Den danska regeringen vill dra in medborgarskapet för IS-terroristernas barn

Medan den svenska regeringen sätter såväl rikets som medborgarnas säkerhet på spel genom att ge IS-krigare och deras barn bidrag, terapi samt skyddade uppgifter eftersom allt annat anses vara ”inhumant” i det mest politiskt korrekta landet i världen, väljer Danmark att sätta landet och dess medborgare främst samt därmed inte vara lika generös.

I det så kallade lagprogrammet för 2019-2020, som är en lista över lagändringar som den danska regeringen vill införa under mandatperioden, återfinns förslaget om medborgarskap och det innebär att om en dansk medborgare får ett barn i Syrien eller ett annat område där danska myndigheter har infört ett förbud mot att resa till och uppehålla sig så ska barnet inte automatiskt bli dansk medborgare. Samtidigt ska staten ha möjlighet att fråntaga en person medborgarskap om man anser att personen har medverkat till att utsätta landets vitala intressen för allvarlig skada.

Tore Hamming som är forskare i jihadism och radikalisering kallar förslaget kontroversiellt och menar att det försätter barn i en otroligt prekär situation där de potentiellt kan sluta som statslösa.

Vad jag vet (rätta mig om jag har fel) har Danmark inte hämtat hem något av de barn som finns i IS-lägren och även om det är en svår fråga att ta ställning till, så tycker jag ändå att danskarna visar på att de tar problemet med säkerhetsrisken på allvar till skillnad från sina svenska naiva politikerkollegor. Vi vet redan att avradikaliseringsprogrammen inte är tillräckliga och med tanke på hur många IS-återvändare vi har i landet borde man i Rosenbad vara mer oroad över detta fenomen än de överdrivna klimatförändringrarna!

https://politiken.dk/udland/art7418927/Regeringen-vil-nægte-fremmedkrigeres-børn-statsborgerskab?fbclid=IwAR0-gWbilubFqEG9A0MXzlAtaRjanmylF3dKSecQuzdX7yuHDNJWs2RdNCI

dk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s