Nyans tar ett steg närmare riksdagen

Idag meddelar Partiet Nyans att deras anmälan nu är registrerad hos Valmyndigheten, vilket innebär att partiet kan delta i samtliga val i hela landet. De ber nu om hjälp för att kunna samla in så kallad stödsförklaring, där de behöver 1.500 underskrifter från personer med rösträtt i riksdagsvalet för att kunna använda låsta valsedlar med deras partibeteckning på.

Grattis till alla muslimer som saknat ett eget parti! Själv är jag mer tveksam eftersom alla frågor jag ställt till partiet i olika trådar på deras Facebook-inlägg bemötts med tystnad.

Partiet säger sig inte vända sig till specifikt muslimer utan alla är välkomna oavsett religion, men om så är fallet borde man kanske ha en annan framtoning när potentiella väljare ställer frågor om deras kärnpolitik eller ifrågasätter deras ståndpunkt i brinnande frågor.

Det ska oavsett bli intressant att se hur partiet kommer att tas emot i opinionen framöver. Jag tror inte att de kommer att få några större problem med att ta sig in i flera kommuner och kanske även över riksdagsspärren om övriga partier fortsätter sin kräftgång. De har minst sagt en stor väljarbas att plocka av!

13 reaktioner till “Nyans tar ett steg närmare riksdagen

 1. Värt att stödja.

  Varför ?

  Allt som kan skicka SAP under 20% är ett steg i rätt riktning, hellre ett eget parti med tydlig agenda än infiltration via röstboskap och intresseorganisationer som har varit fallet sedan överenskommelsen med SMR. Sossarna behöver ta en seriös funderare kring vart man är på väg, att ramla ner till en tredjeplats är sannolikt det enda som skulle kunna få dessa förment genomgoda självutnämnda statsbärare att kamma till sig lite.

  Gillad av 3 personer

  1. Saxat från nyans hemsida:

   1. Islamofobi och främlingsfientlighet
   Enligt statistik sammanställd av Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har hatbrott med islamofobiska motiv ökat stadigt sedan 2009. Sveriges muslimer upplever dagligen både fysiska och verbala personangrepp av rasistisk karaktär. Skadegörelse och vandalisering av egendom är bara några exempel på detta fasansfulla fenomen.
   Svenska muslimer åtnjuter samma fri- och rättigheter som vilken svensk medborgare som helst. Den svenska staten är ytterst ansvarig för deras trygghet och säkerhet. Ändå är det få islamofobiska brott som blir uppklarade och istället för stöd från politiska partier, möter muslimer absurda förslag såsom att kriminalisera muslimsk praktiserande och kultur. Det är en skrämmande utveckling som omedelbart bör stoppas. Därför är det hög tid att islamofobin får en egen brottsrubricering samt att muslimer får minoritetsställning i grundlagen. Sverige är bra på att påpeka brister gällande minoritetsrättigheter i andra länder, men inte lika bra på att se egna brister. Partiet Nyans vill ändra på det. Vi ser inte muslimer och andra minoritetsgrupper som röstboskap vars dörr man knackar på endast vid val.
   ..
   Vi vill dessutom utreda möjligheten att göra språkundervisning obligatorisk. Dock skiljer sig våra argument från de främlingsfientliga krafternas.

   Debatten kring integration ägs tyvärr av populistiska och främlingsfientliga krafter och deras låtsande meningsmotståndare som är obenägna att sopa framför egen dörr.

   Istället vill Partiet Nyans ta bort det överdrivna regelverket och centralisera bostadsbyggandet helt och hållet genom en ny myndighet som ska ansvara för bostadsbyggandet i hela landet i nära samarbete med kommuner och med särskilt fokus på hyresrätter.
   ….
   Sverige är ett mångkulturellt land med utmaningar som kräver nytänkande.

   Växande populism med främlingsfientlig retorik får dessutom samtliga etablerade partier att närma sig alltmer varandra med en copy paste-politik från de främlingsfientliga krafterna som sprider sig i vårt samhälle. Liberaler är inte längre liberaler och socialister är inte socialister.
   ..

   Vill du Björn ha detta parti i Sverige som uppenbarligen har problem med demokrati och frihet för kvinnor och flickor? Ett muslimskt parti som har kvinnoförtryck, barnäkteskap, månggifte, skammord, umgängeskontroll, tvångsgifte, separation av män och kvinnor i hemmet och på allmänna platser, vägran att anpassa sig till västerlandet…. med många andra hemskheter på sin agenda?

   Gilla

   1. @Magnus R:

    Det är en ren sorteringsfråga, antingen låter vi de här människorna köra under eget varumärke eller också får vi finna oss i att ha eländet jämnt utsmetat på övriga partier fast då med en betydligt mer obskyr agenda.

    Ungefär som sopsortering fast i politiken.

    Gilla

   2. @ Björn

    Hur fan är man skapt om man som svensk välkomnar ett muslimskt parti?
    Inte att undra på att landet Sverige sjunker allt djupare ned med sådana quislingar som Björn i landet.
    FY FAN!

    Gilla

 2. Njae…..ska muslimers självutnämnda rättigheter stärkas ytterligare?

  Det som behöver stärkas är det svenska samhället typ som vi hade för 30 år sedan.

  Gillad av 1 person

 3. Det inger hopp inför framtiden.När en jude stod utanför grindarna i Ystad och fotograferade kom en muslim till moraliskt stöd och sade att ”behöver du hjälp så kom till oss” och jo det finns en rasism mot muslimer inte minst från de halvjudar jag dessvärre har tvingats att lära känna.Valet är klart för min del.

  Gilla

  1. Det finns fan i mig ingen rasism mot muslimer!
   Du har inte fattat någonting.
   Hur fan är man skapt om man väljer stötta islam?

   Nämn en enda nobelpristagare som är muslim. En enda.
   Nä du, de enda som är smarta och välutbildade är den judiska befolkningen.
   Muslimerna befinner sig 1400 år tillbaks i tiden, uppenbarligen ligger din intelligensnivå i paritet med dessa.

   Varför är antisemit?
   Är det för att du egentligen är nazist?
   Jag börjar faktiskt misstänka att det är fallet.

   ”Valet är klart för min del skriver Rolf.”
   Inte att undra på att landet Sverige går åt helvete med sådana sopprötter som Rolf!

   Nåja tids nog så kommer även du att få uppleva vad du stöttat och trott på.
   Tyvärr är det då alldeles för sent, men jag ska applådera i min himmel när du kommer till insikt…

   Fan ta dig din jävla folkförrädare!

   Gilla

   1. Nu tonar vi ned språket lite! Även om det här är ett fritt forum där var och en ansvarar för sina egna åsikter så är det inte ok med personliga angrepp!

    Gilla

 4. Sverige kan börja göra reklam för Sverige fientlighet. För det är det de handlar om.
  Människor från hela världen har alla rättigheter till svensk välfärd, svenska rikedomar, till landet Sverige
  Medan svenskarna ska raderas ut och vara tjänstefolk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s