Bilkapande machetemän har vi väl alltid haft?!

Vid Norrvikens pendeltågstation norr om Stockholm blev tidigare ikväll en man nedslagen och sparkad av fyra maskerade män med kniv och machete. 50 minuter senare skedde samma sak vid stationen i Rotebro, där en man som slängde sopor blev attackerad samt knivskuren i benet av tre män med kniv och machete. I båda fallen var man ute efter offrens bilar. Män med machetes som tvingar till sig bilar – ja men så har det väl alltid varit?!

Hörde från en bekant idag att en flicka i en lågstadieskola i min gamla födelseort Finspång blivit misshandlad av en pojke i samma ålder – jodå, det är tufft i skolan i dagens läge och det är väl ingen som reagerar nämnvärt över att små barn likt vuxna råkar ut för grovt våld i det nya Sverige när vi dagligen läser om våldsamma händelser.

Även i Norrköping där det brukar vara explosioner varje vecka har det gått vilt till ikväll i form av en knivhuggning vid Söder Tull.

I Göteborg märks det också att det är höstlov – en kvinna i 60-års åldern blev utsatt för ett rånförsök nu ikväll på Hisingen av två män med kniv och några minuter senare knivrånades en butik på Eriksberg.

Vad sjutton är det som händer utbrister vissa? Välkommen till Sverige 2019!

Eftersom våra politiker i vanlig ordning slagit dövörat till och polisen inte längre klarar av att skydda landets medborgare, så får man nog hädanefter räkna med att man kan bli överfallen när man lämnar hemmet. Var vaksam, gå inte ut efter mörkrets inbrott om du inte måste, skaffa någon form av legalt vapen, gå en kurs i självförsvar, köp överfallslarm och lita inte på någon, är saker som vi måste börja tänka på.

Det känns rätt absurt att vi alltmer blir fångar i våra hem vartefter anarkin breder ut sig, men det finns ju så mycket viktigare saker att priorotera än folkets säkerhet – till exempel plastpåseskatt, slopad värnskatt, friår, religionsfrihet, humanitär behandling av extremister samt flera miljarder till regeringens hjärtefrågor klimatet och migrationen.

#onlyinsweden

Källor: Aftonbladet, Blåljusnyheter Östra Östergötland, GP

En reaktion till “Bilkapande machetemän har vi väl alltid haft?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s