Sverige ska fortsätta vara en humanitär stormakt – ännu ett bevis för att Liberalerna bör sättas på kylning

Liberalernas ungdomsförbund har genom åren gett uttryck för en lite för liberal syn på saker och ting – till exempel det uppseendeväckande förslaget från 2016 där man ville göra det lagligt med incest och nekrofili. Idag gör man ett nytt utspel i Aftonbladet där LUF:s förbundsordförande Romina Pourmokhtari samt de två distriktsordförandena Soroush Rezai och Emmy Scilaris går till attack mot sin egen partiledare samt kritiserar Nyamko Sabunis linje om en stramare migrationspolitik.
 
Här visar man klart och tydligt vad som väntar Sverige om Liberalerna får fortsatt makt – alla med asylskäl ska få stanna oavsett om landet har kapacitet att hjälpa fler eller faller ihop som ett korthus. Att många av de som idag får stanna inte ens har asylskäl är tydligen irrelevant i sammanhanget!
 
Dessutom vill man ha permanent familjeåterförening, införa särskilt ömmande omständigheter som asylskäl, garantera fler lagliga vägar till EU och ta emot fler kvotflyktingar. På lång sikt ska partiet även verka för öppen invandring enligt landsmötet 2017.
 
Ja ni ser själva vad nästa generations liberaler har i bakfickan och hur det kommer påverka vårt redan sargade land är inte svårt att föreställa sig. Fascinerande att de även kritiserar länder som Danmark och Norge vars ledare faktiskt tar sitt ansvar för sina medborgare – man förstår att de gärna är ett stödhjul till dagens katastrofregering för det torde passa dem som hand i handsken.
 
Åker Liberalerna ut ur riksdagen vid nästa val så ska vi nog hoppas på att de förblir ute i kylan under en längre tid – förhoppningsvis tillsammans med Miljöpartiet som är ett minst lika farligt parti. Centerpartiet har så pass brett stöd så de är svårare att bli av med, men förhoppningsvis blir de försvagade. En sak är i alla fall solklar – dessa tre partier vid makten lär bli vår död!
 
#höjriksdagsspärrenochräddaframtidagenerationer
___________________________
 
”Under helgen hade Liberalerna sitt landsmöte. Liberaler från hela landet samlades i Västerås för att ta beslut om politik och lyssna på vår nya partiledares landsmötestal.
 
Det som stack ut mest var den tydliga kursändringen Nyamko Sabuni försöker ta i frågan om migrationspolitiken. Ett försök till kursändring som inte bara lämnar många medlemmar besvikna, utan frågande: vems politiska åsikter företräder hon egentligen, sina egna eller partiets?
 
I talet säger Sabuni att det behövs en långsiktigt hållbar migrationspolitik och att vår asylrätt ska tillämpas på liknande sätt som andra jämförbara länder. Då kan man fråga sig vilka jämförbara länder Sabuni menar. Är det Danmark? Landet vars politiker ständigt tävlar om vem som kan göra livet som jävligast för flyktingar. Eller är det kanske Norge? Det stenrika landet som knappt lyfte ett finger för att välkomna flyktingar när kriget i Syrien brann som mest.
 
Om det är sådana länders migrationspolitik som Sabuni ser som förebilder har, bör hon tänka på vilket parti hon företräder. Medan hon säger att antalet asylsökande till Sverige ska minska, företräder hon nämligen ett parti som vill att det ska öka.
 
Liberaler värnar asylrätten, en rätt som inte går att sätta ett maxtak på. Det spelar ingen roll hur många som tidigare fått uppehållstillstånd i Sverige. Har man asylskäl ska man få stanna.
 
Liberalerna anser även att vi bör verka för att införa familjeåterförening, införa särskilt ömmande omständigheter som asylskäl, garantera fler lagliga vägar till EU och ta emot fler kvotflyktingar. På lång sikt ska partiet även verka för öppen invandring enligt landsmötet 2017.
 
Politiken skulle innebära en mer human flyktingpolitik där människor inte behöver riskera sina liv instängda i en lastbil utan syre eller se sina barn drunkna på medelhavet. Det skulle också innebära att människor som enligt dagens asylregler inte får skydd i Sverige skulle börja få det. Det är helt enkelt politik som skulle innebära mycket, men absolut inte att antalet asylsökande skulle minska.
 
Liberalernas politik är tagen på landsmötet, partiets högst beslutfattande organ. Ska man företräda den på ett respektfullt sätt är det minst sagt tvetydigt att säga att den ska tillämpas på ett liknande sätt som andra länder, för det tycker inte Liberalernas medlemmar att den ska.
 
Sanningen är den att det kommer dröja tills vi löst migrationsfrågan på europeisk nivå, men det betyder inte att Sverige ska sluta ta sitt humanitära ansvar, det är nu det är som viktigast att vi står upp för det. Precis som vår partiledare sa i sitt tal under landsmötet ska vi Liberaler värna vår stolta tradition av internationell solidaritet.
 
Vi behöver en ledare som företräder den politik Liberalernas medlemmar slagit fast med den respekt den förtjänar. Det är dags för vår partiledare att börja göra det nu.
 
Romina Pourmokhtari, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet
Soroush Rezai, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Väst
Emmy Scilaris, vice distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Väst”
 
sabuni l

10 reaktioner till “Sverige ska fortsätta vara en humanitär stormakt – ännu ett bevis för att Liberalerna bör sättas på kylning

 1. Ja det är för djävligt och läser man fria tider nu på morgonem så läser man om att sd’s ungdomsförbund har liknande vrickade vanföreställningar om fri abort,bögaadoptioner och jag vet inte vad.Vi som är konservativa i bland annat dessa frågor verkar ha endast ett parti att överväga.Hur fan kunde det bli så?Hur fan var det möjligt att endast muslimer som samlad grupp skulle stå upp för de rätta värderingarna.Man har inget val,konvertera till Islam och rösta på Partiet Nyans verkar ändå vara det vettigaste.Denna gången skojar jag inte.Jag är bedrövad över de sk svenska partier.
  In šaʾ Allāh

  Gilla

   1. Hmm,ja jag kan inte rå för om det skulke vara så att en del av mina värderingar övetensstämmer med Islam.Jag är varken muslim eller islamist men jag är för ett sunt samhälle där tex bögar inte skall få göra helikoptern framför minderåriga.
    #stoppabögparader

    Gilla

   2. Men visst bär det emot att rösta på Nyans,det är inget lätt ställningstagande så jag är öppen för seriösa alternativ.Finns dom? AfS är för små och kommer kanske kanske att få inflytande om tjugo år.Det är för lång tid.Ändamålet helgar medlen och är det enda medlet mot fri abort och bögaparader att rösta på Partiet Nyans så får det bli så.Man får bryta ner ideologin i enskilda frågor och ta ställning till det.Dessutom är Mikael Yüksel bondpojk och jag tror att han har vad som krävs,en man med fötterna stadigt i jorden.Han verkar seriös till skillnad från övriga partiledare från V till SD som från en dag till en annan skiftar färg som en kameleont.

    Gilla

   1. Faktiskt inte från min sida.Vi behöver inte partiledare som flinar sig igenom valrörelser och pissar på hederligt folk.Vi behöver partiledare som vågar stå för sina åsikter mer än några vwckor vart fjärde år.#förbannadärbaraförnamnet

    Gillad av 1 person

  1. SD ska passa sig för att som M triangulära bort sig själva i ivern att tillfredsställa så många väljare som möjligt. KD försöker också sitta på två stolar samtidigt. Sådant beteende genomskådar med tiden väljarna. Att överge kärnvärden för att bli ”regeringsfäig” visar ju öppet på både maktambitioner och förakt för tidigare väljare. Om inte heller SD fattar djupet av de kristna värderingarna som ligger till grund för hela den västerländska civilisationen så kommer även de att ersättas med något sannare.

   Gillad av 1 person

 2. Av frukten känner man trädet. Liberalerna hamnar alltför ofta i säng med socialister, mångfalds-förespråkare och kristofober för att det ska bara vara en slump.

  Gillad av 1 person

 3. Detta förtjänar att upprepas:

  Redan 1967 höjdes ett varnande finger angående invandringen.
  I SOU 1967:18 sid 174 kan man läsa följande:

  ”Om inte invandringen i större utsträckning än hittills skett anpassas efter samhällets möjligheter att bereda invandrarna bostäder, utbildning och social omvårdnad av den karaktär, som är specifik för att utlänningen skall kunna växa in i det svenska samhället, föreligger risk för att de sociala problem och anpassningssvårigheter, som knappheten på bostäder, utbildningsmöjligheter och social omvårdnad redan nu gett upphov till bland invandrarna, allvarligt förvärras.”

  ”Det är också en allmänt omfattad åsikt att vårt land av solidaritetsskäl bör bistå hjälpbehövande i andra länder. Det är emellertid långt ifrån säkert att detta bistånd bör lämnas på så sätt att de hjälpbehövande tillåts fritt invandra i landet. En sådan ordning innebär ju att vi överlämnar åt invandrarna att själva bestämma vilka som skall ha hjälpen och begränsar våra möjligheter att utforma biståndsverksamheten så att hjälpen blir så effektiv som möjligt och kommer dem till godo som är mest i behov därav.”

  Sedan ställer sig Löfven upp och säger att vi varit naiva. Att de är inkompetenta det vet vi, men att de dessutom inte kan läsa är väl om möjligt en ännu större nyhet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s