Allianspartierna i Göteborg vill se renare gator och föreslår vakter som kan bötfälla folk som skräpar ned

Se där ja – en centerpartist som för en gångs skull uttrycker något klokt!
 
Nyligen skrev jag om hur Australien infört höga böter mot nedskräpning i vissa städer och efterlyste samtidigt liknande åtgärder i Sverige.
 
Nu lägger Allianspartierna i Göteborg ett förslag till nästa års budget om att man ska utreda möjligheten att införa särskilda kommunala vakter som kan bötfälla folk som skräpar ned på gator och torg.
 
Enligt Naod Habtemichael (C), vikarierande kommunalråd, står cigarettfimpar och andra typer av småskräp för runt 70% av allt skräp.
-”Vi vill få bukt med nedskräpningen i staden. Det handlar om hållbarhet från flera olika aspekter. Dels handlar det om att nedskräpningen förstör miljön med dess utsläpp av gifter. Dels handlar det om den sociala påverkan, i nedskräpade områden ökar vandaliseringen och de upplevs som mer otrygga. Sedan handlar det om det om ekonomin. Det är mycket resurser som går åt för att städa upp. Vi vill få bukt med nedskräpningen i staden. Vi ser framför oss en typ av parkvakter, men det går inte att utesluta att andra typer av vakter får uppdraget. Det är svårt att säga utan mer klarhet i frågan.”
 
Mycket bra initiativ och jag hoppas de får majoritet för sitt utmärkta förslag! Jag hade gärna sett något liknande i alla svenska städer – det var länge sedan man såg rena och välskötta gator i vårt land, där folk numera inte drar sig för att kasta skräp och spotta vart de än går.
 
#ståuppförettrenaresverige
 
cigarett.jpg

En reaktion till “Allianspartierna i Göteborg vill se renare gator och föreslår vakter som kan bötfälla folk som skräpar ned

  1. Jag brukar studera rökare för det är något intressant över dessa egoister.Det värsta jag kan se är föräldrar med cigg i käften gulla med sin bebis och sen lägger man ner bebisen i barnvagnen och blåser rök rakt in där ungen skall ligga.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s