Från en mes till en annan

Statsminister Stefan Löfvén har fått utstå mycket kritik efter sitt uttalande i SVT:s Agenda förra veckan där han inte ville koppla ihop det ökade gångvåldet med migrationen.

Nu visar Miljöpartiets språkrör Per Bolund att regeringen är enig i detta i en intervju med DN och även om Bolund erkänner att svensk politik misslyckats samt inte lyckats bygga tillräckligt bra skolor eller en tillräckligt bra social trygghet, anser han att kritiken mot Löfvén är felriktad.
-”Jag tycker att den är felriktad. Det ärtydligt att de flesta som deltar i gäng och är gängkriminella är uppväxta i Sverige och har gått i svensk skola. Därmed är de också formade av det svenska samhället. Det är självklart ett misslyckande. Men det är ju ett misslyckande med svensk politik. Vi har inte lyckats bygga en tillräckligt bra skola eller en tillräckligt bra social trygghet. Jag blir upprörd när det kommer fram påståenden om att man skulle vara född till kriminalitet om man kommer från vissa delar av världen eller har en viss etnicitet. Det är ett rasistiskt uttalande och det tar jag starkt avstånd ifrån. Det är en felaktig koppling att säga att det är på grund av migrationen. Det är på grund av att vi inte lyckats hantera den på ett tillräckligt bra sätt.”

Per Bolund anser vidare att fokus måste ligga på två områden: att få ut fler poliser på gator och torg, vässa lagstiftningen och stoppa nyrekryteringen genom insatser mot socioekonomisk utsatthet och segregation.
-”Vi har direkta åtgärder i budgeten mot segregation. Vi har lagt in en kvarts miljard varje år de kommande åren. Det är ett stöd för att bryta segregationen och få igång en positiv utveckling i dessa områden.”

Yada yada – har vi inte redan hört oss utled på detta dravel från både rött och blått håll de senaste decennierna, där miljarder efter miljarder pumpats in i dessa områden utan att det leder någon vart?!

Självklart vägrar regeringen att erkänna det som de flesta redan listat ut eftersom de inte vill tappa ansiktet genom att erkänna sitt nederlag, så man tar den lättaste vägen ut och drar rasistkortet så fort ämnet kommer på tal. Strunt samma att korthuset fortsätta falla ihop tack vare regeringens envisa ignorans, de skrattar ändå hela vägen till banken varje månad oavsett hur uselt de utför sitt jobb.

Bolund är som bekant bostadsminister och som en liten bonus vill Miljöpartiet att man ska kunna få bostadsbidrag även om man är inneboende. Så klart – mer bidrag till alla, det är helt rätt vägval nu när Sverige är på fallrepet!

Att den här regeringen måste bort är vi nog många som kan skriva under på, men bara tanken på hur mycket vatten som hinner rinna under broarna innan valet 2022 med dessa galningar vid rodret gör mig rejält orolig!

#avgåregeringen
#onlyinsweden

3 reaktioner till “Från en mes till en annan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s