Allt är uppgjort och vi låter oss bli lurade utan att blinka

Intressant video från den norska motsvarigheten till Uppdrag Granskning, som visar hur Greta Thunberg blev världskänd och det handlar inte om en ren slump om någon mot förmodan skulle tro det – tvärtom är allt mycket välregisserat och det framgår med tydlighet i filmen.

Otroligt att så många redan rätat in sig i ledet och låtit sig indoktrineras av Greta-boomen, när det egentligen handlar om ett verktyg som de rödgröna använder för att ”styra” oss i rätt riktning!

#vaknasverige

15 reaktioner till “Allt är uppgjort och vi låter oss bli lurade utan att blinka

 1. I mina allra välvilligaste stunder kan jag tänka att Gteta skyndar på utvecklingen så att vi kanske kan få soldrivna flygplan tex.Effektivare utnyttjande av solenergi är nog många forskares mål.I mina mörkare tankar ser jag framför mig enorm arbetslöshet inom den oljebasade industrin.Plastindustrin förtvivlar nog redan.

  Gilla

 2. Jag frågade den första klimatgeneralen Met Professor Erland Källen, om värmeperioden år 900 till 1100,med mer än 2 grader varmt plus ”Lilla Istiden” runt 1650, med Karl XI marsch över Bälten. Han svarade:”Våra mätningar börjar 1875″! Alltså ingen historia båkåt.

  Gilla

 3. Det här är inte en video från norska motsvarigheten till Uppdrag Granskning. Personen bakom kontot har inget mediehus bakom sig överhuvudtaget. Titta gärna på källan innan du delar. Det finns ingen som helst koppling till något norsk tv-program, radiokanal eller mediehus för den delen heller. Söker man vidare på personen som hävdar sig vara en kanal för nyheter utåt så finns det ingen information om detta varken när jag söker på google, letar på profilens sida på Facebook eller på Youtube (även andra har ifrågasatt detta när jag googlar). Du får gärna tycka vad du vill om Greta. Men granska faktan gärna innan du delar information vidare som faktiskt inte är särskilt nyanserat.

  Gilla

  1. Oavsett vem som står bakom så tar dock inte bort fakta att vi blir lurade. Du ser väl själv i filmen vad som sägs. Jag har inget emot personen Greta, snarare lögnarna bakom som utnyttjar henne.

   Gilla

   1. Filmen är otroligt vinklad och dom delar som valts ut är tagna ur kontexten. Vem som helst kan ta delar ur olika program och sen hävda att vi blir lurade. Om du känner dig lurad så får du känna det. Jag känner mig inte dugg lurad, varken av de rapporter jag läser från forskare eller det som Greta belyser. Däremot blir man lurad av onyanserade filmer som denna som du delar på din blogg utan som helst nyans. Om du vill dela en annan sidan av klimatkrisen så hitta fakta från rätt håll istället för att dela vidare filmer som påstår sig ha en förankring till något mediehus i Norge som den inte har. Skriv sakligt i frågan och hitta fakta. Källhänvisningar är a och o i debatter som dessa.

    Gilla

   2. Ida blev Kjellis med samna bild… ok. 🤔 Det är fascinerande att ni är så rädda för att Greta-boomen ska avta. Läs dagens inlägg om kopplingen till Al Gore och se filmen om de politiskt styrda IPCC så kanske det går upp ett ljus om du blir lurad!

    Gillad av 1 person

  2. Ida. Det är väl helt ointressant vem han är som gjort inalget.
   Istället för att granska honom som person granska innehållet i videon istället , är inte det både viktigare och mera intressant ?

   Gillad av 1 person

 4. Bra Jenny Piper, äntligen!! Greta som person har jag absolut inget emot, snarare tycker jag synd om denna unga tjej som samvetslöst utnyttjas av vuxna bakom henne. Organisationen som driver henne gör det till stor del för egna syften, Greta är bara deras ”instrument” för att deras eget budskap ska nå ut. Flickan är hjärntvättad, men hon tror säkert på det hon så ivrigt talar om.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s