Kurdisk ledare uppmanar EU-parlamentet och FN att införa sanktioner mot Turkiet men frågan är om de vågar?

Under en presskonferens i EU-parlamentet tidigare idag uppmanade Ilham Ahmed, medordförande för Syrian Democratic Council (SDC), såväl EU:s medlemsstater som FN:s säkerhetsråd att införa sanktioner mot Turkiet på grund av attackerna i norra Syrien som började igår.

Säkerhetsrådet skulle träffas idag – efter påtryckningar från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien och Polen – för att diskutera Turkiets militäroperation i norra Syrien, men än så länge finns ingen information om utgången av mötet

Jag tror inte att Europas ledare kommer att göra mer än att kraftigt fördöma Turkiets agerande eftersom man är rädd för att president Erdogan i annat fall kommer att verkställa sitt hot om att öppna gränserna för 3,6 miljoner migranter, varav många redan väntar vid gränsen mot Europa. Är det någon som inte har några skrupler så är det Erdogan och jag tror inte att han kommer att tveka om det blir skarpt läge.

Jag undrar om EU vågar spela ett högt spel och vad händer om det skulle ske – inbördeskrig i Europa?

Det är verkligen ett dilemma som EU försatt sig i genom att alliera sig med Erdogan och stoppa huvudet i sanden när de istället kunde löst migrantkrisen själva genom att använda sitt sunda förnuft. Vi får se vad det mynnar ut i, men hoppas att det sker något omgående eftersom många fler oskyldiga offer kommer att drabbas när diktatorn viftar med taktpinnen!

https://www.kurdistan24.net/en/news/639ddc51-551f-48fb-a37d-4965b8988d7a?fbclid=IwAR1YxBKzYjm1HyyoaFJLzTT_NTRBc9SkEx1Y2tSeZOVdZ2S5Ne8oTpyjr10

kurd.jpg

4 reaktioner till “Kurdisk ledare uppmanar EU-parlamentet och FN att införa sanktioner mot Turkiet men frågan är om de vågar?

    1. Han kan ju beväpna dem också så har han turkisk trupp i Europa,ja det är ju ingen konst eftersom det är Turkiet som bestämmer vilka som skall släppas in i Europa.Så sjukt!

      Gillad av 1 person

  1. Det är skrämmande att man lagt Europas öde delvis i en turks händer.Är ledarna för eu så korkade och naiva och ja,jag finner inga ord,så förtjänar man det man sår.Kunde man inte fråga grekerna,de har erfarenhet av ett folk som tar i hand för att sekunden senare spotta i ansiktet.Turkiet är och har aldrig varit att lita på.Fråga grekerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s