Turkiets attacker i norra Syrien ökar IS-terroristernas möjligheter att fly

Enligt en talesman för kurdiskledda Syrian Democratic Forces (SDF), har fem IS-terrorister brutit sig ut ur ett fängelse i Qamishli i norra Syrien efter turkisk beskjutning i närheten.

Samtidigt attackerade IS-kvinnor i al-Hol-lägret säkerhetsstyrkor med käppar och stenar under ett upplopp i lägret i regionen där Turkiet har utfört attacker. Oroligheterna startade i sektionen med ”utlänningar” och involverade fler personer än vid tidigare upplopp i lägret. IS-kvinnorna gjorde uppror mot de interna säkerhetsstyrkorna som kontrollerar lägret genom att sätta eld på tält och attackera såväl administrativ personal som säkerhetspersonal.

Tidigare idag tog IS dessutom på sig ansvaret för en bilbombsattack i Qwamishli som dödade tre personer. IS har genom vilande celler utfört flera bombattacker i området det senaste halvåret.

Igår varnade kurdiska myndigheter för att IS-fångar kan bryta sig ur fängelser eftersom kurdiskledda säkerhetsstyrkor måste konfrontera Turkiets offensiv, vilket medför att deras möjligheter att vakta fångarna försvagas.

Mycket oroväckande utveckling! Det är således inte bara oskyldiga människor som blir attackerade när turkarna anfaller eller Erdogans hot om att släppa in hundratusentals migranter i Europa som vi ska oroa oss över, utan även de radikala IS-terroristerna som riskerar att rymma och ta sig tillbaka till Europa.

Kanske borde Europas ledare hörsammat president Trumps upprepade uppmaningar om att de europeiska länderna skulle ta hem sina medborgare när det begav sig för några månader sedan. Han varnade för vad som kunde ske om man ignorerade problemet och överlät till kurderna att ofrivilligt vakta dessa odjur.

Det är mycket oroligt i världen just nu och det enda vi vanliga dödliga kan göra är att följa utvecklingen och hoppas på det bästa samtidigt som vi förbannar våra inkompetenta styrande som genom decennier av ignorans låtit extremisterna få en hemvist i Sverige.

#sayalittleprayer

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-turkey-syria-prison-bombing-kurds-sdf-a9152536.html

syria.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s