Två barn ihjälslagna för att ha defekerat uthomhus

Medan den svenska regeringen funderar på vilka nya klimatskatter och miljöavgifter som kan svida mest i svenska folkets plånböcker eftersom man lovat FN att skänka miljarder i klimatbidrag (Sverige är redan den sjätte största finansiella bidragsgivaren till FN-systemet), har många länder i världen inte en tanke på att arbeta för att rädda miljön och definitivt inte stå upp för ett påhittat klimathot. På vissa ställen har människor inte ens tillgång till toaletter, utan måste utföra sina behov utomhus.
 
Indien är ett av dessa länder och igår blev två barn från Dalit-kasten, de tidigare oberörbara, ihjälslagna i den centrala indiska staten Madhya Pradesh för att ha defekerat på allmän plats.
 
12-åriga Roshni Valmiki och hennes 10-åriga brorson Avinash attackerades igår morse och polisen har gripit två män som har erkänt dådet
 
Avinashs 32-årige far hörde att de ropade på hjälp och sprang ut från huset där han såg två män slå barnen med käppar 60-70 meter från huset. Innan han nådde fram var barnen döda. Gärningsmännen försökte fly från platsen, men bybor hjälpte till att fånga in samt överlämna dem till polisen. Enligt Valmiki hade barnen defekerat utomhus eftersom familjen inte har någon toalett hemma.
 
Brist på toaletter som tvingar indier att utföra sina behov utomhus är ett av landets största hälsoproblem och är topprioriterat av regeringen. Även om man enligt officiella uppgifter har konstruerat över 100 miljoner toaletter för de allra fattigaste i det indiska samhället, så kvarstår problemen i vissa regioner.
 
toalett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s