Evig ung? Nej tack!

Jag hörde precis den gamla slagdängan Forver Young på radion och det slog mig att när man var yngre och livet lekte så ville man för allt i världen inte bli gammal. Hade det funnits ett piller som gav en evigt liv så hade jag inte varit ensam om att svälja det utan eftertanke.

Nu tänker man dock helt annorlunda och att vara ung för evigt hade varit likvärdigt med en förbannelse, för tänk all klokhet man samlat på sig genom åren och de insikter man nu besitter om hur världen och människosläktet inte är så fin när man skrapar på ytan – framförallt inte vårt eget samhälle.

Grov kriminalitet, terrorism, extremism, krig, svält, religiösa lagar, korrupta politiker samt som grädde på moset ett globalt etablissemang som dirigerar de olika skeendena är något som jag definitivt kan vara utan – särskilt eftersom det tillåts fortgå tack vare människors egoism och brist på engagemang. Lägg därtill moder jord som blöder tack vare människors omilda hantering av miljön. Att bli gammal för att sedan säga adjö till jordelivet och överlämna problemen till andra känns snarare som en lättnad för tyvärr är jag helt övertygad om att det här inte kommer att lösas under min livstid.

Jag kan dock dra mitt strå till stacken genom att på olika sätt upplysa människor om vad som händer, men att få människor att gå från ord till handling är näst intill omöjligt – åtminstone i Sverige. Varje dag är dock en ny möjlighet att påverka där mina barn är min motivationskälla och jag ger mig aldrig! Kanske kommer jag att sitta på ålderdomshemmet om 40 år med pennan i högsta hugg, men som världen har utvecklat sig så vill jag verkligen inte vara evigt ung och leva kvar här för alltid. Jag hoppas bara att mina barn kommer att få ett fullgott liv när de är vuxna, utan krig och misär, men tyvärr ligger det utanför min kontroll.

 

forever young.jpg

En reaktion till “Evig ung? Nej tack!

  1. Vem vet, om 40 år är nog ålderdomshemmen avskaffade. För omkring 50 år sedan träffade jag en gammal soldat, han hade varit med i finska vinterkriget, sårats svårt, med överlevde och levde ett normalt liv. Vad ha sade var: ”Den polityr vi kallar civilisation sitter inte speciellt djupt.” Lyckligtvis finns det kulturer som respekterar äldre och vill ta tillvara deras erfarenheter och kunskaper, men inte i Sverige. Dom kulturerna kommer nog att överleva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s