När islamister bedriver barnomsorg borde varningsklockorna skrälla rejält hos gemene man men det här är Sverige

Att radikala islamister bedriver förskolor och familjedaghem är mycket obehagligt och borde vara en varningsklocka om någon för våra politiker att rensa ut bland extremismen som frodas i Sverige.
 
Bland annat kan den kända islamisten Anas Khalifa kopplas till familjedaghem i Göteborg. Khalifa har under lång tid spridit extrema budskap i sina sociala kanaler och i Försvarshögskolans rapport ”Mellan salafism och salafistisk jihadism” tillägnas han ett alldeles eget kapitel. Han har hyllat jihad, talat nedlåtande om homosexuella och predikat om att kvinnor ska täcka sig från topp till tå. För några år sedan uppmanade han ungdomar att inte gå på studentfest eftersom de då kan få ”Allahs vrede” över sig.
 
Men Anas Khalifa är långt ifrån den enda i extremistmiljöer som kan kopplas till förskolor och familjedaghem. Tidigare i vår stoppade Göteborg två andra ansökningar, varav en kom från Abdel-Nasser El-Nadi, tidigare VD för Vetenskapsskolan och som fram till nyligen suttit i förvar på uppdrag av Säkerhetspolisen. El-Nadi ville starta en förskola med fyra avdelningar för barn mellan ett och fem år, men nekades eftersom han kopplas till våldsbejakande extremism.
 
Ett annat exempel på extremister som kopplas till förskolor är föräldrakooperativet Bilaal. Verksamheten finns i Umeå, Gävle och Söderhamn och är nu under utredning. Anledningen är att en styrelsemedlem tagits i förvar av Säpo. Han är en av de sex personer som Säpo vill få utvisade eftersom de utgör ett hot mot rikets säkerhet.
 
Även i Eskilstuna har kommunen stött på misstänkta islamister som vill driva förskola.
Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, säger att islamister och extremister försöker skapa nya ekonomiska inkomster genom att driva förskolor och familjedaghem.
-Det är lukrativt. Ett par barn kan generera ganska stora summor. Det handlar också om att de vill hermetiskt sluta sig gentemot samhället i stort. Det börjar med förskolor och går ända upp till gymnasiet. I Göteborg tror jag de har tillräckliga kunskaper, men på många håll tror jag det finns obefintlig fokus på den frågan.”
Aftonbladets reporter avslutar med att fråga Ranstorp om inte människor som förespråkar en strikt tolkning av islam ska få driva förskolor, varpå Ranstorp svarar att jo det ska de få men att problemet är att det finns för lite tillsyn i verksamheten.
 
Jag tycker att svaret på den frågan borde vara ett rungande NEJ! Självklart ska barn i Sverige inte utsättas för människor som förespråkar en strikt tolkning av islam, som är ett annat ord för radikal islam. De kan resa tillbaka till sina hemländer om de vill ägna sig åt att förtrycka och uppvigla människor till hat mot oliktänkande eller människor med annan sexuell läggning!
 
Värst av allt är givetvis att det är tack vare bland annat Socialdemokraterna som denna extremism kunnat slå rot. Det är obegripligt att de rödgröna partierna med S i bräschen i åratal, trots fakta på bordet, godkänt nya moskéer med salafistisk och wahabistisk inriktning. Det säger väl sig självt att de kommer gå vidare till andra verksamheter när de väl fått grönt ljus en gång. Hade Sverige från början varit tydliga med att extremister inte är välkomna och avslagit alla dessa ansökningar så hade man haft några problem mindre att tampas med!
 
#vaknasverige
 
islamist.jpg

2 reaktioner till “När islamister bedriver barnomsorg borde varningsklockorna skrälla rejält hos gemene man men det här är Sverige

  1. Glöm inte Löfvéns mantra: ”aldrig kritisera islam”!
    Med det uttalandet har han målat in S och hela det rödgröna packet, så att de är handlingsförlamade och inte kan göra någonting gentemot extrem islam!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s