Vänsterns förakt mot de oliktänkande ligger dem i fatet

Idag kommenterade jag på ett Facebook-inlägg som chefen för den S-märkta tankesmedjan Tiden, Daniel Färm, skrivit. Han menade att hans falang som driver på för en mer restriktiv migrationspolitik inom S inte vill kapa banden till de S-profiler som förespråkar motsatsen, utan det är viktigt att man håller ihop som partivänner inom partiet. Han passade också på att påpeka att ”för oss som driver förslag för en mer hållbar migrationspolitik är det extra viktigt att markera mot rasistiska och avhumaniserande tankegångar som bl.a. framförs av SD”.

Jag har inte kommenterat på hans sida på länge sedan han tidigare dissat mig genom härskarteknik i en diskussion om Israel-Palestina-konflikten, men idag kunde jag inte hålla mig och som ni ser nedan var jag varken otrevlig eller hatisk i min kommentar när jag ifrågasatte hans ställningstagande, men ändå får jag direkt ett respektlöst svar.

Det är uppenbart att vänsteretablissemanget genomsyras av ett kraftigt förakt mot de som inte håller med och om de inte blockerar en för att slippa höra obekväma röster så stämplas man omgående som högerextrem. Det är direkt obehagligt att denna retorik får råda, vilket även syns i partitopparna hos de som styr landet – antingen är du med oss eller emot oss verkar vara deras motto och det finns ingenting däremellan. De verkar glömma att det i grund och botten är folket som väljer sina företrädare och att alla röster är lika mycket värda.

Inte konstigt att SD nu är lika stora som S – de förstår uppenbarligen inte att de gräver sin egen grav genom att behandla alla oliktänkande som något som katten släpat in. Men att förnedra sina meningsmotståndare lär inte betala sig i längden – jag är övertygad om att det kommer att slå tillbaka förr eller senare!

Vederbörande har för övrigt många journalister på sin vänlista – bland annat Aftonbladets Anders Linderg och Daniel Swedin, så i det hänseendet känns det rätt bra att sprida lite högerpopulistisk dynga. 😁

#geosspolitiskaföreträdaresomrespekterarallasåsikter

15 reaktioner till “Vänsterns förakt mot de oliktänkande ligger dem i fatet

 1. Du är inte ensam om att bemötas med förakt. Vissa har tagit det så hårt att bli kallade för nedsättande epitet att de aldrig kan tänka sig att någonsin mer rösta på dem, även om de byter migrationspolitik. Det upptäckte jag i en intervju med en kvinna med hund. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/08/23/intervju-med-eva-som-hedrar-olof-palme-och-visar-vagen-framat-for-sverige/

  Gillad av 2 personer

 2. Bra att du orkar diskutera med en sådan dryg en. Han, precis som så många andra av de politiskt korrekta som är fria från fördomar & hat, överreagerar när han kommer i kontakt med någon som tycker annorlunda. Tänker ibland att den typen projicerar det värsta scenariot på personen de pratar med och allt är svartvitt. Ifrågasätter man massinvandringen är man nazist, är man kristen är man kreationist a la amerikanska södern som vill ”pray the gay away” osv. Vissa får man visst vara hur fördomsfull som helst om.
  Ett intressant fenomen, men det är tröttsamma människor att ha med att göra då de är så nedlåtande & självgoda. Men SD tackar nog. Den attityden har gjort dem stora.

  Gillad av 2 personer

 3. En av alla de ‘socialdemokrater’ (och även centerpartister, som borde läsa på om sitt partis historia, innan de yttrar sig. Visst, partiets egna dokumentation lär vara reviderad/censurerad, i syfte gömma lik i garderoben, men det finns alltid gamla tidningsklipp att läsa om vad som har hänt. Går man in på Socialdemokraternas hemsida finner man att det som de ägnade sig åt under 1930- och 1940-talen, så saknas väldigt mycket av det. Makarnas Myrdals ‘bidrag’ till verksamheten är också till stora delar utelämnat …

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns en ej tillrättalagd historia om det socialdemokratiska partiet och den är inte vacker. ”Den Svenska Socialdemokratins Sanna Historia – Planen”
   Mikael Möller/MetalHeadViking, första upplagan 2019

   Gillad av 1 person

   1. Har hört talas om den, men inte läst. Innehar själv Tobias Berglunds och Niklas Sennertegs bok om de svenska interneringslägrena som fanns i Sverige, som vissa inte vill kännas vid idag: Svenska koncentrationsläger Tredje Rikets skugga [Natur & Kultur,2008].

    Gillad av 1 person

   2. Läs den, Sasja! Den ger en mycket avslöjande bild av hur politiken styrts i Sverige via frimurare och kommunister alltsedan slutet av 1800-talet och fick iaf mig att uppleva stunder av klarhet beträffande hur vi styrs och styrts under lång tid. Mycket välgörande för sinnet! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s