Skolstrejk för klimatet – en bra anledning att slippa gå i skolan

Imorgon ska tydligen elever på Ystads gymnasium skolstrejka utanför skolan genom att hoppa på Fridays for future-konceptet som orkestreras av allas vår egen klimatguru Greta Thunberg.

Jag undrar hur länge till skolorna kommer acceptera detta skolkande i godhetens namn? Det är uppenbart att det för många enbart handlar om att slippa gå i skolan. Jag hade själv hakat på direkt när jag själv var i samma ålder – perfekt att kunna slippa lektionerna bara genom att hålla upp ett plakat och skandera lite slagord som man knappt tror på.

Landets klimataktivister borde testa att manifestera på en lördag istället och se hur stor uppslutningen blir då!

Det är också intressant hur de i artikeln blandar ihop klimat och miljö. De är helt rätt på det för det är miljön som vi ska rädda och lägga resurser på, men FFF med Greta i spetsen bryr sig bara om klimatet som vi icke kan påverka. IPCC har för övrigt inte kunnat säkerställa att koldioxidutsläppen påverkar klimatet, men den detaljen verkar ha gått många förbi och vem bryr sig om en osäkerhetsfaktor när det finns pengar att tjäna!

Jag undrar hur lång tid det är kvar tills bubblan spricker och man äntligen kan låta alla som är insatta i ämnet få komma till tals och lägga fram relevanta teorier – även de som inte går i globalisternas ledband?! Innan året är slut hade varit en fin julklapp, men det är nog att hoppas på för mycket.

5 reaktioner till “Skolstrejk för klimatet – en bra anledning att slippa gå i skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s