16 personer dömdes idag till döden för att ha bränt en tonårsflicka till döds i Bangladesh

Rektorn på en religiös skola i Bangladesh var en av 16 personer som idag dömdes till döden för mordet på en tonårsflicka som vägrade ta tillbaka sin anmälan mot honom om sexuella trakasserier.
 
Rafi lurades ut på skolans tak där gärningsmännen försökte tvinga henne att ta tillbaka sin polisanmälan som lämnades in i slutet av mars i år på den lokala polisstationen och som inte togs på allvar av polisen. När hon vägrade ta tillbaka sin anmälan blev den 18-åriga Rafi bunden och dränkt i fotogen, varpå man tände eld på henne. Hon fick 80 procentiga brännskador på kroppen och dog på sjukhus fem dagar senare den 10 april.
 
Enligt polisen ska mordet ha utförts på order av rektorn efter att Rafi i mars anmält honom för att ha försökt våldtaga henne.
 
Hennes död väckte stor avsky hos befolkningen och satte även ljus på de alarmerande och stigande talen för sexuella övergrepp i landet i södra Asien som har en befolkning som består av 165 miljoner människor.
 
Demonstranter protesterade i flera dagar och krävde hårda straff för mördarna och premiärministern hade lovat att åtala alla inblandade.
 
Enligt åklagaren bevisar dagens dom att ingen står över lagen.
 
De senaste månaderna har antalet våldtäktsfall ökat drastiskt i landet med 217 kvinnor och barn som våldtogs bara i september. Man befarar att det finns många fler fall som inte anmäls eftersom kvinnor riskerar att bli stigmatiserade.
 
Kvinnorättsaktivister menar att det ökande antalet våldtäkter beror på bristande medvetenhet, en kultur av straffrihet, moralisk dekadens och människor med inflytande som skyddar misstänkta våldtäktsmän av politiska skäl.
 
Stackars flicka som fick betala ett högt pris för att hon krävde rättvisa och nu lever även hennes familj under hot. Det verkar överlag vara en bedrövlig situation för det täcka könet i Bangladesh just nu. Man får hoppas på en förändring till det bättre och att Rafis död kanske var startskottet!
 
 
nusrat

En reaktion till “16 personer dömdes idag till döden för att ha bränt en tonårsflicka till döds i Bangladesh

 1. Så är det när djuren får härja fritt.

  Hoppas flickans själ är i frid och att hennes föräldrar får all hjälp och stöd.

  Om svenska skattepengar ska gå till något i fattiga länder, så vore det bra om de gick till att sätta dit
  Vidriga och kriminella personer. Så länderna kan få en bättre framtid.
  Och vi skulle få mycket färre flyktingar.

  Just nu tror jag att de kriminella och vidriga flyr sitt land för att slippa straff och tar sig till Sverige för vi har inget
  Rättsväsende och nya flickor att förnedra.

  Vissa länder skyddar våldtäktsmännen mitt hemland hade de fått stryk av släkt och vänner, polisen och sen sats i finkan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s