Danmarks nya regering gör sitt bästa för att följa Sverige i spåren och bli en bidragsmagnet för migranter

I tisdags ingick den danska regeringen och dess stödpartier ett politiskt avtal om att ge ett extra tillskott till 14.300 barnfamiljer. Kravet för att få mottaga bidraget är att familjerna har integrationsförmån eller påverkas av kontantbidragstaket samt att de måste ha barn i åldern 0 till 14 år. För familjer med integrationsförmån uppgår subventionen i genomsnitt till cirka 2.000 DKK per månad för enskilda personer och 1.900 DKK för par. Beloppet är skattefritt och kommer att utbetalas retroaktivt från augusti 2019.

Vissa menar att forskning visar på att sammanhanget mellan nivån för sociala förmåner och tillströmningen av antalet migranter är begränsat, men det stämmer inte riktigt. 2016 fann Rockwool Fonden att åtstramningar i asylpolitiken och sociala förmåner leder till att ett begränsat antal asylsökande kommer till ett land. Forskarna undersökte en rad europeiska OECD-länder och kom fram till att ”i genomsnitt reducerar en åtstramning antalet asylsökande med sex procent”.

Det är precis vad många av oss länge har propagerat för – revidera Sveriges alltför generösa bidragssystem omgående så kommer vi snabbt att se ett minskat flöde med asylsökande!

Men den svenska regeringen vågar inte göra det som krävs utan gömmer sig bakom en fasad där man låtsas att man är en ”humanitär stormakt”, när det enda man egentligen gör är att förstöra en tidigare blomstrande nation och splittra befolkningen.

Det är beklämmande att den nya vänstervridna danska regeringen redan tagit de första stegen mot att följa Sverige i spåren och man kan undra om de inte tagit lärdom av hur man inte ska göra när de sett hur förfallet slagit hårt mot grannlandet under de senaste åren? Men det är klart, de har inte ens tagit emot hälften av det stora antalet asylsökande som Sverige släppt in så de har väl möjlighet att utöka mottagandet, men jag tror inte att det faller i god jord hos det danska folket som inte är lika kuvade och naiva som svenskarna.

Den röda tråden länderna emellan är att som man sår får man skörda och jag är övertygad om att väldigt många svenska och danska väljare ångrar sig idag! Men tyvärr är det denna krassa verklighet som vi måste förhålla oss till i ytterligare tre år om inget mirakel inträffar innan dess, vilket jag har svårt att tro när man skådar den maktgiriga politikereliten som håller landet i ett järngrepp och inte har för avsikt att vika av från den inslagna banan oavsett hur illa det blir.

Det är tur att åtminstone Norge fortfarande har det sunda förnuftet i behåll, men det kan snabbt ändras. I veckan som gick hade man kommunalval i Norge och en tydlig rödgrön våg framträdde samtidigt som riksdagspartierna backade, vilket enligt vissa experter tyder på att det kan bli ett maktskifte i riksdagsvalen om två år. Hemska tanke om hela norden blir socialistiskt, men fullt möjligt.

Vi får hoppas på att förändringens vindar blåser in över Skandinavien under de närmaste åren med nytt hopp i bagaget som ger invånarna mod att våga tänka med huvudet framför hjärtat!

#detnyaskandinavien

https://www.berlingske.dk/samfund/regeringens-nye-boernetilskud-kan-medfoere-faerre-tyverier-men-goere

8 reaktioner till “Danmarks nya regering gör sitt bästa för att följa Sverige i spåren och bli en bidragsmagnet för migranter

  1. Var det inte Ring P1 som det framkom att man förde permanenta register över de människor och över deras åsikter som ringde dit? Minns jag rätt?

   Gilla

 1. För att ett maktskifte ska kunna anses bli ”socialistiskt” så måste socialistiska partier få majoritet. Mig veterligen finns det endast ett socialistiskt parti i riksdagen, nämligen V, som dessutom helt kastat ut den folkligt populära vänsternationella biten, tillsammans med alla hedersförtryckta flickebarns rättigheter och friheter genom uteslutningen av Aminwh Kakabaveh, så ett ”socialistiskt maktskifte” ser inte särskilt ljust ut.

  S:s & V:s kräftgång är sannolikt inte över än på länge.

  Socialdemokraterna har inte varit ett socialistiskt eller vänsternationellt parti de senaste 30 åren och V blev helt nyligen för det monopolkapitalistiska extrema marknadsliberala projektet EU, hur ”socialistiskt” detta nu kan anses vara…

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Socialism
  https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsternationalism

  Gilla

 2. Intressant kommentar från dansk på Facebook:
  ”Detta är priset och avtalen socialistliberalerna (Radikale vänstre) gjorde med olika imamer föra valet. Fler pengar till dem och bättre villkor. Inget som främjar integrationen och denna ”goda” nyhet är redan printat på flyers som människosmugglarna delar ut i Nordafrika och mellanöstern.

  Socialdemokraterna lovade en massa saker innan valet, var bland annat människor som hade arbetet hårt i många år skulle ha bättre villkor. Men inget är hänt och det verkar som de bryter deras många vallöften.

  Tendensen är den samma i Danmark nu – socialdemokraterna vill göra ALLT för att komma till makten. Socialisterna och socialliberalerna gör allians med imamerna i Danmark för att få del av den stora valboskapen bland invandrare.”

  Gilla

 3. Det är dom enorma påtryckningarna från EU och arabländerna som vill ta över Europa. Som kräver att Sverige, Danmark och resten av EU tar emot fler flyktingar.
  EU politikerna bryr sig inte om vad folket vill det är en förening maktgalna människor
  De har inte en brytt sig om att tänka hur det kommer påverka Europa alla människor och vad det kommer kosta i människoliv och ekonomiskt.
  Idéen att samarbeta och hjälpas åt är bra. Men några politiker bestämmer för hundratals miljoner och besluten går helt emot folket vilja.
  Det kommer inte ta lång tid innan hela EU brinner och ser ut som en krigs zon.
  Europas folk har blivit mycket fattigare. Förlorat sin kultur, identitet. trygghet och plundrade på sitt sina rättigheter , framtidstro, och framtida arv. Totalt maktlösa inför galna politiker.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s