Ny våg av migranter att vänta när tusentals arbetslösa palestinier sätter kursen mot Europa

I över ett decennium har Gaza, som är hem för knappt två miljoner invånare, utgjort en plats för mänsklig isolering. Här sker regelbundna bombningar, elektricitet finns bara fyra timmar om dagen, vattnet är odrickbart och upp mot 70% av de unga är arbetslösa. Dessutom är det så gott som omöjligt att ta sig ut. 
 
”Vore det inte för stranden och havet så hade vi alla anslutit oss till IS för länge sedan” säger en ung palestinier. Men nu har de fått en ny plan som lockar många. Gränsen ut från Gaza öppnade nämligen nyligen för de som kan betala – 1.200 USD är priset. Således har en ny väg öppnat sig och tusentals arbetslösa palestinier har siktet inställt på Europa.
 
Hur ska EU hantera det när man redan har problem med kraftiga migrantströmmar från MENA? Det sista vi behöver är ännu fler som inbillar sig att gräset är grönare på andra sidan! Det kanske låter hårt, men ska vi se krasst på det så kan Europa inte ta hand om alla fattiga människor.
 
Men eftersom Sverige har ett alldeles särskilt förhållande till Palestina tack vare Socialdemokraternas indirekta sponsring av terrorverksamhet i decennier, så är det inte omöjligt att den svenska regeringen erbjuder sig att ge dessa ungdomar en fristad på skattebetalarnas bekostnad. Vi har både råd och plats som det heter och som S så gärna trycker på så är det viktigt att ha hjärtat med när man lägger upp strategier för den nya migrationspolitiken. Att statslösa palestinier toppar listan över de olika nationaliteter som begår mest brott i Danmark är en petitess i sammanhanget.
 
Dessutom är S övertygade om att migranterna inte tar sig hela vägen till Sverige för bidragens skull utan att det är annat som lockar. Den humanitära stormakten har ju så mycket annat att erbjuda och vi ställer gärna upp som hela världens samvete – handhjärta på det!
 
#onlyinsweden
 
TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

4 reaktioner till “Ny våg av migranter att vänta när tusentals arbetslösa palestinier sätter kursen mot Europa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s