Ingen borde vara förvånad över den polarisering som uppstått efter åratal av usel migrationspolitik i kombination med ignorans av människors åsikter

Det har varit mycket skriverier om Mattias Karlssons flickvän den senaste tiden och hur han i en intervju var upprörd över rasistiska påhopp på flickvännens utseende. Det är självklart oacceptabelt, men jag tycker att Expressens kulturchef Karin Olsson fångar kärnan rätt så bra i sin text och jag håller med till viss del – Karlsson borde inte vara förvånad.

Nyligen diskuterade jag datingappen Tinder med en vän och när jag dryftade att jag under min tid som aktiv användare övervägde att gå på date med en mörkhyad man som gillat mig så utbrister vederbörande ”ska du bli ihop med en n*ger – är du inte klok?”, där han menade att jag genom att ens överväga att träffa en icke vit man skulle svika rasen då han inte alls trodde på att kärleken inte sitter i hudfärgen som jag påpekade. Helt befängd tanke från hans sida så klart, men tyvärr inte så ovanlig som man skulle vilja tro.

De danska tidningarna Berlingske och Politiken skrev faktiskt tidigare i veckan i en artikel som handlade om en 41-årig muslimsk kvinna, Amina Sardar, som valt att engagera sig i Dansk Folkeparti och varit medlem i partiet i tre år. Detta ses dock inte med blida ögon av partiets många kärnväljare som menar att muslimer inte är välkomna i partiet. När en kvinnlig DF-politiker nyligen gjorde ett Facebookinlägg där hon lyfte fram Amina så blev det i princip hatstorm bland kommentarerna och hon tvingade senare ta bort inlägget på grund av alla påhopp.

Problemen finns således inte bara i Sverige och alla som gapar om rasism bör försöka se hela bilden där den heta migrationsfrågan paralyserar hela Europa och i många fall tar fram det sämsta hos folk tack vare hur våra klåpare till politiker såväl nationellt som i EU hanterat frågan.

#sommanbäddarfårmanligga

————————————–

”Mattias Karlssons flickvän utsätts för grov rasism. Som dotter till en adopterad kvinna född i Indien är hennes hy mörk, vilket utlöst högerextrem vrede. I fredags berättade SD-toppen i Expressen i en öppenhjärtig intervju med reportern Mattias Knutson om den djupt obehagliga situationen.

Historien rymmer en dyster ironi. I takt med att Sverigedemokraternas opinionsstöd vuxit har icke-vita vittnat om hur rasismen allt oftare märks i vardagen, exempelvis med gliringar på gatan eller, om du är en offentlig person, genom oräkneliga digitala angrepp.

Nu drabbar den samhällsutvecklingen även den ljushyllta smålänningen Mattias Karlsson, SD:s inofficielle chefsideolog.

Det hela känns ”extremt orättvist” säger han. Hans flickvän är ju så svensk, född här och har till och med ”småländskt påbrå på ena sidan”. Man kan inte låta bli att undra om han tycker att det hade varit mer ”rättvist” om den drabbade varit en nyanländ från Somalia?

Men samtidigt låter han nästan förvånad över rasismens obarmhärtiga människosyn. De ”mer eller mindre dömde ut henne som person på grund av hennes hudfärg”, noterar han. Jaså, säger du det?

Detta kommer från en person som framgångsrikt ägnat sitt liv åt att normalisera och bredda ett parti med högerextremt ursprung. SD har städat i partiprogrammet och sagt farväl till de flesta av företrädarna som medierna, oftast Expressen, avslöjat som fullblodsrasister.

Sverigedemokraternas moderna syn på svenskhet formulerades av Mattias Karlsson redan 2007: Henke Larsson är svensk, men inte Zlatan.

SD företräder i dag det som de kallar för ”öppen svenskhet”. Det etniska ursprunget ska inte avgöra, utan den svenska kulturen, språket och lojaliteten till nationalstaten. Sverige åt svenskarna, i en uppdaterad, någorlunda salongsfähig tappning. Då utgör en kvinna med utomeuropeiska adoptivrötter inget problem.

Så lyckades man, i ett alltmer segregerat land med eskalerande sociala problem och hög migration, i oktober för första gången bli lika stora som Socialdemokraterna i Demoskops väljarbarometer.

Åren som väletablerat riksdagsparti har också konsekvent ägnats åt att stödja invandrarhatiska nätpublikationer och producera reklamfilm med så grovt innehåll att TV4 tackat nej till att sända. Man har halat regnbågsflaggan i Sölvesborg och kämpat för förbud mot böneutrop.

SD har vetat exakt vilka strängar de ska spela på för att mobilisera sina radikala gräsrötter, fradgande av okvädningsord mot män från Nordafrika och Mellanöstern, bögar och flator, slöjbärande kvinnor och liberala publicister. Listan kan göras lång; i dessa kretsar är mångfald ett skällsord. Svansen leder rakt ner i den bruna sörjan.

Mattias Karlsson kan inte vara förvånad över det beklagliga som nu hänt hans flickvän.

Kärleken övervinner allt, sägs det. Och jag hoppas innerligt att de får vara i fred i fortsättningen. Men Karlsson borde kanske fundera över den draksådd som han själv har varit med och planterat.

Karin Olsson är kulturchef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Expressen.”

29 reaktioner till “Ingen borde vara förvånad över den polarisering som uppstått efter åratal av usel migrationspolitik i kombination med ignorans av människors åsikter

 1. Den som vill ha friska och sunda barn skall generellt inte skaffa barn med män från väst.Det måste väl ändå gå upp ett ljus för de flesta när västerländska mäns spermier är signifikant färre och orörligare.Det är garanterat vår livsstil som har skapat detta för man ser inte samma fenomen hos mindre utvecklade samhällen.Med mindre utvecklade samhällen menar jag de vars folk inte redan i moderlivet blivit matade med ddt,glyfosat,pcb vad du vill för främmande ämnen.Miljö- och klimatskeptikerna gräver sin egen grav för några efterkommande som gör det kan dessa inte räkna med.Jag är helt övertygad om att detta känner politikerna som varit på Bilderbergsmötena till och det är därför man uppmuntrar till invandring av främst män.Bilderberg samlar all tillgänglig kunskap och delger deltagare.
  Detta är en naturlag och livet självt är viktigare än den enskilde.
  #invandringenärlivsviktig
  #oerhörttragisktfördenvitemannen

  Gilla

  1. Med detta följer givetvis också skillnader i det MANLIGA könshormonet testosteron.Det är inte I huvudsak snällhet och eftergivenhet som gjort att vi hittills överlevt.Vi får tacka våra förfäder för att de bokstavligt talat kunde använda nävarna.
   #skuldentillbarbariet

   Gilla

 2. Något som gör mig riktigt trött är hur slarvigt ordet rasism används numera. Om man kollar den ursprungliga definitionen så innebär rasism definitionsmässigt att betrakta individer eller grupper som underlägsna (eller klandervärda) utifrån härkomst och genetik, ingenting annat. Det har gått inflation i hur begreppet används idag.

  Den korrekta termen för fenomenet borde snarare vara främlingsfientlighet, en i grunden sund skepsis mot främlingar. Det är någonting helt annat och handlar i grunden om en sund självbevarelsedrift och har icke ett skvatt med rasism att skaffa.

  Om man släpper en råtta i närheten av en främmande flock andra råttor resulterar det i regel i att den främmande råttan blir dödad, eller bortjagad i bästa fall. Innebär detta att råttor är främlingsfientliga ? Knappast, det handlar om att skydda den egna flocken från potentielal smittor och att försvara revir i form av boplats, föda, reproduktionsmöjligheter och annat som utgör nödvändiga livsbetingelser för flocken. Liknande beteende kan observeras hos de flesta arter och människor utgör härvidlag inget undantag.

  Den såkallade rasism vi bevittnar handlar nog till största delen om individer som under längre tid fått se sina livsbetingelser gradvis försämras och kopplar det till det pågående befolkningsutbytet istället för att försöka förstå vad som egentligen ligger bakom skeendena. Den här reaktionen är ganska begriplig, i brist på analys ser man till att hitta en lämplig fiende att projicera på.

  Gillad av 1 person

  1. Men när fler och fler par tvingas till provrörsbefruktning med ofta endast ett enda barn per kvinna så förstår du nog att befolkningsutbytet knappast i grunden har något med någon invandring att göra.Jag gjorde för ett tag sedan min matteläxa och räknade ut hur många år det skulle ta för en till antalet given befolkning ifall kvinnorna födde endast ett barn.Det var skrämmande hur djävla snabbt det gick och räknat på sveriges befolkning tog det under femtio år att hela befolkningen hade dött ut.Det finns ju någon här som påstår sig ha drygt 120 i iq och denna person kan nog göra en ekvation att sätta in olika variabler i.Var och en med sunt förnuft och normal intelligens kan annars ta penna och papper och räkna ut det ändå.

   Gilla

   1. Förutsättningar för reproduktion är definitivt en faktor att räkna med, förmodligen den tyngst vägande faktorn då vi är hårdkodade i just det avseendet. 🙂

    Jag har inga problem med att extrapolera vart saker tar vägen med nuvarande rörelseriktning, den saken behöver man inte vara matematiker för att klura ut, räcker med en kulram eller två för att simulera vad som händer.

    Men om man kollar historiskt på nativitetstalen så ser man att landet historiskt har producerat runt 100k nya människor årligen och ställt mot dödstalet så blir det likväl ett positivt netto på 10-15k nya medborgare. Så det demografiska argumentet för att öka befolkningen utifrån faller platt, de faktiska bakomliggande drivkrafterna handlar om helt andra saker.

    Vad gäller den sjunkande fertiliteten så kan man ställa sig frågan vad det beror på, jag gissar att olika former av stress kan vara en av orsakerna, knatar man runt med höga adrenalinnivåer konstant så påverkas naturligtvis även andra hormonnivåer i kroppen. Sen kan man alltid fundera över vad som händer när könsskillnader ska elimineras via sociala manipulationer, risken är väl rätt överhängande att alforna försvinner efter hand, kvar blir betorna.

    Gillad av 1 person

   2. Födslotalet 2018 låg på knappt 1,8 barn per kvinna.Det blir en minskande befolkning! Möjligtvis att det gått upp på senaste tiden men det är isåfall inte svenskar som står för den ökningen.Vi får nog ändå fördjupa oss lite i matematiken,gör det!

    Gilla

   3. Björn,jag blir nyfiken på vad du tror att de bakomliggande drivkrafterna är.Vad är din gissning? Jag är helt övertygad om att min teori är den riktiga om att den svenske mannen är finito som avelsmaterial.Det kan ingen politiker säga högt och därför blir det olika krystade förklaringar om hur bra invandringen är.För oss som lyckligtvis kommit till världen är denna invandring dålig men på längre sikt är den både positiv och för livet självt,LIVSnödvändig.Visst är det sorgligt.

    Gilla

   4. 👎 👎 👎 👎

    Mindre spermaproduktion innebär INTE sämre egenskaper hos avkomman!

    Var kommer den idén ifrån?

    Gilla

   5. Men hllviken,skärp dig! Självklart blir avkomman sämre vid dålig kvalitet på utsädet.Du är inte uppväxt på landet du inte? Men det går att söka på nätet så skall du finna!

    Gilla

   1. Man kunde ju ha hoppats på att det vore så som du säger men tyvärr har jag rätt.Vid hindersprövning inför vigsel borde det vara obligatoriskt med spermieprov.Det är oerhört dyrbart för samhället och en större tragedi för par som är ofrivilligt barnlösa.

    Gilla

 3. Rolf,

  jag kan bara svara för mig själv, jag hoppade över hela grejen med ungar eftersom jag inte hade förutsättningar att axla det ansvar som det innebär i termer av närvaro och engagemang, jag kunde bli tvungen att dra iväg med kort varsel och visste sällan när jag skulle råka komma hem från panikmecken. Dessutom bodde jag granne med ett ungdomshem under några år runt 20 och insåg att världen är full med ensamma ungar. Men rent praktiskt skulle jag nog ha funkat för avel 😛

  Din gissning är sannolikt lika god som något jag kan komma upp med, men jag konstaterar att om man jämför villkoren nu jämfört med när jag började bli vuxen (och det inträffade förövrigt rätt sent) så har det blivit rejält mycket tuffare de senaste decennierna. Idag förväntas du närapå ha bestämt karriärval, utbildning och pensionsstrategi innan du har lämnat förskolan, lägg därtill att du måste hosta upp en h-vetes massa pengar bara för att kunna flytta hemifrån. Sånt skapar stress, och stress får hormonerna att ställa sig på trekvart och då blir nog fertiliteten sisådär, är jag rädd.

  Vore jag en ansvarsfull politiker (gudförbjude) skulle jag testa att införa dendär sextimmarsdagen till exempel och se om folk blir lite mindre stressade, kanske även skapa förutsättningar att kunna vara hemma med knoddarna lite längre än vad som är fallet idag. Kort sagt – lite rimligare villkor och framtidstro får nog fart på nativiteten.

  På 60-talet kunde en person försörja en familj, idag måste man ha två heltidsinkomster för att dra runt ett fyrapersonershushåll, vad var det som hände ?

  Motivet enligt min mening är att skapa förutsättningar för en större marknad för varor och tjänster, samt att skapa press på löneanspråk. Mot politikerna har det sålts in med två olika argument, demografiargumentet och skattebasargumentet, bägge är av typen halvsanningar. Om du rotar runt i gamla timbrodokument så kan du se att näringslivet har kört den här låten ända sedan 80-talets senare år, ett arrangemang helt utan risk för förslagsställaren eftersom det allmäna (vi) tar den ekonomiska risken.

  Gilla

  1. Ja det är också skäl som är fullt rimliga.Ett stort folk till antalet är en förutsättning för en större marknad och därmed ett större och starkare land.Dock krävs det mer för att bli en mäktig nation men befolkningsmängden är viktig.

   Gilla

 4. Vilken fruktansvärd hatkrönika från denna ”wanna-be”-journalist Karin Olsson. . Påhopp och svammel och lögner om vartannat.

  Gilla

   1. Kan du kanske lista dessa poänger?

    ”Det är självklart oacceptabelt, men jag tycker att Expressens kulturchef Karin Olsson fångar kärnan rätt så bra i sin text och jag håller med till viss del – Karlsson borde inte vara förvånad.”

    Gilla

   2. Det jag håller med skribenten om är att Karlsson inte borde vara förvånad och att det väl kvittar om tjejen är infödd smålänning eller kom hit som somalisk flykting – oavsett är det inte ok med rasism.

    Gilla

   3. ”Det är självklart oacceptabelt, men jag tycker att Expressens kulturchef Karin Olsson fångar kärnan rätt så bra i sin text och jag håller med till viss del – Karlsson borde inte vara förvånad.”

    Vänligen räkna upp vad du håller med om?

    (Kanske att min fråga dyker upp flera gånger, tycks ha problem med uppladdning).

    Gilla

   4. Jenny svar till din kommentar nedan. Jag antar att du menar följande stycke:
    ”Nu drabbar den samhällsutvecklingen även den ljushyllta smålänningen Mattias Karlsson, SD:s inofficielle chefsideolog.
    Det hela känns ”extremt orättvist” säger han. Hans flickvän är ju så svensk, född här och har till och med ”småländskt påbrå på ena sidan”. Man kan inte låta bli att undra om han tycker att det hade varit mer ”rättvist” om den drabbade varit en nyanländ från Somalia?
    Men samtidigt låter han nästan förvånad över rasismens obarmhärtiga människosyn. ”De mer eller mindre dömde ut henne som person på grund av hennes hudfärg”, noterar han.Jaså, säger du det?
    Detta kommer från en person som framgångsrikt ägnat sitt liv åt att normalisera och bredda ett parti med högerextremt ursprung. SD har städat i partiprogrammet och sagt farväl till de flesta av företrädarna som medierna, oftast Expressen, avslöjat som fullblodsrasister.”

    Först lägg märke till språket och insuinationerna som Olsson använder: ”ljushyllta smålänningen” – varför nämna detta? Är hudfärg relevant för Olsson? ”Hans flickvän är ju så svensk…” – Karlsson sa säkert inte ”så svensk” utan ”så” lades säkert till av Olsson för att ändra betydelsen av Karlssons uttalande. Nästa påhopp är att Karlsson ”framgångsrikt ägnat sitt liv åt att normalisera och bredda ett parti med rasistiskt ursprung”. Denna värdering är Olssons egen och har endast som syfte att bevisa hennes egna teorier om SD som ett rasistiskt parti. Sedan ger hon sig själv så klart en klapp på axeln för Expressens avslöjanden. Varför har Expressen inte granskat C, S, V och MP och alla muslimska grupperingar där det verkligen har förekommit och fortfarande förekommer hat och rasism i alla dess former. Varför inga sådana avslöjanden? Eller varför inte granska Expressens egna medarbetare? Rasism måste ju bekämpas överallt.

    Jag kan inte se att SD eller Karlsson har bidragit till att döma ut personer p.g.a. hudfärg. Detta sysslar vänsterblivna med. Karlsson har all rätt att vara förvånad över agerandet mot flickvännen. Men säkert mest förvånad över Expressens medarbetare Olsson som inte vill se verkligheten.

    Gilla

 5. ”Historien rymmer en dyster ironi. I takt med att Sverigedemokraternas opinionsstöd vuxit har icke-vita vittnat om hur rasismen allt oftare märks i vardagen, exempelvis med gliringar på gatan eller, om du är en offentlig person, genom oräkneliga digitala angrepp.”

  Hatet (digitalt, muntligt, pappersmedia) i samhället kommer från oräkneliga vänsterblivna politiker, beslutsfatttare, s.k. ”artister” (Betner, Schyffert, Ernman, Nujen….), mediaföreträdare (TV, radio och tidningar), fackförbund, svenska kyrkan och andra vidskepliga samfund, studieförbund. Men det undviker Olsson att ta upp. Och vem är enligt Olsson ”vit” eller ”icke-vit”? Vad krävs det för gensammasättning eller pigmentering? Olsson är tydligen djupt brun i sina åsikter. En fullfjädrad rasbiolog kanske?

  ….

  ”Men samtidigt låter han nästan förvånad över rasismens obarmhärtiga människosyn. De ”mer eller mindre dömde ut henne som person på grund av hennes hudfärg”, noterar han. Jaså, säger du det?”

  Vilka är det som delar in människor efter hudfärg? Vänsterblivna människor så klart som hela tiden tjatar om kvotering efter hudfärg i.st..f. kvalifikationer när det gäller att tillsätta tjänster. Olsson ”glömmer” detta favoriämne för vänstermänniskor: brun, vit, svart, gul, rosa….finns många hudfärger att dela in människor efter.

  ”Detta kommer från en person som framgångsrikt ägnat sitt liv åt att normalisera och bredda ett parti med högerextremt ursprung. SD har städat i partiprogrammet och sagt farväl till de flesta av företrädarna som medierna, oftast Expressen, avslöjat som fullblodsrasister.”

  Olssons ”glömmer” att det finns gott om personer med obehagliga och demokratifientliga åsikter inom t.ex. S och C: Ta bara Morgan Johansson och Annie Lööf. När ska C och S göra upp med dessa personer och kasta ut dom? Vill kanske Olsson svara på denna fråga? Eller ställa frågan direkt till S och C. Fortsätt sedan med denna fråga till MP och V. Där finns det gott om hatiska personer.

  ”Sverige åt svenskarna, i en uppdaterad, någorlunda salongsfähig tappning.”

  Lika självklart som Palestina till palestinierna och Kurdistan till kurderna. Eller hatar Olsson Sverige så mycket att hon har problem med att i Sverige bor det svenskar?

  Gilla

 6. ”Åren som väletablerat riksdagsparti har också konsekvent ägnats åt att stödja invandrarhatiska nätpublikationer och producera reklamfilm med så grovt innehåll att TV4 tackat nej till att sända. Man har halat regnbågsflaggan i Sölvesborg och kämpat för förbud mot böneutrop”

  Vilka är dessa påstått ”invandrarhatiska nätpublikationer”? Olsson undiviker att ge namn. Att alternativ media tar upp sanningar och fakta är för Olsson samma som hat. Mycket obehagligt av Olsson. Att TV4 inte ville visa en reklamfilm betyder att denna information var alltför nära sanningen och därför fick epitetet ”grovt innehåll”. TV4 är ju inte kända för att ha neutrala personer när det gäller mediaproduktion. Att en kommun inte vill ha en regnbågsflagga är bara bra. Om man hissar denna symbol vilka andra symboler måste i så fall också hissas? Förbud mot böneutrop som är ett politiskt ställningstagande är bara sunt. Det behövs inga officiella audiomeddelande i samhället för en vidskepelse som aktivt arbetar för kvinnoförtryck.

  Gilla

 7. ”SD har vetat exakt vilka strängar de ska spela på för att mobilisera sina radikala gräsrötter, fradgande av okvädningsord mot män från Nordafrika och Mellanöstern, bögar och flator, slöjbärande kvinnor och liberala publicister. Listan kan göras lång; i dessa kretsar är mångfald ett skällsord. Svansen leder rakt ner i den bruna sörjan.”

  Okvädningsorden riktade mot svenskar ”glömmer” Olsson bort…fradgande svennehora och andra nedsättande epitet som personer från MENA använder anser hon förmodligen vara korrekta. Vilken nolla Olsson är. Att slöjbärande kvinnor vägrar uppföra sig på ett civiliserat sätt och ta alla i hand samt vägrar utföra vissa arbetsuppgifter p.g.a. vidskepelse är fruktansvärt kränkande mot den svenska befolkningen och traditionerna. Olsson sitter fast i den bruna sörjan upp över öronen. Doftar mycket 30- och 40-tal från denna Expressenmedarbetare. Skrämmande och obehagligt. För övrigt, accepterar islam bögar och flator? Skulle inte tro det lilla Olsson. Aha..tänkte du inte på det… nåja. Man kan ju inte begära mycket från dig.

  ”Karin Olsson är kulturchef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Expressen”

  Denna titel är ju bara ett stort skämt. Hur kan en person med så totalt odemokratiska åsikter inneha denna position?

  Gilla

 8. Jag har faktiskt en vän som är adopterats från Indien och hon har fått rasistiska komentarer av Syrier.
  Att flyktingar kallar en Svensk för rasist så fort de inte får socialbidrag eller man ber den lämna akuten
  för en stukning, så ställer de till med scener och kallar allt och alla för rasister. Jag anser faktiskt att det är kränkande och borde vara straffbart.
  Vi är hela tiden på SD och deras politik men samtidigt finns det utländska föreningar vars medlemmar mer än gärna utrotat oss. Som ser svenska kvinnor som lösaktiga.
  Det är som vi Svenskar kan vara rasister men ej flyktingar. det är nog det dummaste jag hört.
  Jag har jobbat med flyktingar i 35 år och vad de säger till myndighetspersoner på deras hemspråk är så vidrigt att jag tror att personalen önskat att de utvisats direkt.
  Många muslimer skyddar sina landsmän även om de våldtagit och mördat någon
  (även om våldtäkten ägde rum på deras dotter)
  De röstar bara på en muslim. Därför får muslimska politiker många röster. Vilket i framtiden kommer att garantera ett muslimskt partiet på minst 30 procent. Muslimska politiker har på förhand markerat sina namn när de skulle visa sina landsmän hur man röstar. Politikerna fick behålla sina poster trots att det är olagligt, hade det varit en svensk hade hen fått sluta som politik.
  Rädslan för rasiststämplen gör att myndigheter inte sköter sitt jobb, vilket hela tiden gör att flyktingarna särbehandlas.

  Gillad av 1 person

 9. Alla borde ta DNA-test så ser man snart hur etniskt ren man är.Det brukar bara extrapris på den intill jul och ja,de är djävligt träffsäkra och allt dravel om att de blandar i lite jude-dna är bara bullshit från rasister.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s