Europas största moské invigd i Tjetjenien och landets president är helt inställd på att landet ska styras av religiösa lagar

Man hör inte talas så mycket om Tjetjenien i media och senaste gången som det blev lite större skriverier var väl när det kom fram att Boston-bombarna härstammade därifrån.
Den finländska tidningen Hufvudstadsbladet gjorde ett reportage från Tjetjenien tidigare i år där det framkommer att det är ett samhälle som under den polerade ytan lever i skräck, där våldet ständigt är närvarande och Moskva i praktiken håller på att förlora kontrollen över landet.
Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov är mycket tydlig med att han vill att Tjetjenien ska bli ett samhälle som styrs av religiösa lagar, något som strider mot rysk grundlag. På nio år har Kadyrov gjort Tjetjenien till en enmansstat. Politiska motståndare och människorättsaktivister, bland annat Memorials Natalja Estemirova, har mördats och medierna kontrolleras med järnhand. Kristna och homosexuella står inte högt i kurs i landet och svensk media har tidigare rapporterat om att många homosexuella män har försvunnit.
I fredags invigdes för övrigt Profeten Mohammeds Moské i Shali i närvaro av representanter för arabiska och islamska länder. Moskén anses vara den största i Europa och kan husera upp mot 20.000 deltagare inomhus och 100.000 utomhus.
Hela situationen låter i mina öron som en bra grogrund för nya extremister som kan utföra terrordåd mot ”otrogna”. Obehaglig utveckling!
MOSKE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s