Inte undra på att så många lever i förnekelse när självaste statsministern lever i en lögn

Det är ofta man får nypa sig i armen för att säkerställa att man inte drömmer när man stöter på människor som tycker att Sverige går som tåget, att regeringen gör vad de ska och att vi inte alls har några problem med migration och en skyhög kriminalitet.
Att leva i en filterbubbla och stänga ute alla problem är både bekvämt och behagligt – något som statsministern verkar ha erfarenhet av. I en intervju med DN dagen efter hans uttalanden i SVT Agenda visar Stefan Löfvén att han inte bor på samma planet som stora delar av befolkningen!

 
Sveriges statsminister tycker att läget i landet är bra och att det finns en stark uppställning för politiken och det de gör.
-”Vi tror på det här. Vi behöver bli ännu tydligare med vad vi faktiskt gör. Enbart i den budget som nu ligger på riksdagens bord för nästa år är det 30 av partiets vallöften som mer eller mindre tillgodoses. Om det behöver vi bli än tydligare. Men opinionsmätningar kommer och går, valresultaten avgör och jag känner en mycket stark tilltro till det vi gör. Vi gör rätt.”

 
Angående segregationen som Löfvén hänvisar till som förklaring till det ökade våldet, säger han följande:
-”Vi har för stora klyftor, men det är klart att det finns många länder med betydligt större klyftor än vad vi har. Men… vad vi nu har gjort är att se till att ta ner migrationen. Det är betydligt färre människor som kommer till Sverige nu, det var helt nödvändigt. Nu har vi en hållbar migrationspolitik. Nu är det integration som gäller i första hand. Mycket snabbare integration. Vuxna människor ska in i arbete så fort det går, lära sig språket, barnen ska till skolan och så vidare. Det är det som gäller. I Januariavtalet har vi drygt 20 punkter som handlar om just hur vi får till en snabbare integration.”

 
Jösses människa vi har absolut inte varit i närheten av att få ner migrationen och hur kan man referera till att integrationen ska gå snabbare när vi inte ens har någon fungerande sådan? Integrationen har inte lyckats på över 20 år!

 
Ett annat uppmärksammat uttalande av Löfvén under gårdagen rörde de särskilt utsatta områdena, där Löfvén menar att det hade varit problem oavsett vem som hade bott där och om vi hade satt dit människor som var födda i Sverige under samma förutsättningar så hade vi fått samma resultat. Men hur ser då statsministern på hur graden av språkkunskaper, kulturella koder och nätverk påverkar?
-”Det är just segregationen som är problemet. Så här: Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg eller bakgrund. Det beror inte på det utan på förutsättningarna, de socioekonomiska förutsättningarna och det är klart att får du för lite språkutbildning, möjlighet att lära sig språket och för få chanser att faktiskt ta dig in på arbetsmarknaden, ja då kommer det att slå på segregationen. Så i den meningen är det rätt. Men jag tycker att det är viktigt att särskilja på det, så att man inte etnifierar brottsligheten, utan den beror faktiskt på socioekonomiska förutsättningar.”

 
Ja den har vi aldrig hört förut – gör migranterna till offer istället för att ställa krav på de som kommer hit! Är det inte exakt det som Socialdemokraterna skyllt på i flera decennier och som lett till den misslyckade integrationen? Det är väl konstigt att våra grannländer gjort undersökningar som visar att just första och andra generationens invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, men i Sverige – som tagit emot flest migranter av de nordiska länderna – har vi inte sådana problem!

 
Avslutningsvis tjatas det vidare om antalet poliser, som vi också hört förut – man kan nästan få för sig att allt står och hänger på hur många poliser vi har, vilket inte är sant eftersom det handlar om mycket mer än så!
-”Politiken är aldrig av det slaget att det går att knäppa med fingrarna så löser man saker och ting. Men det har pågått alltför länge när det inte har satsats på de här frågorna som vi nu satsar på. När jag tillträdde som statsminister 2014 påbörjade vi dels att polisen får betydligt mer resurser, vi utbildar snart tre gånger så många poliser som när vi tillträdde. Vi behöver den volymen, men det tar tid, det ska fattas beslut, avsättas pengar och framför allt ska de hinna utbildas. Nu fortsätter vi, dels med hårdhet mot brotten, men också se till att de här ungdomarna får se de vuxna gå till jobbet, de ska själva vara i skolan, de ska vilja bli poliser, lärare eller industriarbetare om man nu vill det. Det är ett tålmodigt, systematiskt arbete. Det är ett väldigt speciellt parlamentariskt läge, och därför tar vi ansvar i just detta läge. Alternativet hade varit ett högerkonservativt block beroende av Sverigedemokraterna och jag vill stå upp för ett demokratiskt öppet samhälle med fria, oberoende medier och fria oberoende domstolar och så vidare, därför är det här rätt att göra. Vi kan både genomföra så mycket socialdemokratisk politik som det går i ett läge då vi fått 28,3 procent av rösterna, samtidigt som vi står upp för demokratin.”

 
Står upp för demokratin?! Ja men dra den om Bellman också!

 
Tror herr Löfvén ens själv på allt han står och säger? Snacka om att inte vilja ta till sig den bittra verkligheten och han ska styra ett land utan att förstå roten till problemen? Han lyssnar inte ens till sitt eget folk! Obegripligt!

 
Det påminner om någon dålig barnfilm där huvudkaraktären blivit förtrollad och bara ser det som trollpackan vill att han ska se medan folket lider – problemet här är bara att det inte går att pausa eller stänga av filmen, utan vi tvingas leva vidare i detta galna samhälle medan regeringen håller i taktpinnen som inte har minsta verklighetsförankring i medborgarnas vardag.

 
Nu tar vi tillbaka socialdemokratin skanderas det bland lokala S-politiker ute i landet – hur då när partiledningen står i vägen? Det här är inte en mans verk, utan Löfvén är bara ansiktet utåt, vilket är lätt att glömma!

 

 

https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-viktigt-att-inte-etnifiera-brottsligheten/

 

 

SL.jpg

10 reaktioner till “Inte undra på att så många lever i förnekelse när självaste statsministern lever i en lögn

 1. Väldigt bra skrivet. Jag tycker att det värsta inte är att det är illa, utan tecknen på att det verkar bli värre och värre. Själva tendensen alltså, det var nog ingen kvick- fix som det påstods. Angry F beskriver det nog ganska bra i ett klipp nedan. Sedan bör man för sakens skull tillägga att det är inte bara elände. Ha det.

  Gillad av 1 person

 2. SR Studio Ett tog upp händelsen på ett förvånansvärt öppet och ifrågasättande sätt. Det pågår från 59 min in till ca 1 tim 16 min. Dvs 17 min det finns flera godbitar och i alla fall jag tyckte det var bra.

  Gilla

 3. Miljontals svenskar har varit och är fattigare än ”flyktingar” men inte brottslingar.

  Svenskar uppfostrar inte sina barn till terrorister. Det är ren fakta.
  Enl Jan Josefsson är 70 procent av bedrägerierna invandrarnas verk.
  Det är enligt mig bidragens fel. Flyktingarna får reda på hur man får alla bidrag direkt när de kommer till Sverige.

  Men om du drabbas av en sjukdom eller en olycka, får du minsann ta reda på allt själv eller så blir du utan

  Socialsekreterare informerar flyktingarna om deras”rättigheter” men inte om skyldigheter, vilket gör att flyktingarna tror att alla har rätt till allt?

  Alla människor och nationaliteter skiljer sig åt

  Man skulle väl aldrig påstå att en bulldog och en tax är lika aggressiva.
  Man ser hur vissa länder kastar sten och plundrar affärer vid upplopp.

  Kinesiska demonstranter plundrar inte affärer. (Många brott som man påstår är ungdomarna är skyldiga till är myndighetspersoner).
  Stefan löven och våra politiker har sett på Tv där demonstranter från olika länder agerar olika , och att sedan förneka att stenkastning , plundring, bilbomber, gruppvåldtäkter , inte är importerade .
  Gör bara att de bevisar att de är intelligens befriade.

  Gillad av 1 person

 4. Han har åtminstone en vilja att styra landet och det är mer än man kan säga om alla de andra parierna inkl förmodligen SD.L o C är ju de största förrädarna sen kommer de andra i fallande skala.Fyraprocentspärren är en orsak till att det inte kan bildas starka regeringar.Makten måste koncentreras och det duger inte att lägga makten på kommunerna eller på myndigheter.Myndighetschefer måste sluta med politiska uttalanden.Senast är hur olika nationella prov i skolorna bedöms.En normalt underbegåvad människa begriper ju till och med detta.Vad fan är det för fel på rikspolitikerna??? Vad fan är det för fel på dem…?

  Gilla

  1. Där har du den riktiga upphovsmannen! Från 1982 när han kom tillbaka. Under tiden i opposition hade han börjat drömma om posten som FN:s generalsekreterare och för att meritera sig till uppdraget behövde han ett land som var ett migrantland som USA men utan USA:s migrationsproblem: Sverige!

   Gilla

 5. Statstelevisionen intervjuade vår Landsfader i söndags. Jag undrade om jag hade hört rätt så jag såg Agenda i repris igen. ”Om du sätter dit människor (i miljonprogramsområdena) som är födda i Sverige under samma förutsättningar så får du samma resultat.” Tillåt mig protestera, miljonprogramsområdena har funnits i snart 50 år och befolkades i början av inflyttade svenskar. Fanns inga dödsskjutningar då. Och eftersom jag har bott tre år i Rinkeby så borde väl jag också vara ”gängkriminell”? Verklighetsförnekare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s