Varför talas det inte om riskerna med 5G?

Det är ett faktum att allt fler svenskar drabbas av cancer. Orsakerna till detta kan vara många, men någon egentlig orsak har inte fastställts. Något som det samtidigt talas tyst om i media är 5G-utbyggnaden som är tänkt att öka överföringshastigheten av det trådlösa nätet. Även fast riskerna för landets medborgare är stora så pågår planeringen för fullt och redan nästa år inleds den svenska auktionen om radiofrekvenser för 5G-utbyggnaden.
Hösten 2017 skickade forskare, vetenskapsmän och läkare från 36 länder en gemensam skrivelse till EU-kommissionen där de krävde ett tillfälligt stopp för utbyggnaden av 5G innan vi vet vad konsekvenserna kommer att innebära för mänskligheten. I skrivelsen varnar man för ”potentiellt allvarliga hälsokonsekvenser” i form av bland annat neurologiska effekter, infertilitet och cancer på grund av den ökande strålning som 5G innebär. De pekar också på att det saknas forskning som visar att utbyggnaden inte utgör en fara för människor och miljön.
”Vi rekommenderar ett moratorium för utbyggnaden av femte generationen, 5G, för telekommunikation tills potentiella risker för människors hälsa och miljön har undersökts fullt ut av forskare som är oberoende från industrin.“
Nu har man skapat ”5G-apellen” som undertecknats av 240 forskare och läkare från olika länder (se mer i delad länk).
Cancerläkaren och forskaren Lennart Hardell är en av de som går i bräschen för protesterna i Sverige och han menar att följderna kan bli såväl tragiska som irreversibla.
5G-utbyggnaden kommer på grund av de extremt höga frekvenserna att kräva att mobilbasstationer sätts upp betydligt tätare än i dag till exempel vid vart 10:e hus i villaområden och exempelvis på lykt- och elstolpar.
Borde inte detta vara något som Miljöpartiet har invändningar emot? Det här är ju tusen gånger värre än det överdrivna klimathotet, men inte ser vi gammelmedia göra specialreportage där man ingående informerar allmänheten om vad det kan komma att få för konsekvenser för befolkningen i generationer framöver. Troligen för att det är feta handelsavtal inblandade! När industrin vill tjäna pengar så är det locket på och ingen orkar bry sig om hälsoriskerna när det viftas med feta checkar!
Tänk om Greta Thunberg stått på barrikaderna och skrikit om detta istället samt krävt att vi måste tänka på barnen – då hade jag anslutit mig direkt! Återigen blir vi dragna vid näsan när vi indoktrineras att klimatet är det största hotet, trots att det primära hotet sker mitt framför våra ögon och snart i ett kvarter nära dig. Jag kommer ofrånkomligen att tänka på människor i mikrovågsugnar…
Är det numera mer regel än undantag att Sverige aldrig genomför konsekvensanalyser?
#stoppautbyggnadenav5g
#hälsakanintekanköpasförpengar

32 reaktioner till “Varför talas det inte om riskerna med 5G?

 1. Hej Jenny! Det mest skrämmande med all utbyggnad av trådlös verksamhet är att den kan göra bakterier antibiotikaresistenta. Forskaren Olle Johansson har på internet berättat om en helt och fullt kontrollerad studie i USA, där man utsatt ett antal bakterier för bestrålning av mobil och WiFi. Olle J säger, att det hände inte något särskilt, förutom att de blev antibiotikaresistenta. Detta är otroligt skrämmande och att inte regeringen lyssnar på varningar Birgit

  Gilla

  1. Tekniskt stämmer det. Även människor kan göra sterila av ”strålning”, en forskar assisten på KI har förutspått att om 20 år är alla män i Sverige sterila. Det gjorde han på TV för 20 år sedan. Vad man gör i dessa förfalskade experiment är att öka styrkan och exponeringstiden hundratusentals gånger för att förfalska resultatet. Man börjar alltså med det slutresultat man vill ha, och lägger upp experimentet för att få det. Styrkan avtar med kvadraten på avståndet, så flyttar du telefonen från örat till framför dig, vilket du gör med 5G videosamtal, då har du minskat styrkan 1,000 gånger. Studien har rätt, men vad man gör är att förfalska och vilseleda. Det kan jämföras med att bevisa att kinetisk energi (rörelseenergi) skadar. Det är dock lite skillnad på att kollidera med en humla och ett godståg, men den skillnaden döljer man. Sedan är radiovågor från 5G inte ”strålning”. ”Strålning” är radioaktiv eller röntgenstrålning och av helt andra frekvenser och energiinnehåll. Sekterna bara ljuger och vilseleder.

   Gilla

 2. Det här med privatiseringen av teletrafik har inte ens det kunnat ske utan att man mer än lite höjer på ögonbrynen.Ett exempel på konsekvenserna av flera konkurrerande aktörer är att varje teleoperatör har rest varsina telemaster.Det är så sjukt så det är knappt sant.Förstatliga! En annan konsekvens av privatiseringen är att ingen har den totala överblicken.Jämsides med ny teknik som tex 5G fortsätter privata aktörer att gräva ner den redan föråldrade tekniken fiberoptik,med statliga bidrag förstås.Förstatliga!
  Vad gäller 5G så antar jag att de olika operatörerna fortsätter att resa varsina master så istället för att samsas om en mast kan man istället få se tre eller fyra eller fem inom ett område.Självklart kommer det att ges licenser till fler än en aktör.Sjukt.Förstatliga!

  Gilla

  1. Rolf, några fel där. Man sätter inte upp olika master, som regel samarbetar man, och flera bolag använder samma mast. Ett bolag äger masten, andra hyr utrymme, precis som i ett kontor där man hyr golvyta. Fiberoptik är absolut inte föråldrad utan stommen i moderna system. Visst har myndigheterna mycket bra den totala överblicken, faktiskt i kuslig reglerad, övervakad, och styrd detalj.

   Gilla

   1. Fast jämförd med 5G får man väl säga att den är föråldrad.Det är ett problem när parallella och mer eller mindre likvärdiga system byggs.Teletrafiken räcker inte till för båda och det blir dyrt för oss slutanvändare.Jo,åtminstone tills för några år sedan byggde man på åtminstone sina ställen varsin mast.Samarbete kan förstås ha förekommit men Telia och Telenor har konsekvent vägrat att samarbeta.Privatisering är av ondo på en liten marknad.Den har inte plats för flera aktörer.

    Gilla

   2. Rolf. Det beror väl lite på hur du vill se på det. Du kan på samma sätt hävda att cykeln är ett föråldrat transportmedel, den lär ha uppfunnits 1820 i Tyskland, men oavsett det är den väl fortfarande rätt användbar för vissa transporter. En tjej cyklade nyligen från Ljusne i Sverige till Auckland på Nya Zeeland. Att det blir parallella system, man kör 3G och 4G nu, beror även på att det finns miljarder telefoner telefoner i bruk som inte kan hantera 5G, och stänger man bara av äldre system har företagen plötsligt en massa mycket argsinta kunder. Man måste vänta till användningen av ett gammalt system självdör. Jag tror 1G, vilket bara var halvautomatiserade radiotelefoner, är borta nu, efter 30 år. Fiberoptiken är definitivt inte föråldrad. Räckvidden är kontinent till kontinent medan räckvidden på 5G kan vara ett par hundra meter. Kapaciteten på en fiberkabel är också miljarder gånger större än 5G. Det är olika teknologier som fyller olika funktioner i samma system.

    Gilla

   3. Ok Karl W,Du har nog rätt.Men 5G kommer att användas där precision krävs som tex att styra bilar och kanske där robotar skall utföra kirurgiska operationer på sjukhus.5G är ett viktigt verktyg som jag ser det.

    Gilla

   4. Rolf Skillnaden mellan 5G och 4G är endast överförings kapaciteten per tidsenhet. Man kan få över betydligt mer information under en kort tid. Sedan är 5G smartare, det kan till exempel rikta radiovågorna mot en liten punkt och det kan gå i viloläge när det inte används. Det använder fler basstationer och det betyder att överföringssträckan är kortare och då kan lägre styrkor, watt, på radiovågorna användas.

    Gilla

 3. För det första har det skrivits spaltkilometer om ämnet, och det finns ett antal vidskepliga sekter och kulter av aktivister med stulna titlar. Ingen har kunnat påvisa några effekter alls av radiovågor trots att vi exponerats under 100 år av dom. Vid granskning visade det sig att dessa förmenta ”forskare, vetenskapsmän och läkare” inte alls var vad dom gav sig ut för, utan bara i ämnet helt obildade vidskepliga politiska aktivister. Samma aktivister hade redan försökt stoppa 1G, 2G, 3G och 4G med samma metoder, och bara flyttar fram domedagsscenariot med varje teknisk utveckling. 5G exponerar folk dessutom betydligt mindre än äldre teknologier. Denna ”5G-apellen” är bara ytterligare ett försök att sabotera utvecklingen på vidskepliga och känslomässiga grunder. Lennart Hardell har ingen som helst kompetens när det gäller radiovågor. Att mobilbasstationer sätts upp betydligt tätare betyder bara att styrkan bara är en liten del, miljondel, av den nuvarande från de gamla systemen, dessutom är den avstängd och systemet står i vila när det inte används, och när det används riktas radiovågorna endast mot användaren under den tid systemet används likt en ljusstråle från en ficklampa. Exponeringen av radiovågorna blir alltså mindre än miljondelar av nuvarande system, och bara intermittent. ”Strålskyddsstiftelsen” är en privat propagandaorganisation som drivs av outbildade aktivister och helt okunniga personer och baserar sin ”information” på liknande religiös vidskeplighet. Myndigheterna har agerat mot dom, men dom fortsätter. Dom sprider fejk, och har utsetts till årets förvillar, och myndigheterna har flera gånger ingripit mot deras falsarier. Deras lista på ”180” vetenskapsmän har visat sig vara ett falsarium också. Man har skrivit till personerna på listan, och det visar sig att namnen är stulna utan vetskap av innehavaren, många sysslar inte ens med vetenskap.
  https://falsknyhet.wordpress.com/2019/05/31/de-medeltida-haxprocesserna-har-ateruppstatt-5g/
  https://falsknyhet.wordpress.com/2019/04/05/stralningssekten/
  Jag har själv försök debattera ämnet med en av huvudmännen, men det gick inte. Han var så gravt inkompetent att det blev som att försöka debattera astronomi med någon som bara citerar bibeln. Till slut vägrade personen. Se upp med dessa kulter och sekter. Tro inte på dom.

  Gilla

  1. Hmm jag är inte helt övertygad. Om det är ofarligt – varför lade Japan 5G på is isf? Det finns ingen som egentligen vet hur denna strålning påverkar människor på sikt.

   Gilla

   1. 5G-tekniken är i grunden militär och utvecklades inte inledningsvis för kommunikation, utan som vapensystem. USA och Israel har genom åren forskat mycket på 5G-frekvenserna. USA har redan använt sådana vapen (11/9) och i Israel är tekniken förbjuden pga hälso- och miljöskäl … Det är inte bara människor som påverkas, utan även allt levande i naturen.

    Själv finner jag tekniken som ett effektivt medel mot överbefolkning, men mycket annat kommer att försvinna samtidigt. Så långt har inte de som är ivrigast att få upp detta tänkt … De ägnar sig inte åt att såga av grenen de sitter på, utan hela trädet.

    Gillad av 1 person

   2. För det första är det inte fråga om någon ”strålning” utan vanliga radiovågor. 5G har tillfälligt stoppats av politikerna efter att dessa aktivister spritt ut falska rykten i syfte att skrämma upp folk, inte av vetenskapliga eller tekniska skäl, i ett fall i Belgien, och två fall i Schweiz, efter att just dessa falska ingenjörer, extremister och politiska aktivister spritt ut rykten och säger ”det är ju farligt, bevisa att vi har fel”. Sedan grundar dom ”Strålskyddsstiftelsen” för att ge sig själva legitimitet. Dom borde snarast åtalas och ombes att bevisa att dom har rätt, men det kan dom inte, dom är bara duktiga politiska ryktesspridare. Samtidigt har hundratusentals 5G projekt påbörjats eller genomförts utan några negativa effekter på människor. ”ingen som egentligen vet hur denna strålning”, det vet vi visst för miljarder människor har exponerats av radiovågor under över 100 år utan att några effekter alls kan iakttas. Det inkluderar dig själv, hur mår du, kanske bäst att kolla att du inte är avliden, för enligt dessa aktivister borde du vara det. För att illustrera, vad dom gör är samma sorts argumentation som att det är farligt att män rakar sig, det kan påverka människosläktet på sikt. Det finns ju ingen forskning som bevisar att det är ofarligt. Så kan man fortsätta med det mesta i våra liv. Du och andra är helt enkelt offer.

    Gilla

   3. SasjaL Alla dessa teknologier är utvecklade av militären, det inkluderar radarn och Internet. När det gäller vapen så är det inte alls samma frekvenser eller styrkor. De militära vapensystemen är så stora att dom monteras på stora lastbilar. Även Kina har förbjudit mikrovågsvapen. En mobiltelefon sänder max på 100mW, dessa vapen sänder på styrkor om 100 miljoner gånger starkare och på frekvenser som är 100 gånger högre. Högre frekvenser ger mer energi.

    Gilla

   1. Men det beror väl på hur man hanterar riskerna,man skulle ju inte stoppa dem mer än fem minuter i torktumlaren heller?

    Gilla

   2. Liknelsen är rätt i.o.m. att det handlar om mikrovågor. Dock är 5G pulsad, vilken gör den farligare. Mikrovågsugnar ligger ‘bara’ på 1,2GHz (privat) och 800MHz (industriell).

    Mikrovågor går igenom allt och värmer bl.a. upp vatten. Våra kroppar består utav ~70% vatten, så …

    Senast det utfördes någon miljökontroll, var för GSM (1G). Redan nu med 4G har det konstaterats att bl.a. insekter minskat radikalt i närheten av mobilmasterna. Det är inte svårt att föreställa sig konsekvenserna, om de viktiga pollinerarna försvinner, ex. vildbin …

    Gillad av 1 person

   3. SasjaL Det handla inte alls om några ”mikrovågor”, utan radiovågor. Det är en annan förfalskning. Sedan är den heller inte ”pulsad”, i alla fall inte mer än hos en vanlig bärbar komradio, men sändningsintervallen är mycket kortare. Bara för din information, en mikrovågsugn ligger på 2,450 MHz därför att den blir mest effektiv just på den frekvensen. ”1,2GHz (privat) och 800MHz (industriell)” är även det struntsnack. Bandet runt 1,200 MHz används av radioamatörer, vilket även jag är sedan tonåren, UHF radio, och satelliter. Det är mobiltelefoner som använder 800 Megaherz bandet. WiFi som använder standarden IEEE 802.11n, den vanliga, arbetar på 2,400 MHz till 2,485 MHz och där ligger även Bluetooth (IEEE 802.15.1). Bluetooth föddes 1989, och WiFi 1971, och kom i vida bruk 1991. Så länge har du alltså exponerats själv. Som jag sa, hur mår du, bäst att kolla, för enligt dessa ryktesspridare och dessa politiska aktivister borde du var avliden för länge sedan. 1G var en helt annan teknologi, ett analogt system med betydligt högre sändningsstyrkor. 1G är borta nu. Det är sant att mikrovågor kan värma upp vatten, enkel matematik, du behöver den samlade och till en punkt koncentrerade styrkan av omkring 16,000 mobiltelefoner för att värma upp en liter vatten. Hur stort batteri har du i din egen telefon. Behövs det en långtradare för att förflytta telefonen. Vad som händer med insekterna är att deras skal kan fungera som ”radiomottagare”, vibrationerna blir obehagliga, så dom flyttar, inte försvinner. Ni är bara utsatta för skrämselpropaganda från bedragare och bluffmakare.

    Gilla

   4. Jenny, hur jag hanterar riskerna, genom kunskap. Jag växte upp inte långt från de gamla Spånga-masterna. Allt man behövde för att lyssna på rundradio var en spole och någon slags halvledare, då kallad ”kristall”. Det kallades kristallmottagare. https://sv.wikipedia.org/wiki/Kristallmottagare Jag hade en sådan. Som tonåring var jag radioamatör, vanligtvis med en sändare med en styrka på 100W, alltså 10,000 gånger starkare än en mobiltelefon idag. I realskolan tillverkade vi egna mottagare av en gammal 2,000 Ohms hörlur och en diod ock lyssnade på rundradion på rasterna. För att fungera måste ena sidan av kretsen jordas, ibland stack vi in kabeln i vägguttagets jord-sida, och ibland blev det fel så gnistorna bokstavligen flög. Gamla goda tider. Lyssna inte på dessa ryktesspridande idioter.

    Gilla

   5. Jenny, du vet mycket väl att ugnen inte fungera när dörren är öppen. För att illustrera, om du tappar hårborsten på foten blir det förväntade resultatet inte spektakulärt. ”Tappar” du däremot en femtons betong klump på foten blir resultatet annorlunda. Vad vi talar om är den energi som lagras upp i föremålet genom fallet. Det är alltså inte fråga om energi, här mikrovågor, eller inte, utan hur mycket. På liknande sätt, hoppar du ner från köksstolen blir det inte några skador. Hoppar du ner från tionde våningen blir resultatet ett annat. I båda fallen är den energi som byggs upp olika stor och det är mängden som gör skillnaden. Det är så dessa aktivister till bluffmakare skrämmer upp folk med massa falsk ryktesspridning. Du utsätts ständigt för mikrovågor från rymden, men av låg intensitet, och du tycks har överlevt hittills.

    Gilla

   6. Ifall jag trodde på riskerna med 5G så hade jag mätt strålningen i min närhet och därefter vidtagit åtgärder som att kanske flytta eller ta på mig en foliehatt.Jag har inga vetenskapliga bevis för att strålning skulle vara farlig,det behövs långtidsstudier på kanske tjugo trettio år för att bekräfta eller utesluta tex cancerrisk.5G kan vara helt ofarlig men också livsfarlig och det behövs mer forskning.Min personliga tro är att den tekniken är ofarlig så som den är utformad.

    Gilla

   7. Karl W,

    Ordet mikrovågor är kopplat till våglängden (1/frekvens). Ordet radiovågor är kopplat till användningsområdet, dvs de frekvenser som rimligt fungerar för att skicka information av olika slag och sätt, så väl analogt som digitalt.

    800MHz och 1,2Ghz är frekvenser man nyttjade för mikrovågsugnar inledningsvis, när inte tekniken för 2,45GHz fanns. Så var det när jag tidigare jobbade med reparationer av hushållsvaror, bl.a. mikrovågsugnar. Det finns fortfarande sådana i drift. 800MHz används också för UHF-radio. Det du just hänvisar om UHF etc. är inte samma teknik, men det borde du veta …

    Pulsad signal eller pulsbreddsmodulering som det korrekt heter, jo definitivt, eftersom det lönar sig med att göra detta med digitala signaler. En pulsad signal kräver mindre effekt än en kontinuerlig. Gammal kunskap.

    Beträffande befintiga mikrovågsvapen med mycket hög effekt, så finns de i storlekar att de får plats i skåpbilar … Med ett icke-metallisk kaross (kol-/glasfiber etc.) och du kan omöjligt se vad det är frågan om, även när de används (om du inte skymmer antennen …). Vapen med mindre effekt, så finns de i gevärsutförande. https://en.wikipedia.org/wiki/File:PHASR_Rifle.jpg De stora skillnaden mellan handburna mikrovågsvapen och 5G är mobilitet och precision.

    Beträffande effekt, så handlar det om exponeringstid. Jmf med en mikrovågsugn, där det går snabbare där pga den högre effekten. Att effekten för 5G är låg betyder inte att den är ofarlig. Väg in den stora ökningen av cancer-fall runt om i världen, där cancern är lokaliserad till öra-kind, ljumskar, bröst och baken. De tre sistnämnda är kopplade till fickor på kläderna …

    Dina jämförelser med amatör-/rundradio faller, då berörda frekvenser inte går att använda för att värma upp vatten. De är dessutom analoga.

    Gillad av 1 person

   8. Jenny Det är inte en fråga om att tycka, ha en åsikt och hålla med utan fysikaliska fakta och naturlagar, men det kan vara svårt att på ett begripligt sätt förklara på ett allmänpopulärt sätt för personer som inte har kunskapsbakgrunden. Om du sticker in handen tillfälligt i en ugn uppvärmd till 300 grader händer inte mycket, men om du sticker ner den i kokande olja på 300 grader blir det ett annat resultat. Hoppar du i ett kar med kokande vatten blir du skållad till döds omedelbart, men hur kommer det sig att folk kan sitta i en bastu på 100 grader utan att bli kokta. Det är svårt att förklara utan att förstå fundamentala fysiska fenomen, skillnaden mellan energi, värmemängd och temperatur.

    Gilla

   9. SasjaL I dagligt tal är både ordet mikrovågor och radiovågor kopplat till användningen. Sant att det fanns gamla utrustningar som inte är desamma som dagens, men det flesta är nog borta nu skulle jag tro. Det finns inte olika tekniker för 800 MHz, bara olika tillämpning. Det finns inga mikrovågsvapen i plast skåpbilar, men det har byggts någon enstaka av experimentella skäl för teknisk utveckling. Man har även byggt handeldvapen, men det är bara experiment, och dom fungerar bara på lite mer än armlängds avstånd. Mikrovågsugnar idag har endast en enda effekt, olika ”styrka” får man genom att i intervall koppla på och av den effekten. Om radiovågorna är farliga, varför har vi inte sett det på 100 år av användning av radiovågor. Det går mycket bra att använda alla frekvenser för att värma upp vatten, beror på energin, högre frekvenser = mer energi. Cancer framkallas av många olika orsaker, ingen forskning, utom den köpta, har hittills kunnat koppla den till just mobiltelefoner. Melanoma, som vi vet framkallas av elektromagnetiskt strålning (UV), visa i brittisk forskning inga som helst ökning i närheten där folk hållet telefonen. Efter en utbildning på över tio år i ämnet, och efter att ha arbetat i över 50 år med sådana frågor, blir man absolut både förskräckt och skrämd över hur några fanatiker har lyckats indoktrinera och lura allmänheten i frågorna.

    Gilla

   10. Rolf ”Ifall jag trodde på riskerna med 5G” Igen, det är inte fråga om någon ”strålning”. Namnet associerar till radioaktiv och röntgenstrålning, vilket är något helt annat. Ingen har kunnat presentera några vetenskapliga bevis för detta, trots 100 år av användning, och 40 år med mobiltelefoner. Forskning finns. Ta en titt på forskningen från UK där man har studerat cancer från 1950, och det finns ingen förändring efter 1980 då mobilerna kom i bruk.

    Gilla

 4. Som avslutning, själv skulle jag vilja se en ny lag som gör att ryktesspridare kan ställas inför rätta och få kännbara straff. Andra länder har redan sådana lagar. Som exempel, man sprider rykten om ”pulsad strålning”, falskt. En stor radarstation som sänder pulser med 5 MW styrka är pulsad, pulsmodulering är inte samma sak. Cancer har ökat runt fickorna där telefonen förvaras. Falskt. Telefonen sänder nämligen inte kontinuerligt i viloläge, endast när de används och i 5G bara mycket kort momentant när den överför information, och då ofta hålls mot örat och där visar seriös forskning att det inte är någon ökning av cancer. För all del, Sverige är redan så på dekis, teknologiskt, kulturellt, vidskepligt och ekonomiskt att det är väl bara i sin ordning att skrämma upp befolkningen med massa falska rykten som gör det än värre. Analfabeter, terrorister, och lågutbildade flödar ju bara i i landet, och de ansvariga hejar på utvecklingen. Sverige och andra har ett otroligt allvarligt problem med denna ryktesspridning och spridning av förfalskad information. Mycket som kommer från extremister och aktivister på universiteten. Det var precis, exakt, så som nazisterna gjorde för 100 år sedan, och precis som då trodde folk på ryktena. Samma sak gäller när det är en fråga om vädret, eller maten, eller mediciner. Man sprider ut falsk information för att nå falska mål, som regel att skinna folk på pengar, och människor blir allt sjukare, ynkligare, vidskepligare, argare, och får det allt sämre, medan storbolagen och oligarkerna blir rikare och mäktigare. Bästa lösningen vore kanske att stänga ner och förbjuda all modern teknik och återföra Sverige till 1930.

  Gilla

  1. Fast Karl W,det är väl bättre att försöka att informera de misstrogna än att förbjuda diskussion?Jag tror ju säkert att människors oro är ärligt menad och inte något slag av illvilja mot ny teknik.Det är ju ändå bra att teorier som exempelvis att cancer har ökat kring fickor på klädesplagg förs fram så att forskning kan belägga eller vederlägga sådana påståenden som ett första steg.
   Jag tar fasta på din sista mening och ja,jag är helt övertygad om att cancerfallen hade minskat ifall samhället gick hundra år tillbaka i utvecklingen.Jag är dock inte lika säker på att jag vill ha tillbaka de sjukdomar som modern medicinteknik lyckats utrota.

   Gilla

   1. Tyvärr Rolf, som synes på den här tråden är det ibland helt omöjligt att informera, folk stänger av mottagarna. Folk är inte mottagliga för fakta som ställs mot religiös vidskeplighet, ryktesspridning och falska rykten och ofta rena lögner. Därför bör vi få lagar som som gör möjligt att åtala spridare av förfalskad information. Ge dom tillfälle att bevisa sina påståenden. Jag glömmer inte att nazismen byggdes upp just genom att som yttrandefrihet sprida falsk information och undertrycka all annan fakta information. Nu ser vi samma fenomen i Sverige och hela västvärlden. Bara undrar vad resultatet blir denna gång. Vi vet vad nazismen ledde till.

    Gilla

 5. Hej Karl W.Det fanns en tid då bilarna utrustades med askkopp och tändare,man lärde sej att rökning var farligt men det tog många år.Ska vi göra samma sak med 5g,vi prövar 10 år med 5g så får vi se.Du verkar vara duktigast i
  klassen så du måste väl komma med ett bra svar.

  Gillad av 1 person

 6. Rolig läsning. Karl W gjorde iaf ett tappert försök att tala er till sans med sin kunskap. Rekommenderar att ni läser lite fysik och ex. telekommunikation för er bildning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s