Stugsittare har inte heller någon garanti

Igår, en vanlig måndagskväll, skedde flera våldsamma attacker på olika platser i Sverige och jag skrev då att det är bäst att försöka hålla sig inomhus efter mörkrets inbrott om man inte absolut måste gå ut samt att det är bra att skaffa sig ett legalt vapen eller ett överfallslarm samt gå en kurs i självförsvar. Inget av detta har man dock någon nytta av när man blir beskjuten i sitt eget hem – en trend som de senaste månaderna verkar bli allt vanligare.

Senast inatt avlossades flera skott in i en lägenhet i Vårby och enligt Aftonbladet har polisen inlett en förundersökning om försök till mord.

Hur i hela friden skyddar vi oss mot denna brutalitet som smyger sig på oss? Det är inte alls omöjligt att gärningsmännen råkar skjuta in i fel lägenhet nästa gång och vem vet om en sprängladdning är planterad vid entrén till bostadshuset när man ska gå ut nästa gång, eller någon råkat ta fel på bil och monterat en sprängladdning under just min bil?

Det verkar tyvärr som att svenska folket får vänja sig vid att leva under terror eftersom både polis och regering står handfallna inför en situation som dagligen fortsätter eskalera. Visserligen är de flesta händelserna fortfarande koncentrerade till storstadsregionerna och förorterna, men hur länge till kan vi räkna med det? Förr eller senare kommer vi alla att få genomleva vardagen med en klump i halsen och en ständigt närvarande oro för barnen.

Dessutom är det mycket grymt att rycka på axlarna åt den uppkomna situationen eftersom det ”inte händer här” – för tusentals medborgare händer det nämligen just där och det blåser extra kallt när man inser att såväl politiker, polisen, räddningstjänsten, myndigheter och övriga folket vänt dem ryggen för att de råkar bo på ”fel” ställe i ett särskilt utsatt område som ingen vill ta i med tång!

#detnyasverige
#vigillarintefegapolitiker

7 reaktioner till “Stugsittare har inte heller någon garanti

 1. Stugsittare? Nä här patrullerar vi ägorna dygnet runt,på dagarna är det bulgariska rekare eller svenska tjyvskyttar och på nätterna är det inbrotttjuvar och annat löst pack.Tyvärr är det svårt att se hudfärg i mörkret så etnicitet på natten kan jag inte upplysa om.På nätterna tar man plats på en speciellt inredd bädd på taket med hagelhurran i beredskap.
  #pånattenärallakattergrå

  Gilla

 2. Du tar upp ett oerhört brännande ämne. Under tiden sitter landets statsminister och svamlar godheter inför Nordiska Rådet. En ledare hade förklarat landet under terror och vidtagit de mått och steg som en rättsstat förväntar sig.

  Gillad av 1 person

 3. Tyvärr är du inte säker massa nyanlända verkar tro att det är okej
  att komma hem och trakassera flickor.
  Att stalka tjejer på nätet och sen leta upp dem hemma.
  Och ett nej är inte ett nej för dem.
  Utan då blir det hot om att skada lille brorsan eller hemmet.
  Alla dessa brott anmäls inte och finns inte i statistiken.

  Men jag har faktiskt börjat tro på att polisen har fått order uppifrån att avskriva och avsluta
  Ärenden utan att notera dem.
  Har anmält en man över 20 gånger under 2 år då han förföljde min dotter,
  det finns 4 anmälningar på honom.
  Han var busschaufför.antastat fler flickor.
  Nu fick jag höra att han förföljt en 12 åring och skrämt livet av henne.

  Hade politikerna utvisat dessa människor skulle
  brottsligheten minskat med 70 procent.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s