Hat och hot mot oliktänkande blir ett alltmer accepterat fenomen – men är metoden effektiv?

På söndag ska Partiet Nyans ha sin lanseringskonferens och det var meningen att professor Masoud Kamali skulle deltagit som gästtalare, men han har nu ställt in sin medverkan tack vare att hans familj hotats och trakasserats på grund av hans koppling till konferensen. Detta är givetvis helt oacceptabelt då alla har rätt att uttrycka sin åsikt utan att riskera att trakasseras av meningsmotståndare och vem som än ligger bakom spelar för övrigt partiet rakt i händerna eftersom man nu kan utnyttja detta i sitt budskap genom att trycka på vikten att ”bekämpa de mörka främlingsfientliga krafterna som växer i vårt land”.

Liknande beteende ses även från motsatt håll när till exempel Alternativ för Sverige eller dylika partier/organisationer ska ordna valmöten med mera. Det är med andra ord samma goda kålsupare på både sidor – oavsett om hat och hot kommer från höger eller vänster.

Polariseringen kommer dessutom att fortsätta öka i samhället så länge vi har en regering som inte vågar tala klarspråk och använda sig av tydlig symbolpolitik, vilket vi alla förlorar på i slutändan när vi får ett ännu mer splittrat samhälle. Det är viktigt att ha i åtanke att ju mer man försöker förtrycka oliktänkande ju större stöd får de.

”If Liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.” George Orwell

5 reaktioner till “Hat och hot mot oliktänkande blir ett alltmer accepterat fenomen – men är metoden effektiv?

 1. Ja det blir ju fel med allt hat.Glömmer nog aldrig den muslimska kvinna som när hon förstod att jag hade det svårt på min fd arbetsplats kom och sade”behöver du hjälp så kom till oss”. Det var ingen kristen som kom,ingen jude kom heller till tröst utan tvärtom spelade de med i en charad.Hmm,skall man bli medlem i Partiet Nyans? Det vore ju roligt ifall alla judar fick som de ville-ett islamiserat Sverige.Ja för detmåste ju vara så man skall tolka -mann,Hertz och nån till lokal semisemit?

  Gilla

   1. Mmm,jag är ju helt klart en av deras målgrupper,marginaliserad och utstött ur detta samhälle och dessutom kan man ju ha en förhoppning om att fläskkött inom snarasr blir förbjudet.Det skulle få Annie Lööfs släktingar drivna i konkurs,stora svin-bönder OCH centerpartister.
    Bäst att börja öva.
    In šaʾ Allāh

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s