Inga pepparkakor till förskolebarnen till jul på grund av besparingskrav

Kommunernas stålbad runt om i landet fortsätter med stenhårda besparingskrav vilket får kommunpolitiker att dra åt svångremmen på de som det är enklast att spara på – barn, unga, sjuka och pensionärer. Kommun efter kommun redovisar röda siffror och nu ska man banta rejält.

I Ystad där man nyligen attackerade pensionärer genom att föreslå att de skulle få kall mat, städning var tredje vecka och utevistelse blott en dag per vecka, kläcktes igår förslag om att lägga ned bland annat Ungdomens Hus och Marietorps Naturskola, vilket är helt befängda idéer då vi i en tid när droganvändandet är utbrett bland ungdomar samtidigt som kriminaliteten går allt längre ned i åldrarna, inte behöver fler ungdomar som drar omkring utan sysselsättning.

I Östersunds kommun har man dragit det ännu längre och nu beslutat att i år införa köpstopp av pepparkakor till förskolorna och de kommunala skolorna i kommunen. Barn- och utbildningsförvaltningen befinner sig i ekonomisk kris och väntas gå back med drygt 11 miljoner kronor minus i år.

Att det är tradition med pepparkakor till jul och speciellt förskolebarn brukar baka pepparkakor är irrelevant eftersom det här anses som ”onödiga” utgifter av kommunen. Man kan dock ifrågasätta hur mycket pengar man sparar in genom att inte köpa in pepparkaksdeg?

De föräldrar som vill skicka med barnen pepparkaksdeg till förskolan kan glömma det eftersom man hänvisar till allergirisken. Varför det skulle vara mindre allergirisk i den deg som förskolan köper in förtäljer inte historien.

Jag tycker det är bedrövligt! Hade jag haft barn på en drabbad förskola hade jag personligen köpt in de ingredienser som krävs för att göra egen pepparkaksdeg och levererat till personalen. Det är väl klart att man ska ha pepparkaksbak till jul!

Varför ska våra barn betala det högsta priset bara för att klantiga politiker driver oansvarig migrationspolitik som slår över på kommunerna? Varför ser man aldrig att andra grupper drabbas när de stora utgiftsposterna är bidrag? Skamligt!

När får vi se ett föräldrauppror i Sverige mot de besparingar som slår mot våra närmaste?

#vadfanfårviförpengarna
#vigillarintefegapolitiker
#detnyasverige

https://omni.se/inga-pepparkakor-for-forskolebarn-i-ostersund/a/pLxOrj

3 reaktioner till “Inga pepparkakor till förskolebarnen till jul på grund av besparingskrav

  1. Hej Jenny!
    Du är en ny och trevlig bekantskap, uppskattar det du skriver, välartikulerad dessutom. Pepparkakorna, förutsägbart. Först sparade kommunerna på äldrevården, inga protester. Nästa sparobjekt är barnomsorgen. Men nu blir det nog lite mer protester, föräldrarna är ju yngre och har starkare röster. Vad tror ni nästa sparobjekt är?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s