Av de 47.172 migranter som kom till Sverige under den värsta krisen har hälften fått avslag på sin asylansökan men mindre än hälften har lämnat landet

Det är uppenbart att det saknas tydliga politiska direktiv som kan förse polisen med såväl nya befogenheter som resurser för att se till att rensa upp i landet och så länge det saknas kurage samt sunt förnuft i regeringen kommer de här problemen bara att eskalera.

#onlyinsweden
#avgåregeringen
————————————-

Ingen vet hur många människor som lever i Sverige utan tillstånd, det som däremot är ett faktum är att det är en grupp som hela tiden växer.

Enligt Aftonbladets granskning har 84.000 personer som sökte asyl i Sverige under flyktingkrisen beviljats uppehållstillstånd, permanenta eller tillfälliga.

Hittills har 42.130 återvändandeärende avgjorts. Av dem har:

*22.658 personer lämnat Sverige självmant.

*16.817 personärenden överlämnats till polisen, varav 12.840 på grund av att de är avvikna och 4.054 för tvångsverkställighet.

*2.334 ärenden har avskrivits. (Exempelvis när personen har erhållit permanent uppehållstillstånd eller när Migrationsdomstolen har upphävt avlägsnandebeslutet.)

*1.490 ärenden är så kallade Dublinärenden där tidsfristen att lämna Sverige gått ut.

I oktober 2019 var 12.428 återvändandeärenden från 2015 fortfarande öppna och polisens egen statistik talar inte för att många av dem kommer att avslutas.

Varje år verkställer polisen ungefär hälften så många ärenden som Migrationsverket lämnar över, där den största svårigheten är att 75% av de ärendena är personer som är avvikna – det vill säga som håller sig undan.

Polisen efterlyser dem och sen kan de bara följa upp de tips som kommer in – en del hittas, men långt ifrån alla.

På det sättet växer den så kallade ärendebalansen år för år. Det enda som bromsar statistiken är att ärenden preskriberas efter fem år och därmed försvinner ur polisens listor, vilket håller siffrorna nere, men ett preskriberat ärende betyder inte att personen har lämnat Sverige.

Bland de som klassas som avvikna finns också de som rest från Sverige utan att meddela sig. Det vanligaste är då att de tagit sig till ett annat land inom EU. Men då kommer de ofta tillbaka hit igen eftersom vi var det EU-land som först utredde deras asylansökan. Polisen har mellan 30 och 40 sådana återvändanden i veckan.

Den andra stora gruppen av människor som inte går att ut- eller avvisa är personer vars hemländer inte tar emot dem. Det är människor som man vet var de befinner sig, men exempelvis Irak, Iran, Eritrea och Somalia är länder som helt enkelt inte tar emot medborgare om de inte reser frivilligt.

Polisen försöker att få till stånd ett fungerande återvändandesystem med flera länder, men har ingen större framgång. Från Irak har man just nu 2.600 ärenden som inte går att genomföra. Det finns dock exempel på länder där mottagandet av återvändande har blivit bättre, till exempel Etiopien och Afghanistan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op08lA/sa-manga-flyktingar-stannade-kvar-i-sverige?fbclid=IwAR1_kPXGkx5uM07__gj0d_giEW3Fnf7YG8B-oIw5klKGQrQsCJeSS67oZjk

flykting.jpg

4 reaktioner till “Av de 47.172 migranter som kom till Sverige under den värsta krisen har hälften fått avslag på sin asylansökan men mindre än hälften har lämnat landet

 1. Hela denna galna s k flyktingkris är uppenbart iscensatt av privata organisationer vars ledare har ett uttalat syfte att krossa nationalstaten. Enligt statistik från FN är endast 7% av dessa s k flyktingar äkta flyktingar från krig.
  För att de europeiska länderna skall kunna genomföra en så vansinnig politik så måste politiska grupper inom landet stödja dessa syften vilket innebär att de alltså gör gemensam sak med globalisterna och de är enkelt uttryckt landsförrädare vilket är straffbart men som genom den enorma korruption inom länderna ändå klarar sig från att lagföras.
  Enda sättet att bli av med dessa landsförrädare är att folket vaknar och försöker uppbåda kraft till den självbevarelsedrift som det sägs att alla människor har men som verkar lysa med sin frånvaro i Sverige.

  Gilla

 2. Fattar inte, 90 procent är inte flyktingar men får asyl ändå. Inte ens 10 procent får avslag män stannar ändå.
  Utvisningar på några hundra när Svenska folket protesterar hög. Sen händer inget.

  Att illigal flyktingar stannar är väldigt farligt och förstör hela samhället.
  De väntar i princip på en anställning och söker asyl igen och igen och vi får betala advokat för personer som fått avslag flera gånger.
  Vad de gör under vistelsen är alltid kriminellt .om de stjäl, jobbar svart. Eller så får du socialbidrag från vissa kommuner.

  Det är total obegripligt hur de Svenska samhället ställer upp för kriminella och illigal flyktingar.
  De får alla bidrag och samhällstjänst utan att ställa några frågor.
  Medan man utesluter hundratusentals svenska skattebetalare

  Människor som våldgästar Sverige ska utvisas och aldrig få komma tillbaka.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s