Kriminella klaner får allt mer inflytande hos myndigheter och rättsväsende – är det någon i maktposition som ämnar dra i handbromsen?

I Sverige har vi en lång och stark tradition av att offentliga myndigheter följer lagen och avvisar mutor. Detsamma gäller Tyskland, vars kulturmönster liknar vår egen. Men nu slår polisen i Tysklands största delstat Nordrhein-Westfalen alarm om att invandrarklaner och andra kriminella organisationer i ökande grad har inflytande på offentliga myndigheter. Utöver invandrarklaner handlar det också om olika versioner av maffian.

Nordrhein-Westfalen er invandrarklanernas starkaste fäste i Tyskland och landets oansvariga migrationspolitik har bland annat berikat landet med en drös omfattande och maktfulla förbrytarklaner. De största och starkaste har bakgrund i Mellanöstern, inte minst i Libanon.

Som jag skrivit om flera gånger för tysk polis en omfattande kamp mot dessa klaner, men de är mycket starka och svåra att komma åt. I princip utgör de en slags stat i staten, där såväl polisen som andra offentliga myndigheter som migrationsverket, socialkontoren, arbetsförmedlingen med mera upplever klanernas försök att få inflytande. Här brukar klanerna sin makt för att få särbehandling eller viktig information som de kan utnyttja – inklusive information om polisutredningar av sig själva.

Klanernas inflytande på myndigheterna verkar speciellt på två sätt. Det ena är bestickning – man köper till exempel viktig information från personer i systemet och det andra är familjeförbindelser eller nära vänskapliga förbindelser.

Klanerna har sina rötter i en kultur, där de familjära förbindelserna och förpliktelserna är vitt förgrenade. Polisen Oliver Huth uttalar sig i en intervju i Die Welt:
-”Det är viktigt att känna till familjestrukturerna och att genomskåda de komplicerade personsammanflätningarna. Det är absolut nödvändigt att en domare känner till denna miljö och dess olika förgreningar. Det är expertkunskap som rättssystemet har stor nytta av. Det är en mycket svår uppgift att hålla koll på klanmiljöerna eftersom det är så många familjeförgreningar som uppträder under en uppsjö av olika namn. Man kan inte längre utgå från att offentliga myndigheter i Tyskland enbart styrs av lagen och ämbetsmännens plikt är att göra sitt bästa för att säkra att lagen efterlevs. Istället måste man ta höjd för att de offentliga myndigheterna nu också styrs av familjerelationer i invandrarmiljöer. Det förekommer i stigande grad att anställda gör vad de känner sig skyldiga till för familj och nära vänner. Det har kommit nya begrepp om plikt och ära in i bilden, där familje- och klanhänsyn står i centrum. Om man inte har familjeförbindelser i systemet kan man alltså försöka att muta sig fram. Det har ännu inte blivit normal praxis i det traditionellt laglydiga Tyskland, men det förekommer nu oftare – så ofta att det är ett samhällsproblem.”

Denna nya form av påverkan stöter man även på i Danmark bland annat hos polis- och rättsväsendet. I Sverige är också problemen med kriminella klaner och parallellsamhällen utbrett och Ledarsidorna har länge belyst problemet med Muslimska brödraskapets inflytande på regeringen. Härom veckan påpekade man just den växande problematiken med att vissa poliser inte rapporterar händelserna och följer svensk lagstiftning, utan istället bistår så att vederbörande kan lösa konflikterna internt med egna lagar. På Migrationsverket är det allmänt känt att många av de anställda som godkänner ansökningar har hjälpt landsmän och klanmedlemmar in i Sverige. Det är helt enkelt ett problem som vi borde ta på fullaste allvar!

Således behöver vi en bunt nya poliser med specialinriktning klaner, som dels kan arbeta förebyggande och dels punktmarkera deras förehavanden. Problemet är bara att vi inte har en aning om var vi ska hitta dessa erfarna poliser som kan åtaga sig detta när vi inte ens har tillräckligt med poliser för att hålla befolkningen säker i dagsläget! Man skulle även behöva ha ett mer strikt system inom myndigheter för att tillse att bestickning och andra oegentligheter sker, men även där har vi antagligen för lite resurser för att ens kunna börja peta på toppen av isberget.

En sak är i alla fall tämligen säker – så länge nuvarande regering får sitta vid styrspakarna så kommer man garanterat inte att lyfta ett finger för att försöka stoppa det ökande samhällsproblemet!

#onlyinsweden
#vaknasverige
#avgåregeringen

https://denkorteavis.dk/2019/indvandrerklaner-infiltrerer-i-stigende-grad-politi-og-andre-offentlige-myndigheder-blandt-andet-gennem-familieforbindelser/

gäng.jpg

12 reaktioner till “Kriminella klaner får allt mer inflytande hos myndigheter och rättsväsende – är det någon i maktposition som ämnar dra i handbromsen?

 1. Man skulle ju kunna återanställa de 400 erfarna polischefer som fick gå vid omorganisationen men de kanske har alltför fast förankring i den traditionella polisrollen att ta fast buset istället för att bjuda på kafferep och samtalsterapi?

  Gillad av 2 personer

 2. Tja, en amatörmässig bedömning är att tittar man på hur den gigantiska och högprioriterade partiöverskridande diskussionen om att få bukt med gängskjutningarna o dyl verkar gå, så är jag inte alltför optimistisk över hur det här också ska bli en framgång inom en snar framtid.

  Gillad av 2 personer

 3. Tyvärr så är det så att man i många myndigheter har person med kriminella och utländska medborgare som jobbar där enbart för att hjälpa sina kriminella landsmän.
  Om vi skulle göra en stickkontroll på Trafikverket. Skatteverkt. Socialen.osv skulle vi hitta massa landsmän till de anställda med massa rättigheter de inte är berättigade till.
  Hur många får pengar från Försäkringskassan som inte bor eller bott här. Det gäller pensioner. barnbidrag.
  Svenska personer kan inte kolla dem för de behöver tolkar och dessa tolkar är ofta spindeln i nätet.

  Allt detta har vi som varit här länge och med utländsk härkomst vetat i decennier.
  Men okunniga och naiva politike kallar oss rasister
  istället för att använda vår kunskap och kompetens.
  Att byar eller klaner från vissa kriminella områden helt plötsligt finns i Sverige. Är vanligt.
  Vem som helst ser att myndighetspersoner hjälper sina landsmän före andra. Alla gör det helt öppet utan att bli kallade rasister. Utan ses oftast som något positivt.
  Men om en Svensk skulle låta en Svensk gå före är det vidrigt och rasistiskt.
  Det är politiker och journalister som satt gränserna och orden på oss. Och det missbrukar flyktingarna.

  Ordet Rasist ger alla flyktingar och invandrare lika mycket självförtroende som om det haft ett skjutvapen att hota oss med.
  Så med andra ord politikerna har gett de utländska klanerna enorm makt.

  Gillad av 4 personer

 4. Det är precis samma här i Sverige och det har de korrupta svenska myndigheterna själv bäddat för.Man är totalt bakbunden av sin egen korruption och det vet de kriminella som är en del av klanerna.Delar av rättsvårdande myndigheterna är så korrumperade så det är ett hot mot hela vårt samhälle.

  Gillad av 2 personer

  1. Det beror nog på hur man definierar korruption, men även andra kunniga och insatta personer hävdar samma sak. Jag tror att det är både svårt men också viktigt att ändra på detta till det bättre. Även om man måste vara överens om vad som är bättre.
   En liten tanke, det påstås att S inte gör så mycket åt den nuvarande situationen pga att de inte vill stöta sig med väljarunderlaget, men de skötsamma nya i samhället förlorar och lider av situationen. Är det verkligen så att S vill ha kriminella nätverk som väljarunderlag? Mig veterligen så är dom de enda som tjänar på den rådande situationen. Har jag fel?

   Gilla

  1. Jag kanske är dum i huvudet men jag varken förstår fördelarna eller ser det genialiska med det nya samhället efter ca 1975.
   Men den som lever får se hur det blir. Undrar vad oddsen är på vadslagningskontoren?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s