Den värsta händelsen som någonsin drabbat svensk järnväg blir en enorm kostnadsbörda för samhället men uppmärksammas märkbart lite i riksmedia

Tidigare i veckan inträffade en stor och allvarlig brand på tågstationen i Hässleholm, efter att någon hade satt eld på en byggnad i närheten av rälsen. Branden som var enorm förstörde hela byggnaden och skapade jättestora skador på bland annat kontaktledningar och spår när bland annat konstruktioner som håller upp ledningarna föll rakt över spåren.

Det är oklart vem eller vilka som ligger bakom branden, men kostnaden för samhället förväntas Hela tågtrafiken slogs ut och att laga skadorna är inte lätt. Hässleholm är en viktig knytpunkt för tågtrafiken, där bland annat Stockholmstågen passerar. Trafiken beräknas vara igång igen tidigast nästa fredag och arbetet jämförs med att bygga en normalstor järnvägsstation som i regel brukar ta några år, men nu ska det alltså göras på en vecka. Personalen på plats jobbar i tre skift och ska löda samman 4.000 kablar.

Ola Malmberg som är tillförordnad enhetschef för järnvägsunderhåll i Trafikverkets region syd, har jobbat med järnväg i 30 år och han konstaterar att han aldrig har varit med om en värre katastrof samt klassificerar händelsen som den allvarligaste som någonsin drabbat järnvägen i Sverige.

Trots att branden är anlagd och det kommer att kosta såväl tid som pengar att återställa järnvägen, så har det skrivits märkbart lite om branden och dess konsekvenser i riksmedia. Men det är väl klart att man har viktigare saker att skriva om som till exempel Greta Thunberg, klimatförändringarna som hotar att förgöra vår planet inom kort, drevet mot M-politikern Hanif Bali, den ständigt växande ”högerextremismen” samt så klart allas hatobjekt Trump och BoJo.

https://www.friatider.se/anlagda-storbranden-i-h-ssleholm-kan-kosta-samh-llet-miljarder?fbclid=IwAR1C9Pre3o9TQAQQvphn5F2hlqsRNmjdQW5_IJz89sSKS4Y6y4I1M8dB_iE

barnd

6 reaktioner till “Den värsta händelsen som någonsin drabbat svensk järnväg blir en enorm kostnadsbörda för samhället men uppmärksammas märkbart lite i riksmedia

 1. Allvarliga händelser som berör avsaknaden av verklig och effektiv politik i Sverige är ingenting som de ansvariga vill uppmärksamma och heller inte de flesta journalister som sålt av sin heder. Heder åt dig, Jenny, som tar upp sådana händelser!!! 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Det kommer det ena allvarliga slaget efter det andra och bit för bit raseras Sverige.Denna händelse har naturligtvis stora indirekta kostnader när industrin måste få fram andra sätt att transportera gods.Förtroendet gentemot omvärlden naggas bit för bit och kunder runt om i världen måste se sig om efter nya och säkrare leverantörer.Sverige är inte längre en pålitlig handelspartner och märkligt nog talas det väldigt lite om detta bland tidningarna.Antagligen smärtar det alltför mycket att se sanningen.Bättre att då som journalist sitta och supa skallen av sig än att berätta om verkligheten.
  #sverigeärnereförräkning
  #industrinflyttarut

  Gillad av 1 person

 3. Denna ”värsta” händelse är ett terrorbrott även om det ”bara” är några hemlösa som mist sin bostad.
  Var är MSB-chefen? Tågluffar, nej tågbluffar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s