Mer rysk gas till Europa när Danmark ger grönt ljus till Nord Stream 2 men var är klimatprotesterna?

I eftermiddags sade den danska Energistyrelsen ja till att Ryssland får dra gasledningen Nord Stream 2 sydost om Bornholm för att förse Europa med gas. Diskussionerna om hur ledningen i Östersjön ska dras har pågått i flera år. Arbetena kan dock inte påbörjas förrän om fyra veckor när tiden för att överklaga beslutet gått ut.

Den danska regeringen är inte glad, men menar att det var ett oundvikligt beslut och hänvisar till FN:s havsrättskonvention som gör att frågan inte avgörs av politikerna utan är ett rent administrativt beslut.

Rysslands president Putin är desto mer glad och välkomnar beslutet. Ledningen, som är 123 mil lång kan enligt planen tas i bruk redan i slutet av året.

Den svenska regeringen sade redan förra året ja till att ledningen dras i Sveriges ekonomiska zon i Östersjön.

Med tanke på att gasledningen är miljömässigt dålig och EU på pappret strävar mot att öka andelen miljövänlig förnyelsebar energi istället för att göra sig beroende av fossil gas, så är det ovanligt lite protester från såväl klimatalarmister som Miljöpartiet. Borde inte Gretas anhängare protestera högljutt och hur rimmar detta med Sveriges klimatengagemang? Nej till plastpåsar, men ja till rysk gas… 🤔

Men jag antar att det är ok att se mellan fingrarna när det handlar om pengar och makt – det viktigaste är trots allt att vi vanliga dödliga gör uppoffringar som svider i plånboken men inte gör något större klimatavtryck!

#klimathyckleri
#vägraplastpåseskatt

4 reaktioner till “Mer rysk gas till Europa när Danmark ger grönt ljus till Nord Stream 2 men var är klimatprotesterna?

  1. Ja landsförrädaren Carl Bild kunde ju se genom hela handen när han satt i den regering som godkände Stream 1 samtidigt som han hade monetära intressen i Lundin oil.De djävla kräken har sålt ut vårt land för att berika sig själv.

    Gillad av 1 person

  2. Att protestera mot en rysk gasledning som redan fått tillstånd att passera landet ger varken godhetspoäng eller skatteintäkter samt att dom i enrum förstår att gasen kommer behövas. Fossila energislag kommer dominera marknaden långt efter att miljörörelsen avslöjats och självdött.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s