Skrattar bäst som skrattar sist

När jag var liten så var det populärt med Norgehistorier och det fanns till och med böcker med samlade vitsar som påvisade norrmännens ”dumhet” i jämförelse med svenskarnas. Jag minns att jag tyckte lite synd om Norge varje gång någon drog en Norgehistoria och alla flabbade över de korkade norrmännen, men faktum är att med facit i hand så är det numera ombytta roller. Vi skrattade gott åt broderlandet på 1980-talet och norrmännen skrattar nu gott åt oss medan de lever gott på sin olja samt slipper pålagor från EU.

Stora delar av världen roar sig i och för sig på Sveriges bekostnad och de tror knappt det är sant när de försöker ta in hur dumma och naiva vi svenskar framstår i deras ögon. Det är egentligen rätt sorgligt att vi gått från det gamla Sverige som var en blomstrande nation, ett av världens mest jämställda folk och kända för att vara ett väldigt sekulariserat samhälle till att bli den smutsiga lilla lort som vi idag representerar. Våra politiker har totalt sålt ut Sverige och satt svenska folket rejält på pottkanten, där fattigpensionärer och barn får betala det högsta priset. Vi läcker som ett såll med kommuner som går back, en välfärd som upphört att existera, kriminella gäng har tagit över gator och torg samtidigt som religiös extremism får ett allt starkare fotfäste. Såväl vår migrations- som integrationspolitik är totalt misslyckad, men vi fortsätter ändå med att importera fler problem utan att inse att hur allt hänger ihop.

Så hur i hela friden ska man flytta fokus från denna misär kan man fråga sig? Jo man lägger allt krut på klimatet – totalt uppbackade av statsstyrd media och utnyttjar en förvirrad 16-åring med en diagnos som propagandaorgan samtidigt som man effektivt tystar alla klimatskeptiker trots att de sitter med fakta som överbevisar klimatapokalypsen.

Under tiden fortsätter förfallet samtidigt som en ny migrationsvåg är på uppseglande i och med Malta-avtalet som EU ämnar implementera trots att Europa redan är mer än överbelastat. Detta kan man nu enkelt sköta i bakgrunden eftersom folk är fullt upptagna med att vara livrädda för att världen ska gå under om åtta år, vilket ger extremt bra förutsättningar för att kunna införa diverse nya skatter och avgifter samtidigt som man ser till att utöka FN:s makt genom ökade bidrag.

Eftersom jorden ändå ska gå under om åtta år så kan vi lika gärna infria Miljöpartiets och Centerpartiets våta dröm genom att öppna alla gränser på vid gavel med fri passage. Allt åt alla som vänstern alltid förespråkat. Vi kan dessutom strunta i bostadsbristen, lärarbristen, polisbristen, skolans förfall, terrorhot och den anarki som snart råder på gatorna eftersom vi ändå ska dö ut inom mindre än ett decennium. Varför arbeta? Varför gå i skolan? Varför göra något överhuvudtaget?

Är det här en dålig Norgeshistoria? Jag önskar att jag kunde svara ja på den frågan, men detta är Sverige år 2019. Eländet har bara börjat och ingen i maktposition har för avsikt att ta bort denna eminenta kassako och dra i handbromsen inom en överskådlig framtid!

#thisissweden

6 reaktioner till “Skrattar bäst som skrattar sist

 1. Enligt SVT´s nyheter:

  Sverige ska öka bidraget till FN´s gröna klimatfond till 8 miljarder per år.
  Sveriges nya satsningar omfattar även andra FN-fonder.

  ”Musen” ska rädda ”elefanterna”. Ett slags storhetsvansinne som går ut över det svenska folket!

  Gillad av 2 personer

 2. Jag tror faktiskt inte att Norrmännen skrattar åt oss i Sverige, det är nog från att de ruskar undrande på huvudet till stora tårar.

  Gilla

 3. Det jobbas nog frenetiskt hos kommunerna för att rida på miljöstolleriet och uppfinna nya orsaker att utöva miljötillsyn hos kommuninvånarna.Drygt tusen kronor i timmen för varje ärende kan nog dra in åtskilligt till kommunerna.Skatter är svåra att höja och motivera men miljöärenden ligger liksom i tiden.
  Som en miljöinspektör sade: varje gång en ko bajsar dör det en människa:
  Detta uttalande både skrämmer och roar mig av en och samma anledning-totalt verklighetsfrånvänt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s