Grekland stramar åt migrationspolitiken och utökar gränsbevakningen – Löfvén & Co borde göra ett studiebesök

Det rör på sig i Grekland som under lång tid haft stora problem med illegala migranter som kommer sjövägen och via Turkiet. De överfulla flyktinglägren har länge varit en sanitär olägenhet där alltför många människor levt under omänskliga förhållanden på en alldeles för liten yta.

Detta ska det nu bli ändring på och redan på onsdag stängs lägren och ersätts med mer restriktiva förvaringscenter.

I fredags meddelade dessutom premiärministern Kyriakos Mitsokis att han godkänt 400 inhyrda vakter som ska bevaka Greklands gränser mot Turkiet och 800 vakter till öarna. Grekland kommer även att uppgradera sin kustbevakning.

Syftet är att stänga dörren för migranter som inte har rätt att stanna. Mitsotakis gjorde ett tydligt uttalande:
-”Det är bara de som vi väljer ut som är välkomna till Grekland. De som inte är välkomna kommer att skickas tillbaka.”

Kanske något för den slappa svenska regeringen att ta lärdom av – men just det, man har fullt upp med att tjafsa om SD:s populism istället för att ta tag i landets akuta problem som förvärras för var dag som går och gränsbevakningen är ett enda stort skämt!

#avgåregeringen

Källa: RT

2 reaktioner till “Grekland stramar åt migrationspolitiken och utökar gränsbevakningen – Löfvén & Co borde göra ett studiebesök

  1. Den grekiska regeringen har väl till slut insett att de måste göra något, eftersom befolkningen allt mer högljutt protesterat. Grekland är ett av flertalet europeiska länder, där befolkningen inte nöjer sig med att knyta näven i fickan (svenska modellen) och politikerna vet detta utav erfarenhet … De höjde beredskapen tillfälligt härom året, men det beror mer på Turkiets felaktiga krav på grekiska landområden, trots att det egentligen borde vara tvärt om. Det grekiska riket sträckte sig tidigare in i dagens Turkiet, innan turkarna invaderade. Cypern är det tydligaste exemplet och denna ockupation är fortfarande inte internationellt erkänd (varför agerar inte FN eller EU …?).

    Gillad av 1 person

  2. Grekerna röstade fram en konservativ regering i somras. Det börjar märkas nu. Sverige behöver politiker som vill svenskarnas väl i stället för att värna världens slappaste tolkning av ”asylrätten”. Dagens svenska politiker som vill lösa världens alla orättvisor (med våra pengar) och se till att alla får ett behagligt klimat (med nya skatter) är med deras postmoderna syn på tillvaron fullkomligt bortdribblade av allsköns särintressen. Att bevaka gränsen och skydda de egna medborgarna skulle annars vara våra politikers första prioritet. Men, kan grekerna skaffa sig ett sådant styre så kanske vi också kan lyckas …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s