Otroligt att Moderaterna vill behålla Kristersson i ytterligare två år

Idag börjar Moderaternas partistämma i Västerås och under temat ”återupprätta samhällskontraktet” ska 219 ombud under fyra dagar besluta om 286 motioner. Sänkta skatter och stramare bidragspolitik är några saker som förs fram samtidigt som MUF kräver att den statliga inkomstskatten avskaffas.

Men det som sticker ut allra mest enligt mitt tycke är att Ulf Kristersson föreslås till omval för två år, medan Elisabeth Svantesson blir uppflyttad till första vice ordförande. Dessutom föreslås nyval av sex av de tio ledamotsplatserna i partistyrelsen.

Om partiet på allvar vill förnya sig och skaka av sig Reinfeldts skugga för gott så måste man våga tänka nytt – det vill säga byta ut hela partistyrelsen och framförallt byta ut Ulf Kristersson som partiordförande! Kristersson må vara en trevlig prick, men han har inte lyckats lyfta partiet under sina år som partiledare – tvärtom och Anna K-B fick gå för mindre.

Kristersson har tyvärr inte de ledaregenskaper som krävs och inte heller den pondus som skapar förtroende hos väljarna – där behövs något nytt och fräscht. Johan Forssell, Christian Sonesson eller Elisabeth Svantesson hade varit bra kandidater och kunnat ge M den boost de så väl behöver i väljaropinionen. Men likt alla stora partier är det toppstyrning som gäller och buksvågermentaliteten är vida utbredd, så därför tillåts samma klåpare prenumerera på makten år efter år oavsett hur dåligt de presterar.

Så om inget mirakel sker under dessa tre dagar kommer Kristersson sitta kvar i orubbat bo och politikerbroilers som gjort sig ”förtjänta” av maktens sötma står på kö för att ta över ledartröjan när tiden väl är mogen.

#weneedahero

Källa: GP

3 reaktioner till “Otroligt att Moderaterna vill behålla Kristersson i ytterligare två år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s