Fyra personer bar nazistuniform i affär – nazistsymboler och antisemitiska hatbrott ökar i Australien

Användningen av nazistsymboler ökar allt mer i Australien och många judar känner sig oroade över den negativa utvecklingen där främst unga människor inte verkar känna till historien och på olika sätt visar hat mot judar.
Två färska exempel är dels en kvinna vars släktingar överlevde förintelsen som fick sitt café nedklottrat med en stor svastika och orden ”förintelsen har aldrig hänt” samt dels när shoppande människor i Victoria nyligen blev stumma av förvåning när fyra personer i nazistuniform kom in i affären.
Craig MacKenzie reagerade på uniformerna, som bars av två män och två kvinnor i 20-års åldern. Han sade till dem att de visade brist på respekt och inte verkade förstå vad uniformerna står för, men gruppen menade att det bara var ett skämt och bad Craig att dra åt helvete. När Craig insisterade på att det kunde finnas människor i butiken som stred i andra världskriget eller genomlevde förintelsen, så skrattade man bara åt honom och bad honom återigen att dra åt helvete.
Flera andra äldre kunder ska ha tagit illa vid sig av händelsen.
En ny rapport som tar upp antisemitiska incidenter i Australien under det senaste året, visar en markant ökning av trakasserier, vandalism och hot via telefon, e-post och affischer.
Bedrövlig utveckling och tyvärr är det ett problem som växer även i många andra länder, som här i Sverige där våra styrande står handfallna.
Nyligen var det någon som ifrågasatte hur accepterande samhället skulle vara om någon i Sverige valde att gå i nazistuniform till skolan – hade det mottagits lika varmt som när flickor går i hijab och heltäckande klädsel? Jag tror vi alla vet svaret på den frågan!
nazi

En reaktion till “Fyra personer bar nazistuniform i affär – nazistsymboler och antisemitiska hatbrott ökar i Australien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s