Saudiarabiens första kvinnliga racingförare blir historisk när hon tävlar i hemlandet

Reema Juffali kommer till helgen att bli historisk när hon tävlar i
racingtävlingen Jaguar I-PACE eTROPHY.

Det är ett långt steg från att leka med leksaksbilar till att bli en professionell racingförare, men för 27-åriga Reema Juffali från Jeddah slog drömmen in. Men inte bara det, Juffali blir i helgen den första kvinnan från Saudiarabien som deltager i en tävling i kungadömet.

Juffali berättar att hon alltid var ett aktivt barn som gick på karate istället för balett och hellre lekte med leksaksbilar framför Barbiedockor. Hennes föräldrar uppmuntrade henne dessutom att göra det hon ville så hon spelade i ett fotbollslag, lirade basket och baseboll samt testade alla möjliga sporter. Bilar var dock något hon alltid varit intresserad av, men det var inte förrän hon gick i högskolan som hon började titta på och lära sig om racing. Ända sedan dess var frågan ”hur ska jag göra för att kunna hålla på med det”?

Juffali blev historisk när hon förra året blev den första saudiska kvinnan som tävlade i racingcupen TRD 86 Cup i Abu Dhabi och kom på andra plats. Hon har även tävlat i F4 British Championship och i MRF Challenge i Indien tidigare. Det sistnämnda skedde bara månader efter att Saudiarabien tog bort förbudet för kvinnor att köra bil, vilket var ett mycket speciellt ögonblick för Juffali.

Att deltaga i tävlingen i hemlandet i helgen blir dock något alldeles särskilt – både Juffali och hennes familj är mycket exalterade. Juffali hoppas också att hennes debut i kungadömet kan inspirera andra unga män och kvinnor att sätta sig bakom ratten och överväga en karriär inom motorsport.

Mycket inspirerande att läsa och jag hoppas det går vägen för hennes fortsatta karriär samt att hon kan motivera många andra unga kvinnor att ta för sig mer nu när landet lättar upp reglerna inom såväl sport som underhållning.

You go girl! 💪

#girlpower

https://www.arabnews.com/node/1587211/sport

car

6 reaktioner till “Saudiarabiens första kvinnliga racingförare blir historisk när hon tävlar i hemlandet

  1. Glädjande! Den saudiske kronprinsen Mohammad bin Salman har en agenda för att, även intellektuellt, modernisera Saudiarabien. Steg för steg försöker han ta riket bort från de bokstavstroende salafisternas värsta grepp. Det sker gradvis enligt de små stegens princip. Det muslimska brödraskapet förföljs dessutom riktigt brutalt och mordet på Khashoggi visar att kronprinsen kan gå skoningslöst fram mot sina motståndare. Vi får väl se han överlever alla de imamer som vill något annat. Under detta ”töväder” kan flickor som Reema Juffali i vart fall leva ut sina intressen.
    Det borde ju bli alltmer skämmigt även för muslimer att deras fruar ska gå under ett skynke eller att sådant som IS, al-Qaida och Hamas mm har sin grund i islam. Därtill indirekt eller t.o.m. direkt stödda genom vår knallkorkade acceptans av sk ”mångkultur”. Förhoppningsvis kan Mohammad bin Salman på sitt sätt och med sina miljarder göra lite vettig skillnad. Det finns många icke-så—väldigt-religiösa invandrare från muslimska länder som vet vad som står på spel i västerlandet och som därför önskar att kronprinsens svärd är riktigt vasst!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s