Uppdatering angående toalettskyltarna och Greta-boken

Idag har jag haft telefonsamtal med skolchefen på Ystads kommun angående toalettskyltarna på barnens skola som jag skrev om tidigare i veckan, som består av en bild på några barn där även en flicka i slöja finns avbildad.

Han gav mig beskedet att även om han förstår att det kan vara olämpligt med sådana bilder, så har han inte möjlighet att gå in och detaljstyra sådana saker som vilka skyltar skolan väljer att sätta upp på toalettdörrarna. Han har haft samtal med rektorn som ska ta ett samtal med pedagogerna om hur man överlag ska hantera sådana här frågor. Tydligen ska alla ”vara tagna på sängen” och ingen har väl tänkt på detta när man satte upp skyltarna, utan man tyckte bara att det var färgglada figurer. Kommunen kan således inte göra något åt saken. Jag ska kontakta rektorn en gång till och se vad man ämnar göra med skyltarna, men överlag känns det bra att jag väckt frågan och skapat en välbehövlig debatt.

Förhoppningsvis har även några av stadens politiker läst min insändare i lokaltidningen från häromdagen och kanske kan man återigen diskutera möjligheten att införa ett slöjförbud i skolorna, även om jag har ytterst lite förhoppning att det kommer att ske med tanke på kommunstyrelsens tydliga inställning före sommaren.

Vad gäller boken om Greta Thunberg som de lyssnar på som ljudbok i en av barnens klass och som jag haft skriftväxling kring med läraren ifråga, så har vederbörande nu bekräftat att eleverna fått information om att det finns andra teorier än Gretas kring klimatet, varför jag nöjer mig med det och inte ämnar driva det vidare.

Således kan jag nu ta helg och känna att jag åtminstone åstadkommit lite denna vecka. Även om det på pappret mest påminner om små myrsteg, så ger det åtminstone mig en viss inre frid att man kan påverka genom att faktiskt våga opponera sig mot saker som man tycker är fel.

Trevlig helg där ute!

3 reaktioner till “Uppdatering angående toalettskyltarna och Greta-boken

  1. Ja det var bra gjort och du ser nöjd och glad ut! Symbolerna kan helt tas bort och ersättas med texten -Toalett,flickor-Toalett ,pojkar.Då har läraren samtidigt tvingats till att även lära de minsta lite läsövning.Det är inte fel när man får höra sexor som läser sämre än försteklassare enligt läroplanens krav.Alla behöver vi få lov att känna lite inre frid någon gång även i detta samhälle.
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

  2. Så bra jobbat av dig! Känner så igen mig i dig, då jag vid ett par tillfällen under barnens skolgång fick ”Ta tag i saker” som ingen annan gjorde. Men helt seriöst, de problemen som finns i skolan idag!!!??? Mina barn är i 25-årsåldern, tror de var sista generationen som slapp alla tokigheter. Och ang. skolmaten (i ett av dina andra inlägg) Lyssnade på Bitten Jansson i en podd (Klimakteriepodden ☺️ avsnitt 85) Ord och inga visor om vad som händer i hjärnan om man inte äter kött!!!
    Sträck nu på dig och var riktigt stolt, bär huvudet högt, du har gjort skillnad! Och Trevlig Helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s