FN anser att burka är bra för jämställdheten

Det här gör mig mäkta irriterad! Nederländernas förbud mot att täcka ansiktet, mer känt som burkaförbudet, är enligt en preliminär specialrapport från FN om rasism som presenterades igår i Haag, diskriminerande mot muslimska kvinnor.
 
Tendayi Achiume, FN:s specialrapportör, menar att förbudet som började gälla den 1 augusti i år, inte har någon plats i ett land som förespråkar jämställdhet mellan män och kvinnor. Det är format av ett politiskt klimat som är fientligt inställda mot islamska sätt att klä sig som till exempel niqab. Det är enligt Achiume uppenbart att man har muslimska kvinnor som måltavla med förbudet. Hennes slutliga rapport ska lämnas in till FN:s råd för mänskliga rättigheter i juli nästa år.
 
Förbudet i Nederländerna innebär att personer som täcker sitt ansikte i skolor, på sjukhus och andra publika byggnader eller transporter, kan få böter på upp mot 150 EUR om de vägrar att ta av det. Cirka 150 kvinnor i landet bär burka eller niqab.
 
Det är väl klart som korvspad att man är fientligt inställd mot niqab eftersom det är ett kvinnoförtryckande plagg som motverkar jämställdheten i väst! Vad är det för fel på FN?! Har de någon tanke på att det förutom att minska kvinnors frihet och rättigheter också är ett säkerhetshot?
 
Hur vore det om man riktade in sig på att arbeta för ett jämställt samhälle där kvinnofientliga plagg likt burka och niqab ska eliminieras istället för att bejaka eländet? Bedrövligt och om jag innan hade problem med att ha förtroende för detta politiska organ, så blev det inte bättre av det här!
 
Tyvärr lär länder som Sverige slicka åt sig av detta och ännu tydligare förespråka att ett burkaförbud i vårt eget land är helt fel väg att gå på grund av diskriminering. Hål i huvudet!
 
fn

6 reaktioner till “FN anser att burka är bra för jämställdheten

 1. Både hijab och niqab är inget annat än förtryck, hur fan kan man i FN sitta och försvara detta, där går FN emot allt de ska stå för, måtte djävulen ta alla dessa svaga män, för än en gång är det män, svaga män som känner sig hotade av starka självständiga kvinnor, och det behöver inte vara muslimska män från mellanöstern, förtrycket finns här oxå, fast med finare och ibland osynlig fasad, titta bara inom politiken, vänsterns mobbning och utfrysning av Amineh, fan vad jag beundrar denna kvinna, även svenska män har problem ang sin manlighet, män i grupp pratar ofta nervärderande om kvinnor, som köttstycke, jag mår illa, för och inte tala om hur många män som har stora problem med att deras kvinna tjänar mer, har bättre utb, bättre utb och bättre inkomst ger ju lite makt eller hur, där sitter svenska mannens makt och manlighet, patetiskt, skärp er för fan, stå upp för våra kvinnor, män i Sverige skulle samlas, gå man ur hus, och med höga röster säga åt de bestämmande att nu får det vara nog, våldtäkter, dessa kvinnor som får indragen hjälp, som får sina liv förstörda, men ack nej, inte ett ljud, det är nog som jag befarat, de sista männen och gentlemännen dog i andra världskriget, vad gäller burkan, man ska fan inte dölja sitt ansikte ute i samhället, vad händer om jag springer runt med rånar luva???

  Gillad av 2 personer

  1. Jag håller med dig ang mäns dåliga beteenden mot kvinnor.Kvinnor inom restaurang betraktas mer ellet mindre som horor och hur fan beter sig svenska män mot kvinnor när de är utomlands? Ärligt talat tror jag att merparten av svenska ”män” vill ha en huckelkvinna tjudrad vid spisen och jag tror inte alls att det är specifikt för muslimska män.Vad som dock förundrar mig är att feministerns inte solidariskt står upp för sina medsystrars frihet.Är svensken ett djävla mähä? Ja man kan bara rannsaka sig själv och fråga sig ”vad gör jag” åt det.Svar:ingenting av värde.

   Gilla

 2. FN bekänner färg. Av det de ägnat sig tidigare åt i det fördolda, sker nu helt öppet. De strävar efter att bli en global regering efter socialistisk modell (tänk Sovjet, DDR, Nordkorea m.fl.). Bl.a. EU och flertalet tillhörande nationella regeringar är med och hjälper till. Inte minst Sveriges. Agenda 2030 benämns det som …

  Gillad av 2 personer

 3. Jag ger inte ”rat’s ass” om dessa kvinnor är förtryckta eller inte. Vanliga européer känner känner inget annat än obehag av att ha något att göra men en fullt maskerad människa. Jag bara drar när jag hamnar i sällskap med en sådan ”postlåda”. Ingen annan en muslima hade heller inte kommit undan med sådan maskering. Testa genom att ta på dig en rånarluva och gå ut på gatan och hur många hundra meter du kommer innan du plattas till av en piketstyrka . . .

  Gilla

 4. Undrar vilka länder som är med i FN.
  Eftersom Sverige är med så är det inte konstigt att de är för burka.

  Svenska kvinnliga politiker döljer håret när de åker till muslimska länder.

  Medan alla andra kvinnor från hela världen bär sitt lands traditionella kläder.
  Skäms på er politiker ni står inte upp för era egna Svenska värderingar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s