda siffror. Och Dagens Nyheters granskning av samordningsnumren ger en isande bild av vårdslösheten inom svenska myndigheter och de som har ansvar för att sköta dem.
 
För två år sedan larmade Skatteverket om att det inte krävs att man inställer sig i Sverige för att få ett samordningsnummer. Man behöver inte ens visa upp ett foto av sig själv. Samtidigt ger samordningsnumret tillgång till hela den svenska sjukvården och även svensk pension. Skatteverket påtalade detta för regeringen i en rapport men inga reformförslag kom från Rosenbad. Istället kom krav på att göra det lättare för EU-medborgare att ta arbete i Sverige.
 
Man måste dra slutsatsen att det är så här regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, vill att det skall fungera. De har fått informationen och de har avstått från att agera på dessa mycket allvarliga rapporter.
 
Sveriges kommuner går på knäna på grund av välfärdsåtaganden. Vårdregionerna är kraftigt överbelastade och regeringen har avstått från att agera för att skydda det vi äger gemensamt mot människor som inte har rätt att vara i landet. Man har till och med tillsatt en utredning för att ”öka numrens användbarhet i samhället”. Det är orättfärdigt.
 
Många av dem är här tack vare företag som angett till myndigheterna att de vill anställa någon, flera av dem gör just detta. Men arbetsgivarna behöver inte betala ut någon lön för att samordningsnumret skall registreras hos myndigheterna. På ryska sajter erbjuds tillträde till den svenska välfärden för femtonhundra kronor. Är det så den rödgröna regeringen vill att samhället skall fungera?
 
När jag ringer till SCB för att kontrollera om det är korrekt uppfattat att personer med samordningsnummer inte räknas in i befolkningsstatistiken får jag svaret att – nej, det gör de inte. Så hockeyproffs och fotbollsproffs är inte inräknade, svarar tjänstemannen.
 
Det säger något om vår förvaltningskultur. Människorna som har ansvar för att upprätthålla den svenska staten och dess integritet är uppvuxna under välfärdsstatens bekymmerslösa år.
 
Smidighet och goda avsikter har varit ledstjärnorna efter att man lämnat tankar om plikt och tjänst bakom sig. Denna vårdslöshet måste få politiska konsekvenser.
 
Jacob Sidenvall”
 
bild.jpg

10 reaktioner till “Regeringen har återigen ignorerat allvarliga problem trots fakta på bordet och nu får vi betala priset – hur många gånger ska vi acceptera att de kör landet i botten?

 1. Det fina i kråksången för dessa ufon är att de inte kan utvisas ifall deras identiter och nationaliteter inte kan bevisas.De har därmed exakt samma skydd som svenska medborgare och därmed faller det exklusiva i att vara medborgare i sverige.
  Jag kan inte hålla mig för skratt.

  Gillad av 2 personer

 2. Epitetet galen/galet kan inte längre täcka allt det som vår regering hittar på för att yttterligare förgöra vårt land!
  Denna megalomaniska strävan efter makt över sveriges folk har passerat alla gränser, såväl moraliska såsom psykiatriska diagnoser!

  Gillad av 1 person

 3. Vad jag förstod så har denna lag funnits i 20 år
  Så vi i Sverige måste ha rekord på antal politiker som
  Inte vet vad de gör. Men tar bra betalt.

  Det är som jag skulle ge mitt bankkort till en främmande människa.
  Snacka om idioter.
  Och ändå påstår de att de är rädda om varje skatte krona.
  Politikerna är ett skämt och lika så deras ogenomtänkta förslag.

  Varje dag får man reda på nya idiotiska politiska beslut som politikerna tagit,
  Som är totalt obegripligt dumma. Hur kan så dumma förslag ens komma
  Upp och beslutas om?
  De är många i regeringen eller sitter alla och sover på möten.

  Normalbegåvade människor som beslutar om något. Ser väl till och tänka på
  Om hur de kan användas och missbrukas och även för och nackdelar. Men inte politikerna.
  800 000som får bidrag och pensioner utan att ens vara här och hur många har fler nummer.
  Samtidigt som vi förlorat 30% av vår pension.

  Gillad av 1 person

 4. Nu är jag tvungen att skriva något som inte kommer att skaffa mig några nya vänner eller ”likes”.
  Om jag skulle beskriva Sverige med endast ett ord, skulle ordet bli: FEGHET
  200 år av fred har skapat en nation utan självbevarelsedrift.
  50 år av socialistiskt skolsystem har skapat en obildad nation.
  Sveariket håller på att ockuperas av barbarer som världens genom tiderna sämsta regering släpper in. Med hjälp av politiska partier som har sålt ut sina väljare med hull och hår. Men dessa väljare, rädda och förtvivlade över brottsvågen och samhällets sönderfall, fortsätter att rösta för dessa förrädare istället för det enda parti som menar väl med landet Sverige. Oavsett hur många chanser har dessa väljare fått under 2000-talet.
  Jag är en av många gammelinvandrare från fd östeuropa (36 år i Sverige) som varje dag vaknar till en obegriplig dos av kognitiv dissonans som våra svenska medmänniskor bjuder på. Vad är det ni inte fattar svenskarna?
  Men nog om det. Nästa år stämplar jag ut och flyttar till mitt gamla hemland. Yxan är i sjön.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s