Bil-bbq – det nya söndagsnöjet

Förr gick man i kyrkan på söndagarna och på min tid hade man varken i-pads eller mobiltelefoner, men vi lyckades ändå roa oss och framförallt hålla oss undan trubbel.

En del av dagens unga sätter dock stort värde på att förstöra andras egendom, struntar fullständigt i vad som är rätt eller fel och hånskrattar åt polisen. Som till exempel i Uppsala idag, där uttråkade ungdomar roade sig med att bränna upp bilar vid tre tillfällen i Gränby. Ett 20-tal bilar har förstörts och polisen har nu satt in extra resurser för att patrullera områdena under kvällen och natten. Polisen ber nu allmänheten om hjälp med tips.

Jag väntar fortfarande med spänning på att Morgan Johansson och Stefan Löfvén ska uppfylla sina löften om att knäcka gängen, bearbeta utanförskapsområdena och få bort ligisterna från gatorna, men såväl åtgärderna som resultaten låter helt klart vänta på sig! Är det för mycket begärt att önska sig ordning och reda samt trygghet för medborgarna?

#detnyasverige
#allieverhearfromyouisblahblahblah

5 reaktioner till “Bil-bbq – det nya söndagsnöjet

 1. Jag tror politikerna fick frossa för några år sedan när det höll på att ta fart på allvar med eldandet ute i Järva och annorstädes, efter den händelsen beordrades med stor sannolikhet ordningsmakten att ligga platt som hälleflundror. Det förändrade direktivet om militärens användning inom rikets gränser kom rätt snart efter upploppen.

  Gilla

  1. Jag korrigerar mig själv: det var efter göteborgskravallerna 2002 som användningen av militär mot den egna befolkningen tilläts igen.

   Gilla

 2. Politikerna klarar sig väl alltid, tror knappast att de fick frossbrytningar på grund av Järva eller vad som händer/hänt på andra orter i landet. De som drabbas är ju de boende i dessa områden. Fast det tycks inte bekymra de ansvariga politikerna, ej heller majoriteten av de som inte är bofasta på dessa adresser.

  Gillad av 1 person

 3. Så länge som bilbrännarnas föräldrar inte har sitt eget parti att rösta på röstar dom på S för bidragen, så därför kommer inte mycket hända.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s