Indoktrineringen fortsätter när en bild säger mer än tusen ord

DN gör ett stort nummer av den smältande isen i Arktis och påstår att Trump vill åt skatterna i form av värdefulla mineraler som länge dolts under isen. Huruvida han har siktet inställt på främst den militärstrategiska positionen eller vad som finns under isen låter jag vara osagt, det har dessutom redan dementerats av Trump-administrationen, däremot reagerar jag på att DN använder en bild som är tagen ur sitt sammanhang för att öka på klimatskräcken hos befolkningen och få människor att tro att Arktis redan delvis står under vatten.

Bilden ifråga som visar ett hundslädesekipage som får vada genom vattnet eftersom isen smält har använts i otaliga skrämselartiklar i MSM om klimatalarmism världen över. I verkligheten var vattnet bara ankelhögt och det var tjock is under som hundarna sprang på.

Man bortser helt från det faktum att det är normalt att isen smälter varje år i slutet av juni eller början av juli samt lämnar lite vatten ovanpå isen. Att det skedde några veckor tidigare i år kan bero på att det var varmare väder just då, men enligt forskare går det inte att koppla denna korta period till klimatförändringar. Klimatförändringar har observerats på Grönland, men då handlar det om perioder som rör decennier.

Men vem kan klandra DN – självklart är en skrämmande fakebild överst på sidan perfekt så att svenska folket får skrämselhicka till morgonkaffet och Trump har ju faktiskt sagt att han vill köpa Grönland så det finns en koppling… som Kihlberg sedan kan bygga på med sin hänvisning till en vän som bor på Grönland och ser allt med egna ögon.

#indoktrineramera

What’s the deal with this viral picture?

https://realclimatescience.com/2019/06/journalists-competing-for-fakest-arctic-news/

2 reaktioner till “Indoktrineringen fortsätter när en bild säger mer än tusen ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s