Varför ska man pudla om något så banalt?

Världsnyheterna toppas av att den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau hade målat sig brun i ansiktet på en maskerad 2001 med arabiskt tema, där han skulle föreställa Aladdin – stoppa pressarna!

Eftersom Trudeau är mitt uppe i en valkampanj så kommer detta avslöjande mycket olägligt och Trudeau pudlar nu genom att be officiellt om ursäkt.För vad? För mig är det ofattbart att man ska be om ursäkt för hur man såg ut på en maskerad för snart 20 år sedan och jag hade aldrig gjort det! Men tydligen är makten så viktig att man väljer att förnedra sig själv offentligt.

Jag har skrivit om otaliga black face-incidenter det senaste året med allt från teateruppsättningar till ungdomar på skolbal och så klart industrin, där bland annat Gucci fått be om ursäkt för och dragit tillbaka sin ”rasistiska” tröja och Adidas för sina skor. Likväl har man också hittat rasism i designprylar och Kinderägg.

Varför ser folk rasism i allt? Jag tycker det är överdrivet! När ska den dagen komma när någon äntligen sätter ned foten och säger ”So what? Ta av er offerkoftan!”

Förstår inte företagen, politiker och kändisar att man genom att tillmötesgå dessa krav på att pudla faktiskt förvärrar saken genom att be om ursäkt för triviala saker. När man erkänner detta överdrivna icke-problem så sätter man därmed automatiskt begränsningar för vart ribban får ligga och människor måste tassa på tå för att inte bli anklagade för rasism.

Jag kan förstå kritiken till viss del när det handlar om filmindustrin – att man faktiskt kan välja en mörkhyad skådespelare istället för att måla en med vit hud, men i övriga fall är det bara löjligt!

#slutapudla

8 reaktioner till “Varför ska man pudla om något så banalt?

 1. Jag är uppväxt med en skola där jag i en uppsats skrev ordet ”neger” och fick betyget utmärkt.Tiderna ändras sannerligen ganska fort.Jag läste den uppsatsen och log lite skevt över hur tiderna snabbt förändras,till det sämre i de flesta avseenden.

  Gillad av 1 person

  1. Det är ingenting att ta på allvar för den nuvarande staten-och därmed också rättsväsendet saknar legitimitet.Jag kan också ha en ”domstol” och åtala folk.De åtalen jag skulle driva vore betydligt mer legitima och ha folkligt stöd.Fuck the current Swedish state.

   Gilla

   1. Teoretiskt ja.
    Men denne stackars idealistiske man som kämpat flera år för det svenska folket – han har det jobbigt nu!

    Gilla

 2. SVT nyhetsredaktör sa om han såg en svensk ungdom köra en fin bil. Tänkte han en bortskämd .rik unge men om han såg en invandrare med fin bil . Tänkte han att han var kriminell. Nu blev han eller SVT åtalade.
  Men när en flykting säger rasist, könsord, eller att han ska mörda dig. Så händer inget.

  I Sverige får svenskar inte säga något eller tycka något. Men flyktingar kan säga vad som helst och göra hur vidriga saker som helst och komma undan med det.
  Resultatet är grövre handlingar efter som de ser att man särbehandlar dem. Det får ju fler chanser ju vidrigare de är.

  Tackar vet jag för de regler mina föräldrar lärde mig. Om du gör ett fel ,så får du be om förlåtelse när du insett ditt fel.liten bestraffning. Gör du ett nytt fel . Blir det ordentlig bestraffning. Tredje gången får du betala för alla gångerna.
  Borde gälla brottslingarna i Sverige men svenska politiker har valt att belöna brottslingarna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s