Varning för godhetsknarkare – Richard Gere uppmanar världen att ta sitt ansvar och släppa in migrantbåtarna i Europa

Den 69-årige skådespelaren Richard Gere behövde tjäna lite godhetspoäng så han besökte därför tidigare idag ett skepp med migranter från Libyen som varit fast i Medelhavet i över en vecka.

Hollywoodstjärnan hade med sig mat, fruktlådor och andra förnödenheter till båten med 121 människor ombord samtidigt som han pratade med flera migranter. Räddningsfartyget Open Arms har flutit runt på internationella vatten nära den italienska ön Lampedusa efter att ha stoppats från att lägga till i Italien eller Malta. Andra europeiska länder har ännu inte svarat på hjälporganisationens vädjan om en lösning för att låta migrantskeppet komma in i Europa.

Richard Gere uppmanar världen att göra en insats och hjälpa dessa människor – våra bröder och systrar.

Sådant här gör mig lätt illamående! Har Richard Gere ingen hjärna att tänka med? Om han satt sig in i problematiken så hade han rätt omgående förstått att så länge vi fortsätter att ta emot alla illegala migranter som kommer till Europa så kommer flödet att vara intakt med många dödsoffer som följd och människosmugglarna förblir de enda vinnarna.

Det enda rätta hade varit att köra tillbaka migranterna till Libyen eftersom de plockades upp på libyskt vatten – det hade skickat rätt signaler om att det i första hand är bättre att människor stannar på sin egen kontinent och kämpar för att bygga upp sina hemländer istället för att söka lyckan i ett Europa som håller på att gå under av det höga trycket, där det blir allt svårare att ta hand om alla som kommer.

Att inte herr Gere som har både råd och plats i ordens rätta bemärkelse tog med sig ett par migranter hem om han nu menar allvar med sitt engagemang för hans ”bröder och systrar” – eller är det viktigaste att visa att man gör en ”humanitär insats” på bild för att hamna på plussidan hos fansen?!

http://www.arabnews.com/node/1537916/world

MIGRANT

9 reaktioner till “Varning för godhetsknarkare – Richard Gere uppmanar världen att ta sitt ansvar och släppa in migrantbåtarna i Europa

 1. Tröttsamt med dessa superkändisar tillika miljardärer, som är så in i helvetes ”goda” att det är alltid någon annan som ska ta ansvar, kostnader och problemen. Samma fåntrattar här som där….

  Gillad av 2 personer

  1. …vem är du?
   …vem är skyldig till dagens situation i Världen?
   …vem och varför har skapat det som händer idag i Världen?
   …vem är du?

   Gilla

 2. Hej Jenny Piper,

  Gud så besviken jag blir på Richard Gere och hans agerande. Att han var en sån godhetsknarkare! Han har alltid varit min stora idol och jag hade faktiskt högre tankar om honom, men där försvann dom tankarna. Hollywood och stora delar av L.A. har blivit riktigt bedrövligt, där större delen är vänsterliberaler och demokrater. Ingenting av den gamla fina eran finns kvar från åren då jag bodde där. San Francisco som alltid har varit min älsklingsstad framför alla städer på jorden, är numera ett rent getto. Man blir både bedrövad, förtvivlad och arg. Hela västvärlden håller på att gå under, eller som min väninna i USA sa, ”is the world going crazy”?

  Med vänlig hälsning Maivi Tuur

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s