Efter Gretas FN-tal höjs kritiska röster internationellt men det får vi inte veta i Sverige

Efter att ha scannat igenom internationella medier kan jag konstatera att Gretas FN-tal inte har fått den positiva effekt hos alla som svensk media gärna vill påvisa, utan jag har sett flera artiklar i olika tidningar som kritiserar hela apparaten samt ifrågasätter vad Greta egentligen gjort samtidigt som vissa varnar för att hennes aggressiva och smått hysteriska framtoning kan skrämma hennes unga fans. Bland annat dansk media har flera kritiska Greta-artiklar, men alla är låsta för prenumeranter.

I Sverige får man dock inte kritisera eller ifrågasätta oraklet Greta för då är det att likställa med mobbning, vilket vi sett färska exempel på de senaste dagarna när ministrar och andra tagit ställning mot det avskyvärda ”hatet”. Det de inte förstår är att det bara spär på folks motvilja när man inte får ifrågasätta en person som uppmanar världsdelarna att lyssna på vetenskapen, medan man själv slår dövörat till för andra vetenskapliga teorier.

Nedanstående debattartikel från den australiensiska tidningen The Age, skriven av en före detta minister i den australienska regeringen, kritiserar och ifrågasätter hela Greta-cirkusen med rätta. Läsvärt, men tyvärr hinner jag inte översätta!

Ett utdrag ifall de låser artikeln under dagen:

”Out of all the 16-year-olds in the world, why is it that just one features in the media worldwide? There are other kids who care as much, are just as articulate, just as concerned. If you think the world focussing on this one young girl was just some happy accident you are plugged into a faulty socket.

I’ve seen the photo of her outside her school on her first climate strike. Posed to draw on the haunting concept of the lonely outsider who (surprise, surprise) becomes the involuntary hero. Who took that photo and, more importantly, why?

Now we have kids all over the world skipping school for the day to show how much they care. I’d be more impressed if they gave up their free time to make their statement.

Even more impressive would be if they organised to collectively make a lasting statement by doing something useful. If everyone who skipped school had planted a tree in pre-agreed areas that needed revegetating, that would have made an impressive statement. If all the protesters focussed on a few areas, whole suburbs could be made better places in which to live. All it would take is commitment and elbow grease. Just skipping school gives you no skin in the game.”

greta

6 reaktioner till “Efter Gretas FN-tal höjs kritiska röster internationellt men det får vi inte veta i Sverige

  1. Macron kritiserar Greta för att hennes budskap innebär att vi inte kan hålla den standard vi har i dag! Dvs det hysteriska konsumtionssamhället. Men kanske det är så att yngre generationer inte vill ha det, kanske de inser att det i längden är ohållbart. Hur som helst, jag stödjer Greta! Undrar bara hur länge hon ska förbli 16 år 😵😵😵

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s