MP, V och C ser gemensamt till att Sverige går under – det är en enda pina från början till slut att ta del av riksdagspartiernas krav på migrationspolitiken och det finns ingen exit

Idag möts således företrädare för riksdagens åtta partier för första gången i migrationskommittén, där målet är att om ett år ha tagit fram en framtida migrationspolitik som har brett stöd, är ”långsiktigt hållbar” och förhindrar tvära kast.

I Sverige anno 2019 är dock splittringen enorm och resultatet lär bli därefter – det vill säga icke önskvärt och verkligen inte genomtänkt.

Partiledaren för Moderaterna, Ulf Kristersson, har kallat kommittén för ”ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige.”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ser kommittén som ett sätt att gömma undan migrationsfrågan.
Sverige har under de senaste fem åren, 2014-2018, tagit emot 320 000 asylsökanden och beviljat 205 000 uppehållstillstånd.
Ytterligare 80 000 personer har fått uppehållstillstånd som anhöriga till personer som fått asyl.

Moderaterna och Kristdemokraterna vill att Sverige ska hålla sig på samma nivå som de nordiska länderna när det gäller asylsökande. Det skulle i år innebära mellan 5 000 och 8 000 personer. Migrationsverkets prognos för 2019 talar om 21 000 asylsökande.

Sverigedemokraterna har en nollvision när det gäller asyl- och anhöriginvandring, medan övriga partier inte vill sätta upp något volymmål för migrationspolitiken.

Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Christina Höj Larsen menar att det är människor på flykt vi talar om och inte volymer.

Socialdemokraterna anser att ett mål är svårt att förena med varje människas rätt att få söka asyl och få ansökan prövad.

Statsminister Stefan Löfven (S) har under lång tid upprepat att Sveriges migrationspolitik inte kan avvika väsentligt från övriga EU, men där verkar asylfrågan ligga på is eftersom EU:s ledare har problem att komma överens om ett nytt asylsystem.

S, L, M, KD, SD vill att ordningen med tillfälliga uppehållstillstånd ska gälla även i framtiden, medan MP, V och C föredrar permanenta eftersom man anser att det är bättre för integrationen (jo tack, det har verkligen fungerat bra…).

Möjligheten att komma överens beror på hur långa de tillfälliga tillstånden ska vara och vad som ska krävas för att de ska kunna omvandlas till permanenta.

En annan fråga är om det ska införas en ny möjlighet att få stanna i Sverige av humanitära skäl, även om man saknar asylskäl. M och SD säger klart nej till en ny regel om humanitära skäl. SD anser inte att Sverige ska ha en bredare tolkning av så kallade skyddsgrunder än vad flyktingkonventionen och EU-rätten kräver. S, MP, V, L, C och KD vill ha en humanitär skyddsgrund, men S anser att det bara får handla om väldigt speciella fall.

Ytterligare en fråga handlar om möjligheten för personer med asyl att ta hit sin familj. När den tillfälliga lagen infördes förlorade asylgruppen alternativt skyddsbehövande den möjligheten. Det är framför allt personer som inte personligen är förföljda i sitt hemland, men som flytt undan krig. Den möjligheten har nu kommit tillbaka efter att den tillfälliga lagen förlängdes och ändrades i somras. S, MP och V anser att den möjligheten ska vara kvar, medan M och SD vill att försörjningskraven ska skärpas och Liberalerna anser att kraven har brister och bör ses över.

Det är uppenbart att vi inte går mot en mer strikt migrationspolitik trots att landet kreverar under nuvarande tryck och att det är mer välbehövligt än någonsin! Det finns nämligen tre partier som strävar åt fel håll – MP, V och C, som Socialdemokraterna är beroende av för att kunna behålla makten.

Dessa extremistpartier har svårt att ta in fakta, som exempelvis att majoriteten av de som numera söker asyl i Sverige är ekonomiska migranter utan egentliga skyddsskäl. Vi kan inte försörja alla människor som flyr från fattigdom när vi inte ens kan ta hand om vår egen befolkning på ett värdigt sätt! Hade Sverige strypt alla bidrag och förmåner till asylsökande från och med månadsskiftet så hade man enkelt minskat migrantströmmarna som inte längre skulle ta sig över halva jordklotet till bidragsparadiset Sverige. En aktiv återvandring är också nödvändigt, men de termerna nämns inte ens.

Det enda rätta i det här läget hade varit att låta svenska folket rösta om vi ska ha en fortsatt generös migrationspolitik eller strama åt den rejält, men istället kör man över medborgarna i vanlig ordning och utgår inte från reella fakta – istället är det känslorna som styr och fokus ligger på att regeringen ska få sitta kvar vid makten snarare än vad som är bäst för landet.

Konsekvensanalyserna lyser som vanligt med sin frånvaro eller råkade hamna i papperstuggen!

#onlyinsweden
#låtfolketröstaominvandringen
#börjatänkamedhuvudetframförhjärtat

https://www.svd.se/djup-splittring-om-migrationen/i/senaste?fbclid=IwAR0ETMXApkv-ORe0H5CfzVJzRw6IKF2EYzThx3-KneTHKzLHiWo7lU4l0Xc

HYLLIE

5 reaktioner till “MP, V och C ser gemensamt till att Sverige går under – det är en enda pina från början till slut att ta del av riksdagspartiernas krav på migrationspolitiken och det finns ingen exit

 1. Det finns stunder av uppgivenhet då jag känner att M är minst lika stora svikare som C och L. Om inte mer, för M har alltid varit det ledande borgerliga alternativet och förre förräd… statsministern Reinfeldt borde inte vara mer än en parentes i en lång historia. Ändå sätter han fortfarande sin prägel på partiet som har blivit en skugga av sitt forna jag. Ulf Kristersson larmar och gör sig till men det blir bara ord och igen verkstad. Han kan gott kräva att SD skall bjudas in till samtal och plocka litet poäng på det för han vet innerst inne att S kommer att tvärvägra. Det är inte opposition. Det är poserande och bara ynkligt. Jag har röstat på M nästan hela livet och t.o.m. varit betalande medlem. Det finns inte ord att beskriva den besvikelse jag känner och jag tvivlar på att jag kommer att lita på dem igen. Någonsin.

  Gillad av 2 personer

 2. Landsförrädaren Rheinfeldt såg till att få en blekfis till efterträdare att skydda sina trasiga domäner och egenintressen. C och L har bara hämndlustan kvar att hänga i granen och åker ut på sina självförvållade tillkortakommanden.

  Gilla

  1. Dessa partier kan omöjligt anse att Sverige är deras fosterland med tanke på hur vidrigt dom beter sig mot svenskar som under sina hela arbetande liv lagt grunden till det välstånd som dessa partier nu med avsikt och grundligt raserar. Men som dom dess partimedlemmar profiterar på. Vidrigt beteenden och åtal för landsförräderi är det enda rätta. Domen är livstids utvisning till något MENA-land.

   Gilla

 3. Jag håller inte med om att svenskarna körs över. Vi har allmänna och fria val. Partier som inte kommer över 4% kan valsamverka brett med andra partier i samma situation. Alla får vara med att välja politiker. Alla får vara med i valet.

  Vi har visserligen en monopoliserad media-situation, som envetet bedriver en obalanserad agenda, men vi har också fria nätmedier och många av dem är öppna för fri diskussion. Nästan alla har smartphones eller datorer i hemmet. Således körs inte svenska medborgare över, även om de kanske gärna väljer passiv hjärntvätt invid dumburken.

  Vi bör rimligen anta att svenskarna som röstat V, S, MP, L och C i stort sett är för den politik de nu kommer få och har röstat för, oavsett om den uppfattningen är ett resultat av medias programmering, eller den egna övertygelsen, ex. insupen i djup bön till den gud-i-behaglige Demiurgen eller det Flygande Spaghettimonstret.

  Gillar folket inte konsekvenserna, som är en direkt eller en framtida långsiktig följd av deras egen röstning och dessa partiers handhavande, så bör de givetvis byta parti eller nyskapa partier och valsamverka med dem, men det har svenska medborgare ännu inte valt att göra i någon större utsträckning. (endast Vetenskapliga partiet) Således bör vi anta att svenska medborgare och partier över och under 4% helt enkelt gillar läget, eller att ingen erbjuder något annat, som de kan tro på mer än det som finns vid handen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s